Beste Mafia Games

Een tijdje geleden schreef ik al een blog over de game serie Mafia, dat het een serie was die ik te laat heb leren kennen. Nu heb ik alle 3 de games uitgespeeld, en kreeg ik van mijn goede vriend iseeitall, die mij de trilogie box cadeau gedaan had, welke ik nu de beste vond. Het leek me daarom leuk om hier een mini countdown van te doen, ondanks dat het maar 3 games zijn.  Voor ik begin, ze zijn alle 3 tof, en hij is zoals altijd gebaseerd op een persoonlijke mening, dus neem hem niet te zwaar.  

3. Mafia 3: Definitive edition 

Mafia 3 is een game die net is anders was dan de eerste 2 delen, en dat is zeker niet erg. Waar ik bij de eerste 2 games het idee had, dat je een lang verhaal speelde, had je hier meer dat grote open wereld gevoel. Deel 3 voelde voor mij dan ook iets meer als GTA, dan als het Mafia gevoel dat ik bij de eerste 2 games had. De game voelt op sommige punten wat eentonig aan, vooral omdat je telkens dezelfde soort missies doet. Gelukkig komt er toch op bepaalde punten iets van een afwisseling in, en dat is zeker een verademing. De kracht zit hem hier voor mijn gevoel dat ook in het verhaal, en de manier hoe de personages worden neer gezet. Er zitten ook verschillende personages uit de 2de game in, zoals Vito, dat wel erg tof is. De game is best lang, en je zou bijna zeggen dat dit deel net zo lang is als de eerste 2 games samen. Niet de sterkte game in de serie, maar zeker een die je gespeeld moet hebben. 

2. Mafia 2: Definitive edition 

Je zou denken dat deel 2 ook een direct vervolg is op het eerste spel, maar dat is hij dus niet. Je speelt in Mafia 2 met een andere personage als in deel 1, en staat het hele verhaal ook los van het eerste deel. Jij rolt niet alleen op een andere manier in de Mafia familie, maar gaat het ook om een hele andere Mafia familie. Voor de game begint, speel je een scene uit de 2de wereldoorlog, waardoor de game een beetje als een Medal of Honor aanvoelt.  Daarna kom je terug van de oorlog en begint het verhaal pas echt. De setting is tof en het heeft een mooi en sterk verhaal. Ook deze game is zeker een aanrader.  

1. Mafia 1: Definitive edition 

Mafia 1 was echt een toffe game, het sprak me vanaf het eerste moment dat ik hem speelde direct aan. Hele toffe game met een zeer goed verhaal, genoeg afwisseling een foutloze gameplay. Je ziet echt hier hoe je als een simpele taxichauffeur in de wereld van de Mafia terecht komt, maar ook hoe jij de zelf omhoog werkt. Voor mij persoonlijk is Mafia 1 ook de beste uit de serie en hebben de andere 2 games deze nog altijd niet kunnen overtreffen. Hoewel ik het origineel nooit heb gespeeld, is deze Remake zeker een aanrader.  

Wat vond jij van deze Countdown? Welke delen uit deze serie vond jij de beste? Laat het me gerust weten in de comments. Voorkeur voor een bepaalde Countdown, laat het me weten en ik zal proberen deze te maken.     

One Reply to “Beste Mafia Games”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.