Angry Video Game Nerd I & II Deluxe (PS4)

Wij vroegen erom, en we kregen het, The Angry Video Game Nerd op een Playstation en Xbox console. Ik zelf heb de eer gekregen om hem op de Playstation 4 te mogen spelen, en in deze review geef ik graag mijn visie.  

The Angry Video Game Nerd I & II Deluxe zijn de verbeterde versies van Angry Video Game Nerd Adventures en The Angry Video Game Nerd Adventures II: ASSimilation, en dan samengevoegd in een groot pakket. Buiten dat ze 2 spellen hebben vernieuwd en deze hebben samengevoegd, zit er ook nog een extra Final Chapter, genaamd “Tower of Torment” in. Deze games zijn gebaseerd op de YouTube serie van “The Angry Video Game Nerd” van Cinemassacre. Veel elementen uit zijn serie zijn dan ook direct te herkennen, en daarom zal het vooral onder de fans al een geslaagde game zijn. 

Verhaal 

Het verhaal is vrij simpel, in deel 1 is The Nerd met zijn vrienden aan de game, en opeens worden zij via een arm uit de TV in de game wereld getrokken. Het is aan de Nerd om zijn vrienden te redden en zijn aards vijand “Fred Fucks” te verslaan en zo weer terug naar de echte wereld te komen.  

In deel 2 gaat het verhaal in theorie verder, alleen wordt dan de hele wereld omgetoverd naar een computer spel. Nu moet de Nerd niet alleen zijn vrienden redden, maar ook de hele wereld. Waar je in deel 1 gebruik kon maken van je vrienden, krijg je hier power ups die je helpen de levels makkelijker door te komen. Ook hier is het uit eindelijke doel “Fred Fucks” tegen te houden.  

Tenslotte heb je nog de Final Chapter “Tower of Torment”, hierin daagt iemand je uit en dat laat jij niet op je zitten, in deze korte 4 missies ga jij op Wraak uit om erachter te komen wie je dwars zit. 

Gameplay 

De gameplay is erg pittig, zelfs op easy mode. Ondanks dat je een goede besturing hebt, is het een hele uitdaging om de levels te halen. Gelukkig heb je bij de Easy mode oneindig veel levens, dat ervoor zorgt dat je genoeg kans hebt op het level toch te halen. Flesjes bier is je levens power, die kom je ook regelmatig in de levels tegen om ze weer aan te vullen. Tijdens het spelen kom je de letters van de naam NERD tegen, deze kun je verzamelen om zo het spel 100% uit te spelen, deze zijn bedoeld als extra uitdaging, maar niet verplicht om het level te halen. De besturing is vrij eenvoudig en heel goed afgestemd, hierdoor zit de moeilijkheid ook niet in de besturing, maar echt in de gameplay. Je komt heel veel obstakels tegen, waarvan er sommige zelf zijn die je in 1x doden. En laat dat nu extreem van zulke obstakels in elk level zitten om het extra pittig te maken, maar ook hier hebben ze in de Easy mode er dingen op aangepast waardoor ook dat een stuk makkelijker is geworden. Ondanks dat het een vrij pitte game is, zijn er wel genoeg checkpoints in het spel. Tijdens het spelen vind je ook extra wapens die je kunt inzetten, zoals The Glitch Gremlin of de bekende F Bom.  

Grafisch 

Omdat The Angry Video Game Nerd voornamelijk retro spellen doet reviewen, hebben ze ook extra bij het spel gekozen voor een 16Bit uiterlijk. Ondanks dat het 16Bit oogt, hebben ze voor genoeg variatie gezorgd. Geen 1 level is hetzelfde en dat is wel leuk gemaakt. Tijdens het spelen kom je heel veel dingen uit andere spellen tegen. Denk hierbij aan Castlevania, Zelda, Mega Man en Atari Porn. Maar ook veel dingen die je direct uit de show kom je tegen.  Dan nog even over de muziek van The Angry video Game Nerd, deze is gewoon AWSOME!!!!, echt geweldig gewoon. Ik vond de muziek zo goed, dat ik me de officiële Vinyl heb besteld.  

Remaster 

Nu is natuurlijk de grote vraag, zit er heel veel verschil in deze games, en dat is net hoe je er tegenaan kijkt. Op grafisch gebied hebben ze hem net nog mooier gemaakt door een meer detail in te doen, zeg maar een soort van upgrade van 8bit naar 16bit. De besturing hebben ze net nog iets vloeiender gemaakt, maar daar merk ik persoonlijk geen verschil in want ik vond hem in het origineel al perfect. Buiten de toevoeging van de Final Chapter hebben ze verschillende eind bazen aangepast, en daar is het grootste verschil toch in deel 2, waar ze de Nostalgia Critic hebben vervangen voor de beruchte “Fred Fucks”. Dit is misschien wel iets dat ik persoonlijk jammer vind, maar waar ik wel mee leven kan. 

Pluspunten 
+ Angry Video Game Nerd gevoel zit erin 
+ Goeie gameplay en besturing. 
+ Echte 16bit gevoel  
+ Muziek is gewoon geweldig. 
+ Leuke herkenbare dingen uit de AVGN Episode. 
+ Ook voor minder ervaren gamers goed te doen met de Easy mode. 

Minpunten 
– Voor Sommige mensen misschien iets te moeilijk 

Trailer

Wij vroegen erom, en we kregen het, The Angry Video Game Nerd op een Playstation en Xbox console. Ik zelf heb de eer gekregen om hem op de…

The Nerd Seal of Awesome!!!!!

  • Gameplay 100 ★
  • Grafisch 95 ★
  • Muziek 100 ★
  • Verhaal 90 ★
  • Replay waarde 100 ★
  • Overall rating 97 ★
De eerste 2 games als losstaande games waren al geweldig en ik had niet gedacht dat het nog beter kon, maar deze Deluxe editie maakt de game nog beter dan het al was, en tevens voor nieuwkomers de volledige collectie te pakken. Voor mensen zoals ik die ook de originele versie hebben blijft het gewoon leuk, want ze hebben de game door wat aanpassingen met bijvoorbeeld de eind bazen, blijft het ook leuk om de oude games te spelen. Als echte fan van The Angry Video Game Nerd is deze game gewoon geweldig, maar ook voor niet fans is deze game zeker de moeite waard, alleen al vanwege de humor, de perfecte gameplay en de geweldige muziek.
97 ★
97.0

2 Replies to “Angry Video Game Nerd I & II Deluxe (PS4)”

  1. Leuke review! Deze game staat al lang op mijn lijstje, als als jarenlange trouwe fan van de youtube serie! Wil graag de fysieke game hebben (als die al komt) maar zal deze zeker downloaden, heb al te lang gewacht 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.