Animal Crossing: Amiibo Festival

Animal Crossing staat bekend voor zijn gezellige wereldje, waar je van alles in kunt doen. Nu is er een Wii U versie van Animal Crossing uitgekomen, die compleet anders is.  

Wat krijg je als je Animal Crossing in het jasje van Mario Party stopt, en dat met een twist van Amiibo? Dan krijg je Animal Crossing: amiibo Festival. Dit spel is compleet anders dan de gewone Animal Crossing, en dat is helemaal niet erg. Animal Crossing: amiibo Festival is een echte familie game die je met 4 man kunt spelen. Tegenover Mario Party, zijn hier geen mini spelletjes tijdens het spelen van het bord spel. Dit is opzicht niet erg, maar maakt het op ten duur wel een beetje saai. Er zijn verschillende mini spelletjes aanwezig, maar die staan los van het bord spel gedeelte. Plus, je hebt er Amiibo kaarten voor nodig om dit te kunnen spelen.  

Gameplay 

De gameplay is heel erg simpel, dat zelfs een kind van 3 het zo kan spelen. Dit komt door het gemak van de Amiibo figuurtjes. Je hoeft alleen maar het Amiibo figuurtje op de NFC reader gedeelte van de Tablet controller te houden om de dobbelsteen te gooien. Verder hoef je alleen een richting te kiezen en dat was het. Het klink heel saai, en uit eindelijk word het dat ook wel een beetje, maar het is wel voor kinderen een hele simpele game om te spelen. Je hebt die Amiibo figuurtjes echt nodig om het spel te kunnen spelen, plus moeten dit de speciale van Animal Crossing zelf zijn. Gelukkig krijg je bij de bundel al 2 figuurtjes en 3 kaarten mee geleverd, de rest is los te verkrijgen. Om die minispelletjes te kunnen spelen, heb je Amiibo kaarten nodig, tegenover de mogelijkheid om gegevens op te slaan bij figuurtjes, is dat bij de kaarten helaas niet mogelijk.  

Het bordspel gedeelte bestaat uit 12 maanden, hiervan is iedere maand 1 spel bord, die voor 99% op elkaar lijken. Iedere maand heeft zijn eigen dagen, waarvan 1 dag 1 beurt is, dit telt voor iedere spelen. Dus zo kun je bij een gemiddeld spel, dat ongeveer 1 uur duurt, 30 keer zetten. Maar je kunt er ook voor kiezen om het spel binnen een half uur te doen mocht je minder tijd hebben. Elk maand heeft zijn eigen stijl en eigen evenementen, dus het is zeker leuk om elke maand een keer te proberen. Tijdens het spelen word je verrast door verschillende personages, die allemaal iets anders van je willen, dit zorgt voor dat beetje afwisseling in het spel. 

Grafisch 

Grafisch gezien is het een typische Animal Crossing game, het is heel kleurrijk, met leuke figuurtjes en grappige muziek. De bekende geluidjes bij het krijgen van een item of als er iets gebeurd zit er helemaal in, en kan meteen herkend worden. Alles is duidelijk te herkennen, en ziet er voor een simpele board game als Animal Crossing: amiibo Festival gewoon perfect uit. 

Pluspunten

 • + Kind vriendelijk 
 • + Simpele gameplay 
 • + Compleet andere manier van spelen. 
 • + Zelf bepalen hoelang je wilt spelen. 

Minpunten

 • Eentonig. 
 • weinig tot geen uitdaging. 
 • – Geen andere Amiibo figuurtjes kunnen gebruiken. 
 • – Zonder Amiibo kaarten kun je de minispelletjes niet spelen.

Trailer

Animal Crossing staat bekend voor zijn gezellige wereldje, waar je van alles in kunt doen. Nu is er een Wii U versie van Animal Crossing uitgekomen, die compleet anders is.  …

Leuk idee, slechte uitwerking

 • Gameplay 50 ★
 • Grafisch 75 ★
 • Presentatie 50 ★
 • Amiibo figuurtjes 80 ★
 • Replay waarde 40 ★
 • Overall rating 59 ★
Animal Crossing: amiibo Festival is een leuk spel voor tussendoor te spelen, maar vooral leuk om met kleine kinderen te spelen. Het is compleet anders dan de bekende Animal Crossing spellen. Het wordt op ten duur wel eentonig, vooral omdat er tijdens het spelen geen minispelletjes voorbij komen. Het verzamelen van de Amiibo kaarten en figuurtjes is een dure hobby, maar dat kun je zelf zo duur maken als je zelf wilt. Het is geen verkeerde game en zeker leuk om af en toe te spelen. Mijn dochtertje is er helemaal weg van en speel het spel voornamelijk met haar samen.
59 ★
59.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.