Beste Gears of War Games

Gears of War, een van de games die mij ooit naar een Xbox console heeft gebracht, is een serie waar ik erg gehecht aan ben geraakt. Er zijn inmiddels 8 games uitgekomen, dat is inclusief de remake, en het leek me leuk om hiervan een Countdown te maken.  

Voor ik begin wil ik wel even aangeven dat deze countdown gebaseerd is op een persoonlijke mening, dus neem hem niet al te serieus als ik een deel hoger plaats dan jij hem misschien vindt. Ook wil ik even zeggen dat ik alle games goed vindt, ook al staat hij onderaan. Dat gezegd, laten we beginnen. 

8. Gears of War: Judgment 

Judgement was niet alleen het eerste deel waar je niet meer met Marcus, de hoofdpersonage van de eerste 3 games, speelden, maar was ook een game die voor de eerste 3 game afspeelde. De game was anders dan de andere delen, dat zeker niet slecht was, maar het voelde meer als een arcade shooter dan als een Gears of War game. 

7. Gears Tactics  

Gears Tactics is een heel nieuw soort Gears game, wat me een beetje doet denken aan Halo Wars. Het is meer een tactiese game dan een shooter. Dit maakt de game natuurlijk heel anders, maar voelt wel gewoon vertrouwd en speelt best goed. Moet hier wel eerlijk bij zeggen dat ik hem even bij een vriend gespeeld heb, en ik hem zelf nog niet heb (op moment van schrijven). 

6. Gears of War 4 

Gears 4 kwam als een Bom uit de lucht vallen toen deze aangekondigd werd. Het zag er heel goed uit, en dat speelt hij ook. Gears 4, zoals hij ook wel vaker genoemd wordt, bracht veel vernieuwingen met zich mee, en dat was op alle punten best goed. Alleen was er voor mijn smaak iets te veel robots als tegenstanders in het spel, zoals je ze ook bijvoorbeeld in de horde mode (multiplayer) te vaak tegenkwam, voor de rest een prima game. 

5. Gears of War 5 

Gears 5 was de verbeterde versie van deel 4, minder Robots en een dieper verhaal, erg mooi gedaan. Ook het stukje vrij verkennen is erg tof gedaan. Waar ik alleen bij dit deel even aan moest wennen, was dat je op het einde een keuze moest maken wie er sterven moest, ben benieuwd hoe ze dit eventueel met deel 6 gaan oplossen.  

4. Gears of War 

De eerste Gears of War was toen hij uitkwam een echt meesterwerk, iedereen praten toen over deze game. Werd er niet over deze game gesproken, dan zag je er wel iets over in een film of serie. Ook ik vond dit een geweldige game, een begin van een geweldige nieuwe game serie, die onder andere, mij naar een Xbox console heeft getrokken. Hoewel dit een super game was, was het eind gevecht een drama, want daar wil ik, ook nu ik weet hoe het moet, nog steeds te vaak op dood blijven gaan. 

3. Gears of War Ultimate Edition

Zoals ik net al zij, Was Gears of War een meesterwerk, en als je dacht dat die game niet verbeterd kon worden, dan adviseer ik je toch eens om de Ultimate te spelen, want alles wat beter kon, denk aan bijvoorbeeld aan de besturing, dat is ook verbeterd. Ook zit er een extra chapter in, die het spel nog wat beter maakt dan zijn voorganger. Helaas blijft het eind gevecht ook hier pittig, maar gelukkig voor nieuwkomers is er ook een Easy mode aanwezig, iets wat het origineel niet had.  

2. Gears of War 2 

Gears of War 2 is de opvolger van het succesvolle deel 1, en ook deze is gewoon op elk punt beter. Het spel heeft meer diepgang, afwisseling, maar is ook gewoon een super vervolg. Er zitten veel nieuwe dingen in en tegenover het originele deel 1 voelt deze ook iets minder stroef aan. In een woord, top. 

1. Gears of War 3 

Er kan maar 1 de winnaar zijn, en voor mij is dat toch deel 3. Met het slogan Brothers to the End, word ook echt richting het einde van een lange oorlog gestreden. Alles wat in deel 2 al verbeterd was, is in deel 3 nog verder verbeterd. Nog meer humor, nog meer actie, en vooral een nog dieper verhaal, met ook wat emotionele stukken.  

Wat vond jij van deze Countdown? Welke delen uit deze serie vind jij het beste? Laat het me gerust weten in de comments. Voorkeur voor een bepaalde Countdown, laat het me weten en ik zal proberen deze te maken.   

2 Replies to “Beste Gears of War Games”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.