Beste Playstation consoles

Binnenkort kunnen we de nieuwe Sony Playstation console verwachten, de Playstation 5. Nu leek het me leuk om over de Playstation consoles een countdown te maken voor de nieuwe console uit komt.  In deze countdown gaat het om de handhelds en consoles, de Xperia telefoons zoals de Xperia Play, maar ook de Playstation VR neem ik niet mee in deze countdown. Deze countdown is natuurlijk gebaseerd op een persoonlijke mening, dus neem het niet te hard. 

8. Sony Playstation TV 

De Playstation TV was op papier een leuk concept, maar flopte erg hard aan alle kanten. De naam was eerst de Vita TV, omdat het bedoeld was om Vita games op de TV te spelen. Naast Vita kon hij ook PSP games afspelen, alleen moest je deze digitaal gekocht hebben. Verder had je de mogelijkheid om PS4 games via het zelfde netwerk te streamen naar een andere TV. Het flopte voornamelijk omdat meer dan de helft van de Vita games niet werkte, mede doordat er geen Touchscreen en backtouch mogelijkheden waren. 

7. Sony Playstation Classic Mini 

Dat de Playstation Classic Mini ver onderaan staat in deze countdown komt misschien niet als een verrassing, maar helaas vind ik dit persoonlijk de minste console van Sony. Ze hebben geprobeerd in de mini hype van Nintendo mee te doen, alleen is dit aardig mislukt. De keuze aan games was mager tot slecht, en veel games liepen daarnaast ook nog niet eens vloeiend. Het idee was goed, maar de uitwerking helaas niet.  

6. Sony Playstation Vita 

De PSVita was de opvolger van de succes volle PSP, maar helaas sloeg deze niet zo goed aan. Of het misschien het hoge prijskaartje op de release was, of de slechte marketing, wie zal het zeggen. De support vanuit Sony is uit eindelijk ook snel vervallen en waren het voornamelijk uitgevers als Limited Run Games die veel games deden uitbrengen naar deze handheld. Hoewel de keuze aan games goed waren, was het apparaat zelf geen succes. 

5. Sony Playstation 1 (inclusief slim) 

SONY DSC

De eerste console van Sony was meteen een grote hit, na een mislukte samen werking met Nintendo ging Sony de Playstation zelf uitbrengen, en dat was misschien wel de beste zet dat ze ooit hebben gedaan. Ondanks dat de console 32 bit was, had hij meer dan genoeg kracht en geweldige games om er een groot succes van te maken. De vraag zou heel goed kunnen zijn hoe de game industrie nu zou uitzien zonder de komst van de Playstation 1. 

4. Sony PlayStation Portable (Inclusief de PSP GO) 

De eerste handheld van Sony, de PSP, was een groot succes. Heel veel grote games, zoals GTA, zijn op deze handheld uitgekomen. Het systeem kreeg later nog een uitbreiding met de lite model waarmee je de PSP op de TV kon aansluiten. De PSP Go was misschien minder succesvol, maar dat heeft de zijn succes niet beschadigd.  

3. Sony PlayStation 2 (Inclusief de PSX en slim) 

De PS2 was de opvolger van de succes volle eerste Playstation, en alles wat beter kon, deed hij beter. De Playstation 2 was niet de sterkste console, maar wel tot op de dag van vandaag nog steeds de meest verkochte console. De PS2 bracht ook de DVD met zich mee, die op moment van release nog niet was, en tevens de goedkoopste DVD speler was.  

2. Sony PlayStation 3 (inclusief slim en ultra slim) 

Hoewel de Playstation 3 niet bij iedereen in de goede smaak viel, was het voor mij de eerste Playstation console die ik gekocht heb. Heel raar misschien, maar waar, ik was altijd een Nintendo liefhebber. Ik heb heel veel mooie games hierop gespeeld en heb de console zelfs jaren als Blu-ray speler gebruikt. De releaseprijs van €600,00 was een beetje erg hoog, maar des ondanks vond ik het een hele goede console.  

1. Sony PlayStation 4 (inclusief slim en Pro) 

De Playstation 4 is voor mij persoonlijk de beste Playstation ooit gemaakt, naast dat ook mijn 3de favoriete console van alle consoles. Met meer dan 150 fysieke games speel ik hier nog altijd met heel veel plezier op. De console heeft misschien wat te veel remakes gekregen, maar het aanbod aan games is meer dan perfect en daarom voor mij de beste Playstation console.  

Wat vond jij van deze Countdown? Welke Systeem was jouw favoriet? Laat het me gerust weten in de comments. Voorkeur voor een bepaalde Countdown, laat het me weten en ik zal proberen deze te maken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.