EDGE (Wii U)

EDGE is een titel die misschien voor veel console gamers niet zo bekend is, maar het is wel een titel die het goed doet op de mobiele telefoon, en hij is ook nog eens van Nederlandse bodem. 

EDGE is een simpele, maar een bijzondere, puzzel game voor op je Wii U. Het is voor het eerst dat deze game naar een console komt. Two Tribes, een studio uit Nederland, bewijst opnieuw dat een leuk en goed spel niet altijd veel toeters en bellen nodig heeft. Door gewoon een simpel idee zo goed uit te werken, kun je een verslavende, maar pittige game neerzetten. 

Gameplay 

EDGE is puzzel game, waarin jij een kubus bestuurt door verschillende uitdagende levels. Hij bestaat uit 3 verschillende niveaus die ieder zijn eigen levels heeft. Wat je in princiepen moet doen is met je kubus van begin naar het einde te komen, je kunt onderweg gekleurde kleine kubusjes oprapen voor extra punten, maar je bent niet verplicht ze allemaal te pakken. Onderweg moet je soms goed kijken hoe je verder komt, maar omdat de camera niet gedraaid kan worden, moet je echt goed op de kaart kijken. Buiten alleen het juiste pad te vinden, moet je vaak ook beetje handig zijn met de besturing, dit maakt de uitdaging nog extra leuker. Een nadeel van het spel, is dat de tablet controller geen meer waarde bied in dit spel, ook kan de pro controller niet gebruikt worden. 

Grafisch 

Grafisch is het simpel en retro achtig gemaakt, maar dat past zo goed bij dit spel dat het gewoon leuk is. Jouw kubus en de kubusjes die je moet verzamelen hebben verschillende kleuren, die telkens blijven veranderen. Het level zelf is gewoon standaard wit met grijs afgewerkt, het had misschien iets meer afwisseling mogen hebben, maar dat mag de pret niet bederven. De muziek in het spel daarin tegen is gewoon mooi om te horen, het is gewoon stimulerend om door te spelen.  

Pluspunten

 • Simpel gameplay 
 • Erg verslavend 
 • Uitdagende puzzels 
 • Leuke retro stijl 
 • Goeie muziek 

Minpunten

 • Iets meer afwisseling in de kleur was welkom 
 • Tablet controller bied geen meer waarde, pro controller niet kunnen gebruiken. 

Trailer

EDGE is een titel die misschien voor veel console gamers niet zo bekend is, maar het is wel een titel die het goed doet op…

Grappig puzzel spelletje

 • Gameplay 100 ★
 • Grafisch 80 ★
 • Presentatie 75 ★
 • Replay waarde 70 ★
 • Overall rating 81.2 ★
EDGE is een simpele maar verslavende puzzel spel, het bied voor die paar euro wat het kost meer dan genoeg waar voor je geld. Er zitten genoeg levels in die je wel bezig houden, maar ook door met scores te werken blijf je sneller levels over doen om die A score te krijgen. Two Tribes staat bekend om kleine en simpele spelletjes, en ze laten met EDGE opnieuw zien dat een goed spel niet veel hoeft te kosten. EDGE is een spel voor de echte puzzel fanaat die van een uitdaging houd.
81.2 ★
81.3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.