Beyond: Two Souls (PS3)

Ga met Ellen Page en Willem Dafoe op een buitengewoon avontuur in het fantastische spel “Beyond: Two Souls” 

Maak kennis met Jodie Holmes, die hoofdrol speelster in Beyond Two Souls, deze personage wordt geacteerd door de geweldige Ellen Page. In deze Psychologische Actiethriller leer een wereld kennen die wie liever niet in echt tegen komen. Het gaat hier om een poort naar een andere wereld, en daar bedoel ik het doden rijk mee. Jodie heeft heen anti tijd die Aidon heeft, daarmee kan zijn in de wereld van de dode kijken en heeft ze bepaalde speciale krachten. Het spel heeft geen echte volgorde en gaat van scene naar scene, een game waarbij je goed moet opletten en waar je in mee gesleept word in een prachtig verhaal. Jodie kan Aidon inzetten in van alles en nog wat, zo kun je gedachtes lezen, maar ook wonden helen en deuren openen. Aidon moet Jodie beschermen, want als Jodie sterft, dan verdwijnt hij ook. 

Gameplay 

De gameplay kun je bijna vergelijken met die van Heavy Rain, maar ze hebben bij Quanticdream gelukkig toch voor een vernieuwing erin gezorgd. Zo lijkt het toch veel meer op een game en valt een vergelijking al enorm af. In Beyond Two Souls staat onderzoeken en keuzes maken wel nog altijd centraal, maar doordat er meer gameplay inzit, is er toch een activeren game ervaring aanwezig. Ondanks dat keuzes nog aanwezig zijn, hebben deze minder invloed op het einde dan bij Heavy Rain. Hier heeft het meer invloed op het einde van het level, waardoor je toch een basis gaat vervolgen. Ook het besturen van Aidon maakt het spel een stuk leuker, want je kunt ook andere dingen dan alleen keuzes maken en op tijd reageren. De besturing opzicht zit prima in elkaar, alleen het nieuwe vechtsysteem is niet even makkelijk. Zo heb ik vaker de twijfel of ik nu naar Links of naar Rechts moet drukken, maar als het 1x door hebt, is het prima te doen. 

Grafisch 

Grafisch is er niks op aan te merken aan deze geweldige game, doordat ze met echte acteurs gewerkt hebt en dat werkelijk elke scene en keuze die je maakt door acteurs gedaan is, ziet het gewoon prachtig uit. Ze hebben naast dat ook voor Hans Zimmer als componist gekozen, dat ook een hele slimme keuze was. Want de muziek is niet alleen prachtig, maar staat ook centraal in het spel. Bij sommige levels staat de omgeving echt centraal, en vind je het gewoon alleen al mooi om ernaar te kijken. De emotie van de spelers komt heel goed door in het spel, waardoor je er zelf in het verhaal gaat leven. 

Pluspunten

 • Prachtig verhaal 
 • Hele mooie muziek 
 • Leuke combinatie van game en film. 
 • Gameplay zit goed in elkaar, genoeg afwisseling. 
 • Genoeg emotie waardoor je zelf in het verhaal gaat leven. 

Minpunten

 • Kleine foutjes in de besturing. 

Trailer

Ga met Ellen Page en Willem Dafoe op een buitengewoon avontuur in het fantastische spel “Beyond: Two Souls”  Maak kennis met Jodie Holmes, die hoofdrol speelster…

Prachtige game!!!!

 • Verhaal 100 ★
 • Grafisch 95 ★
 • Gameplay 95 ★
 • Muziek 95 ★
 • Presentatie 95 ★
 • Overall rating 96 ★
Beyond Two Souls is een game die op veel punten lijkt op Heavy Rain, maar van de andere kant ook weer niet. Je moet het in ieder geval proberen niet te doen, want anders tast het je game ervaring aan. Ik heb zelf enorm genoten van deze game, je merkt aan deze stijl van gameplay dat ook games zonder veel kennis en game over erg leuk kan zijn. Keuzes maken is altijd leuk, en soms kun je best een leuke gemene keuze maken in Beyond Two Souls. Beyond Two Souls is voor mij een van de beste games van 2013. Maar naast dat alles is het ook mooi dat je de game eventueel met een vriend kunt samen spelen, eentje bestuurd dan Aidon en de andere Jodie.
96 ★
96.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.