Beste Nintendo consoles

Een tijdje geleden had ik al een countdown gedaan van de beste consoles, maar omdat ik niet alle Nintendo consoles behandeld heb, maak nog even apart een countdown van alle Nintendo consoles en Handhelds. Deze is natuurlijk gebaseerd op een persoonlijke mening, dus neem het niet te hard. 

18. Color TV Game-serie 

De Color TV Game-serie is een soort Pong console van Nintendo, deze alleen in Japan is uitgekomen. Ik heb er zelf een gehad, die ik helaas nooit aan de praat heb gekregen. Maar op Youtube wel kunnen zien wat hij kon.  

17.  Virtual Boy 

De Virutal Boy is misschien de grootste flop in de geschiedenis van Nintendo, en persoonlijk ook nooit veel plezier eraan gehad. Buiten Wario was er voor mij niet echt een game die me beviel. Ondanks dat Rood mijn favoriete kleur is, vind ik een rood en zwart game niks. 

16. iQue 

De Nintendo iQue is een aangepaste Nintendo 64 speciaal voor de Chinese markt, deze is heel laat pas uitgekomen, maar dat had te maken door de console ban in China. De games zitten in de controller ingebouwd en je had daarom alles erg compact. Zelf heb ik er geen en gaan deze voor hoge prijzen op Ebay. Voor mij als Nintendo 64 liefhebber leek het me wel leuk om hem in de collectie te hebben, maar tot heden nog geen mooie weten te vinden. 

15. Pokémon Mini 

De Pokémon Mini is een handheld die ik zelf alleen een keer bij een kennis gezien had, hij het een mini Pokémon spel erop wat wel grappig was, maar zelf vond ik hem niet zo leuk en daarom zelf ook nooit een gekocht. Hij had niet heel veel spellen dus voor mij nooit interessant geweest. 

14. Game & Watch series 

De Game & Watch was voor Nintendo hun eerste handheld, deze hadden naast 1 ingebouwd spel ook een klok aanwezig. Ze kwamen in verschillende kleuren, en maten. Ik zelf heb beide Zelda modellen, waar ik erg blij mee ben. De games waren heel eenvoudig, maar het blijft leuk. 

13. Nintendo DS (Inclusief Lite, DSi en DSi XL) 

Ik weet nog toen ik de DS kocht dat veel mensen me raar aankeken, want de PSP was de populairdere handheld op dat moment. Maar toch heb ik heel veel plezier gehad met deze handheld. Games als Wario Touch, Zelda en de remake van Mario 64 was een echte must have. Ook Pokémon was erg goed te spelen op deze handheld. Wat ik zelf wel mooi vond, was dat hij ook Gameboy Advance games kon afspelen. 

12. Nintendo 3DS (Inclusief 2DS, New 3DS en XL uitvoeringen) 

De Nintendo 3DS was de opvolger van de succes volle Nintendo DS serie. Dit is een handheld wat een slechte start had, maar uit eindelijk zeer populair is geworden. Met goede games als Mario, Mario Kart 7, The Legend of Zelda en bepaalde Wii remakes is dit gewoon een must have handheld. Maar ook om games in 3D te kunnen spelen zonder bril was erg mooi. 

11. Nintendo Entertainment System Classic Mini 

De NES heeft games na de gamecrash van 1983 games weer op de kaart gezet, dus voor veel gamers was deze console het begin van een hobby. Toen Nintendo de Mini uitbracht, was deze gewoon weg niet aan te slepen, maar bracht het ook een rage van nieuwe verzamelingen met zich mee. De 30 games waarmee de console kwam waren voor mij de perfecte keuze en ik ben zelf erg blij met dit systeem. 

10. Super Nintendo Classic Mini 

De super Nintendo was al geweldig, en om zo veel jaar later bepaalde games nog eens te kunnen herbeleven is zeker het einde, en dat op een moderne TV. Wat ik vooral mooi vind is dat er legendarische games op staan die bijna niet te krijgen zijn, of niet in Europa zijn uitgekomen. Denk hierbij aan games als EarthBound en Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars. Maar ook geweldig is dat Starfox 2, die nooit eerder uitgekomen is, toch afgemaakt is worden en op deze mini console uitgebracht is worden. Helemaal tof. 

