Beste Streets of Rage Games

De Streets of Rage bestaat 30 jaar, en is een game waarvoor ik vroeger een Sega Mega Drive voor had, tegenwoordig zitten de eerste 3 games in de Sega Mega Drive collection, waar ik wel blij om ben. Vorig jaar hadden we na 16 jaar eindelijk een nieuw deel, waarvan ik erg genoten heb en al meerdere keren heb uitgespeeld. Nu de game 30 jaar bestaat leek het me leuk om hier een countdown van te maken, en daarom is hier een mini countdown met alle 4 de games.  

4. Streets of Rage 3 

Deel 3 in de serie was zeker geen verkeerde, maar ik vond hem persoonlijk een hele pittige, waar ik de andere delen makkelijk uitgespeeld krijg, heb ik bij deel 3 zelfs op Easy moeite om het voor elkaar te krijgen. Buiten dat ik moeite had om hem op easy uit te spelen, is het ook nog eens zo dat je hem op easy niet kunt uitspelen. Je krijgt op een gegeven moment een melding dat je hem op normal moet spelen voor het echte einde te krijgen. Dit vind ik wel jammer, want het is een toffe game game. In dit spel moet je opnieuw Mr. X tegen houden, die via een illegale manier en door het inzetten van Robots opnieuw de stad probeert over te nemen.  

3. Streets of Rage 1 

Het spel moest ergens beginnen, en als je nu terugkijkt, dan merk je dat misschien ook wel aan deel 1. Het spel speelt vrij langzaam en de besturing voelt wat stroef aan, voor de rest is het zeker een geweldige game waaruit mooie vervolgen uit zijn ontstaan. Het doel van het spel is Mr. X zijn duistere plannen tegen, hij probeert namelijk de stad in zijn macht te krijgen en dat doet hij door overal bendes in te zetten, die weer voor veel onrust zorgen. 

2. Streets of Rage 4 

Na 16 jaar is er eindelijk een deel 4 uit het niets opgedoken, en wat een geweldige game dat het was. De game voelde vernieuwend, maar tevens ook vertrouwd. Het verhaal gaat in theorie verder en speelt zich deze keer af met de 2 kinderen van Mr. X, deze willen de plannen van hun verder voort zetten en dan er alles aan om jouw en je vrienden tegen te houden. Er zijn nieuwe personages, maar ook oude aanwezig.  

1. Streets of Rage 2 

Deel 2 is nog steeds de beste van ze allemaal, hoe oude game ook is, ik vind het nog altijd de beste van de serie. Dit is ook echt een titel die ik zo ieder moment van de dag zou kunnen oppakken en even snel zou willen spelen. Ik heb ook de game ook een keer op de telefoon uitgespeeld, maar merkte wel dat Touchscreen bij dit spel niet aan te bevelen is, je hebt echt een gewone controller nodig. Het verhaal speelt zich direct na deel 1 af, Adam, een van de hoofdrolspelers uit deel 1 is ontvoerd, door niemand anders dan Mr X. Het is aan jou om hem te bevrijden en de duistere plannen tegen te houden.  

Wat vond jij van deze Countdown? Welke delen uit deze serie vond jij de beste? Laat het me gerust weten in de comments. Voorkeur voor een bepaalde Countdown, laat het me weten en ik zal proberen deze te maken.    

One Reply to “Beste Streets of Rage Games”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.