Animal Crossing Pocket Camp

Sinds dat Nintendo besloten heeft om haar games uit te brengen naar de mobile telefoon, hebben we al leuke titels, zoals Miitomo, zien komen. Nu is het de beurt aan “Animal Crossing” met de game “Animal Crossing: Pocket Camp” en in dit artikel praat ik hierover, deze is gebaseerd op versie 1 van het spel.

Animal Crossing is een spel die bekend staat om zijn simpele, maar leuke gameplay. Bijna elke game is uniek op zijn manier van spelen, vooral omdat het een game is die gewoon zo relax is, dat het leuk is. Animal Crossing: Pocket Camp is dan ook een game die meteen vertrouwd aanvoelt en het bekende recept goed weet aan te houden. In de meeste Animal Crossing games beheer je een gebied, dat meestal dorpjes zijn, die vol zitten met rijke bewoners die op jou land willen komen wonen. Jij bent de eigenaar en moet de behoeftes van je bewoners zien te vervullen. Door voedsel en items te verzamelen en deze te ruilen met je bewoners, kun je deze doelen vervullen en verder uitbreiden.

In Animal Crossing: Pocket Camp run je een kampeer terrein in plaats van een dorp, maar het recept is precies het zelfde, je verzamelt insecten, vis, fruit en zelfs schelpen om deze met je bewoners te ruilen. Net als de vorige games kun je ook hier alles in richten naar je eigen smaak. Buiten het land goed heb je ook een busje waarmee je naar locaties reist, en ook deze kun je pimpen en uitbreiden naar eigen smaak. Omdat we het hier over een mobiele game hebben, zijn er toch wat aanpassingen, en dat merk je terug aan de wacht tijden. Als je bijvoorbeeld fruit uit een boom gehaald hebt, dan moet je 3 uur wachten voor er weer nieuwen zijn, mocht je te kort komen voor een doel, dan kun je er voor kiezen om bij vrienden te kijken of die er te koop hebben staan. Indien dat niet het geval is, dan kun je een speciaal item gebruiken om er direct weer nieuwe te krijgen. Deze items zijn weinig tot niet te krijgen, tenzij je gebruik gaat maken van Microtransacties, hier kom ik later in de review nog op terug.

De besturing is vrij simpel en kan letterlijk door iedereen opgepakt worden, het is zelfs zo makkelijk gemaakt dat kinderen die nog niet kunnen lezen of geen Engels kunnen, deze game gewoon kunnen oppakken en spelen. Je maakt gebruik van het Touch Screen en daarmee wijs je precies waar je heen wilt of wat je wilt doen. Het scrollen door de menu’s gaat heel makkelijk en is voor een game die op zich gratis en zonde reclame is, uitgebreid genoeg. Je kunt vrienden toevoegen en bij hun op bezoek gaan, daar kun je zijn kampeer terrein bekijken hoe ze hem ingericht hebben. Als je spullen te veel hebt, kun je deze in kratjes plaatsen, deze kunnen dan weer door je vrienden gekocht worden, mochten hun die items nodig hebben. Maar natuurlijk kun je ook van hun kopen door middel van klinkels, dat is in game Animal Crossing geld, dus geen Microtransactie.
Het enige jammere is, is dat deze game continue verbinding nodig heeft met het internet. Nu hebben we in theorie al op bijna alle plaatsen beschikking tot het internet. Maar als je de game bijvoorbeeld op een tablet speelt en je komt bij iemand op bezoek die geen Wifi heeft, dan kun je deze game dus ook niet spelen.

Grafisch gezien is het net een 3DS game, duidelijk en kleurrijk afgewerkt. De stemmen en stijl van de originele Animal Crossing games komt meteen bekend voor, net als de geluidseffecten en muziek. Voor mensen die vaker Animal Crossing hebben gespeeld, voelt dit meteen bekend en vertrouwd, en dat is slim gedaan.

Microtransacties

De game is gratis te downloaden en bevat geen reclame, maar toch wil Nintendo geld verdienen met de game, wat op zich ook logies is, al is het om te ontwikkeling en server kosten eruit te halen. Net als bij Fire Emblem Heroes en Miitomo verdient Nintendo door middel van Microtransacties geld aan deze game. Hoeveel en hoe vaak jij hier gebruik van maakt ligt helemaal aan je zelf. ik zelf heb het spel goed kunnen spelen zonder ook maar 1 microtransactie. Maar als je graag de game wilt door spelen en niet wilt wachten, dan zal je gebruik moeten maken van Microtransacties. Mocht je nu bepaalde kleding of meubels willen hebben, dan kan het wel eens zo zijn dat deze alleen met een Microtransactie te krijgen zijn. Voor mensen die net als ik even snel een half uurtje spelen en dan een paar een later weer een half uur, is deze game perfect en goed te spelen zonder er geld aan uit te geven. Mensen die door willen spelen zullen de game misschien minder vinden omdat je zonder in game aankopen dan niet verder kunt, tenzij je gewoon een paar uur wacht.

Conclusie

Animal Crossing: Pocket Camp is een game die leuk en misschien wel een beetje verslavend is. Mijn dochtertje van toen nog 6 jaar speelde toen deze game ook zonder dat ik enige uitleg heb hoeven te geven. Ondanks dat er genoeg te doen is, kan de game naar een bepaalde tijd eentonig gaan aanvoelen. Het is jammer dat je weinig met vrienden kunt doen dan alleen op bezoek gaan en items van ze te kopen. Het is ook jammer dat je geen items cadeau kunt doen aan vrienden of dat je bouw stoffen kunt kopen met klinkels. Voor de rest is het een leuke game en zal Nintendo kennende nog veel dingen aan de game gaan toevoegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.