Angry Video Game Nerd Adventures (PC & Wii U)

The Angry Video Game Nerd is een personage dat bedacht is worden door James Rolfe, waarin hij de slechtste van de slechtste spellen doet spelen en hem dan helemaal afkraakt. Natuurlijk kon een spel over hem zelf niet uitgesloten worden en dat is Angry Video Game Nerd Adventures. 

Echt spel begint met een paar scenes die je uit cheetahmen tegenkomt, hij zit samen met 3 vrienden, Mike, Guitar Guy en Bullshit man, totdat ze opeens in de TV opgezogen worden. The Nerd weet zelf nog net naar zijn kelder te vluchten, maar eenmaal daar word hij door een arm uit de TV gepakt en alsnog in de TV getrokken. Jouw doel is door alle 8 levels te spelen en alle vijanden uit te verslaan. In 3 van de levels zitten je vrienden verstopt, deze moet je natuurlijk redden en dan helpen ze je om verder te komen. Alle personages hebben een eigen skill, sterke punt en slechte punt. Dus soms afwisselen is wel een must.  

Gameplay 

De gameplay is erg pittig, zelfs op easy mode. Ondanks dat je een goede besturing hebt, is het een hele uitdaging om de levels te halen. Je begint met 30 levens, maar zelfs die zijn sneller weg dan je lief is. Je flesjes bier is je levens power, die kom je ook regelmatig in de levels tegen om ze weer aan te vullen. Ook kom je het gezicht van The Nerd tegen in het spel, die je weer een extra leven geeft. In totaal gebruik je 4 knoppen en de pijltjes toets, of pookje als je met de controller speelt. Door dit idee is het simpel te gebruiken en lijkt het alsof je een Super Nintendo spel bent het spelen. Je komt heel veel obstakels tegen, waarvan er sommige zelf zijn die je in 1x doden. En laat dat nu extreem van zulke obstakels in elk level zitten om het extra pittig te maken. Maar om je tegenmoet te komen, zijn er wel genoeg checkpoints in het spel.  

Grafisch 

Omdat The Angry Video Game Nerd voornamelijk 8bit spellen doet reviewen, hebben ze ook extra bij het spel gekozen voor een 8Bit uiterlijk. Ondanks dat het 8Bit is, hebben ze voor genoeg variatie gezorgd. Geen 1 level is het zelfde en dat is wel leuk gemaakt. Tijdens het spelen kom je heel veel dingen uit andere spellen tegen. Denk hierbij aan Castlevania, Zelda, Mega Man en Atari Porn. Maar er zitten ook genoeg eigen verzonnen dingen in die gebaseerd zijn op de serie. Ook de muziek van The Angry video Game Nerd is aanwezig. Erg cool gewoon. 

Pluspunten
+ Angry Video Game Nerd gevoel zit erin 
+ Goeie gameplay en besturing. 
+ Typisch 8Bit Graphics 
+ herkenbare muziek. 
+ Leuke herkenbare dingen uit andere spellen. 
+ Genoeg levens om mee te beginnen. 

Minpunten
– Zelfs op Easy erg moeilijk. 
– Sommige levels kun je niet halen zonder een bepaald personage. 
– Blokken die je in 1x doden zijn op een gegeven moment vervelend. 

Trailer

The Angry Video Game Nerd is een personage dat bedacht is worden door James Rolfe, waarin hij de slechtste van de slechtste spellen doet spelen en…

The Nerd op zijn best!!!

  • Gameplay 95 ★
  • Grafisch 90 ★
  • Verhaal 80 ★
  • Presentatie 85 ★
  • Replay waarde 80 ★
  • Overall rating 86 ★
The Angry Video Game Nerd Adventures is geen verkeerd spel, maar is wel enorm pittig. Je zult je heel vaak gaan irriteren aan het spel, maar wel op een manier dat je toch wilt door spelen. Er zit genoeg afwisseling in elk level en dat is mooi. Het is leuk om sommige dingen uit oude spellen hierin terug te zien en om ook met andere personages te spelen. Als je een fan bent van de serie, dan is dit spel zeker aan te bevelen.
86 ★
86.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.