Crash Bandicoot 4: It’s About Time (PS4)

Crash Bandicoot is eindelijk terug met een 4de game in de Crash Bandicoot serie, na flink wat spin-off titels en een remake, is het dan toch eindelijk tijd voor een 4de deel. De titel zegt zelf al “It’s About Time”, maar was hij het wachten waard? Kom erachter in deze review. 

Om meteen met de deur in huis te vallen, ja de game was het wachten waard. De game is nog net zo gestoord, frustrerend en uitdagend als de vorige games, dit maakt dan deel 4 een waardige opvolger. Het doel is nog steeds gewoon van A naar B te zien komen, alleen deze keer met maar liefst 5 personages, waardoor de game voor genoeg afwisseling zorgt. 

Verhaal 

Het verhaal is vrij simpel, Doctor Neo Cortex en Doctor Nefarious Tropy willen na hun nederlaag van de vorige keer maar 1 ding, en dat is wraak. Dit willen ze onder andere doen door het verleden aan te passen en ervoor te zorgen dat Crash Bandicoot nooit zal komen te bestaan. Het is aan jou om samen met je vrienden Doctor Neo Cortex en Doctor Nefarious Tropy tegen te houden. Tijdens jouw avontuur kom je steeds apartere dingen tegen en krijgt het verhaal een beetje een aparte twist, vooral als je denkt dat je het spel hebt afgerond en er dan nog wat gebeurd. Het verhaal is misschien simpel, maar het past heel goed in deze game. 

Gameplay 

Voor de mensen die de remake gespeeld hebben, of zelfs het origineel, zal de besturing van de game geen probleem zijn. Crash, of zijn zus als je die mocht kiezen, krijgen nieuwe krachten, die allemaal apart bediend worden. Dit vraagt soms een beetje oefening, vooral richting het einde, maar dat komt uit eindelijk wel goed. Ondanks dat de besturing en de knoppen- combinatie heel eenvoudig zijn, is de game zelf verre van eenvoudig. De games staan bekend dat ze pittig zijn, en dat is nu niet heel anders. Gelukkig zit er nu wel een moderne en een Retromode in, waar je in de Retromode met levens werkt, krijg je bij modern onbeperkte aantal levels en uit eindelijk extra hulp. Hoewel je soms niks aan de extra hulp hebt, kan het soms toch goed van past komen. 

Als je nog nooit een Crash Bandicoot spel gespeeld hebt, dan kan dit spel misschien wat te lastig voor je zijn, maar heb je het origineel gespeeld dan voelt het natuurlijk erg vertrouwd aan. Hoewel de besturing in het algemeen perfect is, zijn ze bij sommige personages nog niet helemaal vlekkeloos, zo heb ik bijvoorbeeld bij Tawna Bandicoot dat haar grijp haak soms niet wil pakken. Het zijn maar kleine foutjes, maar net genoeg om toch voor een beetje frustratie te zorgen, en frustratie krijgen is ook wel iets waar de Crash Bandicoot games bekend om staan. 

Grafisch 

Grafisch blijft het een soort van mix, moderne look met een klassieke sfeer. Alles ziet kleurrijk uit en elk gebied heeft zijn eigen prachtige stijl. De een is mooier dan de andere, zoals je gewoon verwacht. De filmpjes zijn leuk afgewerkt, erg cartoonachtig en vooral grappig. De muziek is vernieuwd en toch ook gewoon herkenbaar, en dat vind ik wel erg leuk.  

Pluspunten 
+ Crash Bandicoot blijft cool. 
+ Goede besturing. 
+ Levels zien er prachtig uit. 
+ Klassiek en toch modern. 
+ Hulp voor nieuwkomers 
+ Leuke animaties  
+ Spelen met Doctor Neo Cortex 
+ Skins vrijspelen. 

Minpunten 
– Bij sommige personages wil de besturing niet altijd meewerken. 
– Laatste levels te moeilijk, zelfs met hulp.  
– Skins vrijspelen vraagt wat oefening, vooral voor nieuwe spelers. 

Trailer


 

Crash Bandicoot is eindelijk terug met een 4de game in de Crash Bandicoot serie, na flink wat spin-off titels en een remake, is het dan toch…

Dit vervolg was gewoon tijd

  • Verhaal 75 ★
  • Gameplay 80 ★
  • Grafisch 95 ★
  • Presentatie 90 ★
  • Replay waarde 85 ★
  • Overall rating 85 ★
Crash Bandicoot 4 voelt als en speelt als een geweldig vervolg op een game die meer dan 20 jaar geleden is uitgekomen, spin-off games niet meegeteld. De frustratie factor zit er nog altijd in, maar op een manier dat het leuk blijft. De balans voor oude en nieuwe spelers is prima verwerkt door middel van een keuze. Ondanks dat ik op de paar laatste levels flink heb moeten vloeken, is de game verder prima.
85 ★
85.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.