Call of Duty: Black Ops III (PS4)

Call of Duty Black Ops 3 is de 3de Game uit de Black Ops Serie, Call of Duty staat natuurlijk bekend voor zijn jaarlijkse release, en ook in 2015 kon het niet uitblijven dat er een nieuwe game uit kwam. Maar hoe goed is deze game? 

Om meteen met de deur binnen te vallen, de game is zeer teleurstellend op veel punten. De story mode in zeer chaotisch en te futuristisch. Te vaak word je tijdens het spelen door robots opgehouden, wat me minder het Call of Duty gevoel geeft dan het eigenlijk zou moeten. Het verhaal is tevens ook lastig te volgen. Het gaat over soldaten die een artificieel geheugen, hersencomputer interfaces hebben, hiermee kunnen zij met de hersens computers en sloten hacken. Ze kunnen ook andere personen die zulke chips hebben hacken, en daar gaat soms wat mis. Een soort van Virus beïnvloedt de hersens, waardoor ze zich zelf niet meer zijn. Het spel gaat vaak van echte wereld naar droom wereld, dat op papier super klinkt, maar de uitwerking niet goed heeft gedaan.  

De speeltijd is een stuk langer, en dat is zeker een punt dat ik een hele vooruitgang vind. Met een speeltijd van 12 uur mag je zeker niet klagen. Maar toch heb ik het idee dat sommige scènes te langdradig gemaakt zijn worden, waardoor de game langer aanvoelt dan hij eigenlijk is. Niet dat ik daar over klaag, maar is wel iets dat zo aanvoelt. 

Gameplay 

De besturing voelt even vertrouwd zoals bij de andere Call of Duty games, en dat is gewoon perfect. Er zit redelijk wat afwisseling in, maar ook veel van het zelfde, waardoor het spel niet vernieuwd genoeg aanvoelt. Soms lijkt het spel meer op Crysis dan op een Call of Duty, en dat komt door al die Robots en power ups die je kunt toepassen. De snelheid en manier van spelen is verder in orde. 

Grafisch 

Grafisch is het zeker een heel stuk beter, maar toch heb ik het idee dat het altijd wat achter blijft liggen tegen over andere games. Maar zoals ik al zij, het is een hele verbetering teven over een Ghosts of Advanced Warfighter. De muziek zit er weer goed, net als de geluidseffecten. De juiste muziek op de juiste plaats, dat vind ik geweldig. 

Multiplayer 

De kracht van Call of Duty zit hem natuurlijk in de Multiplayer, en dat is bij Black Ops 3 niet anders. Er zijn weer genoeg verschillende modes waar je uit kunt kiezen. Je kunt zoals altijd ook heel veel dingen aanpassen aan je personages en je instellingen van wapens. Tijdens het online spelen zit er ook genoeg uitdaging voor extra score. Het respawnen gaat ook lekker vloeiend, er zitten genoeg verschillende mappen in. Kort om, het online gedeelte zit goed in orde. Ook de terugkomst van Nuke Town 3 is zeker een mooie Bonus. 

Zombie  

De zombie mode vind ik een grote stap achteruit gegaan. Slechts 1 map en dan telkens een video aan het begin en einde vind ik erg slordig. Nu weet ik inmiddels wel dat er meer mappen te krijgen zijn via de Season Pass, maar kom op, 1 map maar!!!!!. Zombie mode vond ik in Black Ops 2 zo vet, en was iets waar ik erg naar uit keek naar dit deel. Maar helaas hebben ze dit in Black Ops 3 voor mij verpest.  

Pluspunten
+ Lange story mode. 
+ Vertrouwde Gameplay. 
+ Snelle Multiplayer actie. 

Minpunten
– Saai verhaal. 
– Pay to Win modaal. 
– Slechts 1 Zombie map. 
– Meer Crysis dan Call of Duty 

Trailer

Call of Duty Black Ops 3 is de 3de Game uit de Black Ops Serie, Call of Duty staat natuurlijk bekend voor zijn jaarlijkse release, en ook in 2015 kon het niet uitblijven dat er…

Waardeloos, meer Crysis dan Call of Duty

  • Gameplay 50 ★
  • Grafisch 70 ★
  • Verhaal 30 ★
  • Multiplayer 70 ★
  • Presentatie 40 ★
  • Overall rating 52 ★
Ik heb toch steeds meer het idee dat Activision je met de nieuwe delen meer begint te verplichten een Season Pass erbij te pakken. Want elk deel lijkt steeds meer uitgekleed te worden. Voorheen had je minimaal 3 mappen in de Zombie mode, nu maar slechts 1. Ook begin ik meer het idee te krijgen dat het bij Call of Duty draait om Pay to Win in plaats van Play to Win, want als je extra geld spendeert, krijg je sneller extra skills dan als je deze moet vrij spelen. Black Ops 3 is voor mij een grote teleurstelling geweest en de €70,00 niet waard. Tevens ook de laatste Call of Duty die ik op release gekocht heb.
52 ★
52.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.