Driveclub

Driveclub is een van de Race games waar hele hoge verwachtingen bij waren, vooral van de kant van Sony. Helaas pakte het wat minder uit dan ze gedacht hadden. 

Dat Driveclub enorm uitgebreid is, super veel evenementen heeft, en grafisch een topper is, kan niks over gezegd worden. Maar de uitwerking van het club idee, maar ook van de gameplay, had vele malen beter gemogen. Zo heeft het spel behoorlijk wat last van bugs, die het spel gewoon minder maakt. Ook is het zo, dat als je een bepaald evenement niet haalt, je hem niet kunt overslaan, en dus niet verder komt.  

Gameplay 

De gameplay opzicht zit goed in elkaar, en het race voelt heerlijk aan. Het verdienen van punten om zo extra’s vrij te spelen, is zeker een waardevolle toevoeging. De overgang van dag en nacht en weersverandering maakt het telkens opnieuw een nieuwe uitdaging. Zo ben je aan het race en opeens begint het te regen, op dat moment merk je meteen dat je auto anders reageert. Net zoals dat in het dagelijks leven kan gebeuren. En dat alleen al, maakt het spel extra uitdagend. 

Er zitten naast een race modus ook een drift modus in het spel, dat zeker een leuke toevoeging is. Ik zelf heb het idee dat het niet zo goed heeft uitgepakt, want ik krijg heel vaak de auto gewoon niet in de drift mode. Soms dan wil je driften, en dan krijg je geen punten, en de andere keer dan ben je niet het driften, en dan krijg je wel drift punten. Uitwerking ervan is daarom helaas minder. 

Het grootste doel van het spel, is natuurlijk het club gedeelte. Hierin moet je samen met je vrienden zorgen dat jouw club het sterkste en het beste word. Dit doe je zowel door alleen te race en punten voor je club te verzamelen, maar ook door met je club online te race. Het klinkt allemaal super, alleen heeft het club gedeelte te vaak storing, waardoor je punten mist loopt of zelfs geen wedstrijden kunt spelen. 

Grafisch 

Grafisch gezien is Driveclub misschien wel de mooiste racegame die ik tot nu toe gezien heb. Alles, maar ook echt alles ziet er gewoon gelikt uit. Ook de weersverandering en dag en nacht verandering loopt gewoon vloeiend en ziet gewoon prachtig uit. Buiten een mooie omgeving, zijn ook de auto’s super mooi gemaakt. Ik heb soms gewoon alleen naar de afwerkingen van de auto’s zitten kijken, zo mooi is dat gedaan worden. Kort om, de kracht van Driveclub zit hem in het grafische gedeelte. 

Pluspunten
+ Grafisch een plaatje. 
+ Races voelen goed. 
+ Super veel events. 
+ Samen met vrienden een club starten. 

Minpunten
– Club mode te vaak storing. 
– Bepaalde bugs maken het soms onspeelbaar. 
– Drift mode slecht uitgewerkt.  
– Geen evenement kunnen overslaan. 

Trailer

Driveclub is een van de Race games waar hele hoge verwachtingen bij waren, vooral van de kant van Sony. Helaas pakte het wat minder uit…

Leuk idee, slechte uitwerking

  • Gameplay 60 ★
  • Grafisch 90 ★
  • Clubmode 30 ★
  • Game balanse 35 ★
  • Replay waarde 45 ★
  • Overall rating 52 ★
Driveclub is een game met de grote ideeën, maar de mindere uitwerkingen. Vooral de storingen met het club gedeelte maakt het spel minder. Ook de uitwerking op de besturing had zeker nog beter op de schop genomen mogen worden. Daarin tegen is het jammer dat je soms een evenement niet kunt overslaan, vooral als je hem na 20 pogingen nog niet gehaald krijgt en daarom niet verder komt in het spel. Grafisch is het absoluut een plaatje, maar grafisch alleen is niet genoeg om een game te laten slagen.
52 ★
52.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.