Dr Jekyll and Mr Hyde

Dr Jekyll and Mr Hyde is een game die voor vele een onbekende game is. Dat is niet gek, want deze game is nooit in Europa uitgekomen.  Er is een Japanse en Amerikaanse versie, in deze review neem ik de Amerikaanse versie met jullie door. 

Dr Jekyll and Mr Hyde is gebaseerd op het boek “Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde”, geschreven door Robert Louis Stevenson. Het verhaal gaat om een dokter die een drankje heeft uitgevonden die zijn kwade innerlijk naar boven haalt. Als je het spel aan zet en even laat lopen, dan zie je een scene waar Dr Jekyll bezig is met zijn experiment. Als je een keer begint met het spel, zie je hoe hij zijn laboratorium verlaat en naar buiten loopt, en dan begint het spel. In het spel doe je lopen, lopen en nog eens lopen, dat is het enige wat je doet in het spel. Je bent op weg naar je bruiloft, maar iedereen in het dorp heeft iets tegen je, en daar komt de moeilijkheids graat van het spel naar boven. Iedereen doet zich moeite om je pijn te doen en je stres meter omhoog te laten gaan. Is je stres meter te hoog, dan transformeer je naar Mr Hyde. Als Mr Hyde speel je een hele andere soort game, want dan kun je opeens schieten en vechten tegen demonen. Verliest Hyde al zijn power, dan is het Game Over. Je gaat ook dood als je verder komt dan Dr Jekyll. Ik zal dit even toelichten. Je speelt in princiepen 2x het zelfde level, alleen ziet de wereld bij Mr Hyde er duister uit en loopt die van rechts naar links. Het doel van het spel is om op je bruiloft te komen, maar als je met Mr Hyde het punt voorbij gaat, waar je als Dr Jekyll neer ging, dan word je door een bliksemstraal geraakt, en dan is het game over. Dus probeer zo min mogelijk slecht te worden, en als je slecht word, dan weer zo snel mogelijk terug te transformeren. 

Gameplay 

De besturing is erg stroef, dat kan ik wel meteen zeggen. Niet dat het slecht is, maar soms best vervelend. Het spel heeft zoals ik al eerder aangaf 2 gedeeltes, het gedeelte met Dr Jekyll en eentje met Mr Hyde. Die met Mr Hyde om te beginnen, is demonen uitschakelen en je stres meter omlaag krijgen, terwijl je met Dr Jekyll alleen maar het lopen bent en probeert obstakels te ontwijken. Met Dr Jekyll heb een staf in de handen, waar je letterlijk niks mee kunt. Als je iemand ermee slaat, krijg je zelf schade, je hebt dus een wapen waar je niks mee kunt. Je kunt hooguit een wesp een knal verkopen, en daar heb je het ook mee gehad. Terwijl je met Mr Hyde kunt slaan en schieten. Het is een geen verkeerde game, begrijp me niet verkeerd, maar hij is gewoon saai en eentonig.  

Grafisch 

Grafisch is hij best aardig, het ziet er redelijk uit, maar het is niet de beste game die ik op een NES heb gespeeld. De gezichten van de personages zijn heel onduidelijk te zien , en bijna iedereen lijkt op elkaar. Er zijn misschien 6 verschillende personages in het spel, die zich telkens blijven herhalen, en dat is best weinig. De muziek daarin tegen is best oké, vooral de opening theme vind ik geweldig. Ik vind hem zo geweldig, dat ik hem gewoon met jullie moet delen. 

Echte geluidseffecten zitten er niet in, dat opzicht wel jammer is. De stad ziet er leuk uit, maar de duistere stad die gesloopt is ziet er persoonlijk net iets leuker uit. 

Pluspunten
+ Leuk concept. 
+ Goede en slechte kant van een personage. 
+ Openings theme is vet. 

Minpunten
– Saai. 
– Slechte besturing. 
– Wapen van Dr Jekyll  is waardeloos. 
– Levels herhalen zich te vaak. 

Trailer

Dr Jekyll and Mr Hyde is een game die voor vele een onbekende game is. Dat is niet gek, want deze game is nooit in Europa uitgekomen.  Er…

Leuk idee, slechte uitwerking

  • Gameplay 30 ★
  • Grafisch 60 ★
  • Verhaal 50 ★
  • Presentatie 45 ★
  • Replay waarde 40 ★
  • Overall rating 45 ★
Dr Jekyll and Mr Hyde is een game die mijn aandacht heeft gekregen door “The Angry Video Game Nerd”. Ik wilde zelf eens weten hoe dit spel was, en besloot hem daarom via Ebay te kopen. Ik heb mijn NES regio code vrij, daarom gewoon op een Europese NES kennen spelen. Het is een uitdagende game, vooral om te kijken hoe ver je kunt komen, maar buiten dat is er niet veel aan. Best jammer, maar wel leuk om te hebben.
45 ★
45.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.