Call of Duty: Black Ops 4 (PS4)

Net zoals ieder jaar is er ook dit jaar weer een nieuwe Call of Duty Game. Dit jaar is het weer de beurt aan Treyarch en zij brengen ons Black Ops 4. Is deze game het wachten waard geweest? 

Na een teleurstellend deel 3, dat voornamelijk met Robotjes was, had ik persoonlijk geen grote hoop voor deel 4. Toen er bekend werd gemaakt dat de game zich alleen maar op de Multiplayer ging focussen, wist ik niet wat ik hier nu van moest gaan denken. Toch was ik na het spelen van de Private Bèta wel benieuwd naar de volledige game. 

Single Player? 

 Mocht je het nog niet weten, dan zal ik het je nu vertellen. Call of Duty: Black Ops 4 heeft geen single player. Tenminste niet zoals je het gewend bent. Ze hebben een soort van Single player video verwerkt in de Training mode, dat Specialist HQ heet. Doordat ieder personage nu eigen skills heeft, is het handig om te weten wat elk personage nu precies kan en welke het beste bij je past. 

Gameplay 

De besturing voelt vertrouwd zoals vanouds  en daar is niks mis mee. Wel moest ik even wennen dat er wat dingen anders zijn, zo moest ik voornamelijk wennen dat er geen “naiven” meer in zit bij de normale player, maar ook dat je standaard geen hand gun meer hebt. 

Er zit redelijk wat afwisseling in, maar ook veel van hetzelfde, waardoor het spel niet heel vernieuwd aanvoelt. Doordat de focus nu alleen nog maar op de Multiplayer is gezet zou je verwachten dat er iets nieuws in moet zitten. Het bestaat uit 3 verschillende modussen welke ik graag even met jullie doorneem; 

Multiplayer 

De kracht van Call of Duty zit hem natuurlijk in de Multiplayer, en dat is bij Black Ops 4 niet anders. Je kunt kiezen voor simpele Death Match, maar ook voor het veroveren in Control of Heist. Welke mode je ook kiest, ik moet zeggen dat de balans tussen nieuwe spelers en bekende spelers goed is uitgewerkt. Ik heb persoonlijk nu minder het idee dat ik op gekke manieren neer ga, iets waar ik wel blij mee ben. Het respawnen gaat lekker vloeiend en er zitten genoeg verschillende mappen in. Kort om, het online gedeelte zit goed in elkaar. 

Blackout 

Blackout is een compleet nieuwe mode, tenminste voor Call of Duty althans. Het is eigenlijk gewoon het Battle Royal van Fortnite. Persoonlijk niet helemaal weg van deze mode, maar wel leuk voor mensen die graag iets nieuws willen proberen en Fortnite nog niet gespeeld hebben. Hoewel het veel op elkaar lijkt, hebben ze er gelukkig voor gekozen hier  geen bouwwerken erbij te maken. Ook wel een pluspunt is dat je gebruik kunt maken van voertuigen, zoals een Quad.  

Blackout is je tegenstanders uitschakelen en zorgen dat je als laatste overblijft. Je word uit een helikopter gedropt en je moet dan op een goede plek zien te landen. Eenmaal geland, zorg je dat je zo snel mogelijk een wapen en andere spelers  vind. Je kunt het alleen spelen, maar ook als een Duo of als een Quad. Hoe je het ook speelt, zorg dat je het overleeft. 

Zombie 

De zombie mode vind ik een grote stap vooruit gegaan tegenover Black Ops 3. Waar je toen maar slechts 1 map kreeg, heb je er nu gelukkig 4 waarvan je bij de map IX ook een beginners mode hebt. Het zien te overleven en proberen je doel te behalen blijft een grote uitdaging, vooral als je team maten hebt die net iets anders willen doen dan dat  jij graag zou willen. Meestal komt het wel goed en vind ik het fijn om weer een goede Zombie mode met afwisseling te kunnen spelen.  

Grafisch 

Grafisch is er niet veel op aan te merken, het is zeker beter dan Black Ops 3, maar kan niet zeggen dat het veel beter uitziet dan WW2. Niet dat dat erg is, want de game is zeker vooruit gegaan in de afgelopen jaren. De muziek zit er weer goed in, net als de geluidseffecten. De juiste muziek op de juiste plaats, dat vind ik geweldig. Ook de geluidseffecten uit de Playstation 4 controller vind ik zeker een leuke toevoeging.  

Pluspunten

  • Balance tussen nieuwe en ervaren spelers. 
  • Goede besturing. 
  • Muziek is prima in orde. 
  • Zombies blijven leuk. 

Minpunten

  • Single Player ontbreekt. 
  • Blackout voelt als een simpele Fortnite kopie. 

Trailer

Net zoals ieder jaar is er ook dit jaar weer een nieuwe Call of Duty Game. Dit jaar is het weer de beurt aan Treyarch en zij brengen ons Black…

Goede online shooter

  • Gameplay 80 ★
  • Grafisch 80 ★
  • Multiplayer 80 ★
  • Overall rating 80 ★
De eerste 2 dagen had ik wat problemen met de server, want ik lag er continue uit. Eerst dacht ik dat mijn internet problemen gaf, maar dat was het toch niet. De laatste 2 dagen voor ik deze review schreef liep het vloeiend, soms wat lang wachten voor een wedstrijd begint, maar gelukkig geen disconnect error meer. Het ontbreken van de single player vind ik zelf een persoonlijke misser, want ik ben nog altijd gek op deze mode, toch blijkt 98% van de Call of Duty spelers hier anders over te denken en spelen die liever alleen Multiplayer. Ik snap daarom ook de strategie van Treyarch, maar had het er toch graag in teruggezien.
80 ★
80.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.