Diddy Kong Racing

Wat krijg je als de wereld van Rare, met de wereld van Donkey Kong en Mario Kart in een blender gooit? Dan krijg je Diddy Kong Racing.  

Diddy Kong Racing lijkt heel veel op Mario Kart, maar toch is deze anders. Het grootste verschil zit hem voornamelijk in de Adventure Mode, want deze game heeft een soort van Story mode. Het spel is toch voornamelijk gewoon race, maar door er vrij verkennen en een doel erin te maken, is het meer dan slechts een Mario Kart rip off. Het doel van het spel is in alle levels eerste woorden en stukken van het Amulet te verzamelen. Als je dat Amulet hebt, dan kun je het opnemen tegen Wizpig, die de grootte dreiging in dit spel vormt.  

Het spel bestaat uit 5 werelden, die ieder 4 levels heeft. De eerste 4 werelden hebben nog een extra battle map erin zitten, hiervan zijn 2 elkaar uitschakelen en 2 item verzamel levels. Om die 4 battle levels te kunnen spelen, moet je in elke wereld een sleutel vinden, die zit verstopt in 1 van de 4 levels. Heb je ze alle 4 uitgespeeld, dan krijg je personage TT erbij. Elke race level speel je ongeveer 3 keer. Je race een keer normaal, dan ga je naar een baas level. Als je die verslagen hebt, dan moet je de 4 levels nog eens over doen. Alleen is hij deze keer lastiger, omdat je naast winnen ook nog eens 8 zilveren munten moet verzamelen. Daarna race je nog een 2de keer tegen de baas, die nu een stuk lastiger is. Heb je dat gedaan, dan heb je een stuk van het amulet. Om wereld 5 vrij te spelen, moet je een raket unlocken, dat doe je weer om van de eerste 4 werelden ook de Trophy Race te doen, ook hier moet je eerste worden met de totaal punten. Kort samen gevat, er is meer dan genoeg te doen om je bezig te houden. 

Waar Mario Kart 64 alleen op wagens focust, is er bij Diddy Kong Racing meer afwisseling. Hier heb je namelijk naast een wagentje ook toegang tot een hovercraft en een vliegtuig. Er zijn levels waar je alleen met een bepaald voertuig kunt spelen, maar in vrij race kun je in sommige levels zelf kiezen met welke van de 3 je graag wilt race.  

De items zijn hier wel vrij standaard, je hebt 5 soorten die je elk 2x kunt upgrade, deze herken je aan de kleur ballon. Pak je een andere kleur, dan is je eventuele upgrade weg en moet je opnieuw beginnen. Je hebt de keuzen uit een raket, turbo, magneet, schild of valstrik.  

Gameplay 

De besturing is opzicht makkelijk te doen, het kan wel zijn als je geen Nintendo 64 gewend bent dat je even moet oefenen. Elk voertuig bestuurd anders, en heeft soms wat tijd nodig om die goed onder de knie te krijgen. Het is een spel voor jong en oud en kan door iedereen wel opgepakt worden. 

Grafisch 

Grafisch zag deze Nintendo 64 klassieker er niet verkeerd uit, ik weet nog toen ik de game voor de eerste keer speelde ik erg onder de indruk was. Nintendo en Rare hebben hier voor felle kleuren gekozen, wat perfect past in deze game. De geluiden en de muziek zijn prima in orde in deze game en ik kan hier dan ook niks slechts over zeggen. Heel af en toe is het wat lastig te zien waar je precies heen moet, vooral als je nieuw bent en je de bochten nog niet goed kent, maar dat mag de pret niet bederven.  

Pluspunten
+ Afwisseling
+ Leuke personages
+ Battle mode tegen CPU
+ Leuke personages

Minpunten
– Veel herhaling van banen.

Trailer

Wat krijg je als de wereld van Rare, met de wereld van Donkey Kong en Mario Kart in een blender gooit? Dan krijg je Diddy Kong Racing.   Diddy Kong Racing lijkt…

Race game met een leuk verhaal

  • Verhaal 80 ★
  • Gameplay 90 ★
  • Grafisch 90 ★
  • Mulitplayer 95 ★
  • Replay waarde 85 ★
  • Overall rating 88 ★
Zelf nu in het jaar 2019 ben ik nog steeds helemaal weg van deze game, en ik heb pas geleden een volledige gameplay van dit spel gemaakt, deze staat ook op Linksquest.nl. Diddy Kong Racing mag dan op het eerste gezicht lijken op een simpele Mario kart rip off, maar dat is het zeker niet. Er zit veel afwisseling in en het is zelfs mogelijk om de battle mode tegen de computer te doen, iets wat in Mario Kart 64 ontbrak. Door middel van een wachtwoord kun je ook de Adventure mode met een vriend samen doen, en ook dat is erg leuk. Story mode
88 ★
88.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.