9: Nintendo Switch (Inclusief Lite) 

De Nintendo Switch is op moment van schrijven extreem populair. Hoewel ik hem zelf ook heb en het een aardige console vind, vind ik hem tevens ook een van de mindere van de laatste jaren. Het is mooi dat je het normale model zowel in de handheld als TV mode kunt gebruiken, maar ik zou het fijner gevonden hebben als je naast een Lite ook een exclusieve TV mode had gehad, want ik speel voor 99,9% alleen maar in TV mode en in het dokje maakt hij toch wat krassen. Maar buiten dat, doordat hij zo populair is, krijg je ook veel goede games naar het systeem, waar ik ook weer blij om ben. 

8. Nintendo Wii U 

De Nintendo Wii U is misschien een flop geweest, maar het is wel een console waar ik op de dag van vandaag nog altijd graag op speel. Ze hadden weinig games, mede ook omdat veel uitgevers zoals EA de support heel snel heeft laten vallen. Maar games als ZombiU, The Legend of Zelda en Bayonetta zijn erg goed erop te spelen. Vooral dat je zowel met een Pro controller of met de tablet controller kon spelen vond ik wel fijn, zo was The Wind Waker een genot om te spelen met de tablet controller, omdat je de kaart altijd bij de hand had.  

7. Gameboy Advance (inclusief SP en Micro) 

De Game Boy Advance is een handheld waarvan ik het eerste model voornamelijk veel heb gebruikt. Wat ik vooral mooi vond was dat ze zowel Advance als gewone Gameboy Games speelde, maar hij had vooral ook veel geweldige titels. 

6. Nintendo Wii 

De Nintendo Wii vond ik vooral een leuke console omdat het iets nieuws met zich mee bracht. In de eerste paar jaar heb ik er veel games grijs op gespeeld, en ook nu zijn sommige spelletjes erg leuk erop. 

5. Nintendo 64 

De Nintendo 64 was niet bij iedereen een geliefde console, maar ik vond hem erg leuk. Games als Mario 64, Wave Race, Turok en mijn favoriet, The Legend of Zelda: Ocarina of Time heb ik extreem vaak uitgespeeld op dit systeem. 

4. Nintendo GameCube 

In de tijd dat bijna iedereen waar ik mee omging een Playstation 2 had, koos ik voor de Nintendo GameCube, een keuze waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt van heb. Games als The Legend of Zelda, Mario Sunshine, Mario Kart, Medal of Honor en Super Smash Bros. Melee heb ik dan ook helemaal grijs gespeeld. 

3. Nintendo Game Boy (Inclusief Pocket en Color) 

De Gameboy heb ik als kind heel veel plezier aan gehad, vooral omdat ik hem overal mee naartoe kon nemen. Games als Tetris, Mario Land, en Teenage Mutant Ninja Turles heb ik extreem vaak op de Gameboy gespeeld. 

2. Nintendo Entertainment System 

Met de NES is het voor mij allemaal begonnen, dit systeem had ik onverwacht gekregen en heeft mijn leven helemaal veranderd. Games als Probotector, The Legend of Zelda, Super Mario Bros. en Castlevania hebben mij dan ook echt als kind al verrast, deze games speel ik op de dag van vandaag nog altijd heel graag. 

1. Super Nintendo 

De NES was een geweldig systeem, maar de Super Nintendo is toch mijn meest favoriete console ooit. Alles was ik al geweldig vond aan de NES, maakte de Super Nintendo nog een stuk beter. De Super Nintendo had niet alleen een betere controller, maar ook met hulp van de Super Gameboy om Gameboy games op de TV te spelen maakte dit een must have systeem voor mij. 

Wat vond jij van deze Countdown? Welke Nintendo console of handheld was jouw favoriet? Laat het me gerust weten in de comments. Voorkeur voor een bepaalde Countdown, laat het me weten en ik zal proberen deze te maken. Wil je van een van deze consoles een review zien, dan mag je me dat ook laten weten. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.