Eerste indruk en tips The Legend of Zelda Skyward Sword HD

Op moment van schrijven ben ik nog lekker bezig met The Legend of Zelda: Skyward Sword voor de Nintendo Switch. Maar er zijn veel mensen die me toch vragen hoe ik de game vind met de verbeteringen. Tevens krijg ik ook vragen of ik misschien wat tips heb over het spel, daar wil ik het in deze blog over hebben. Ik ben deze blog eerst met mijn eerste indruk, en zal dan nog wat persoonlijke tips eraan toevoegen. 

Eerste indruk 

Laat ik beginnen, als je de Wii versie met de Switch versie naast elkaar houdt, dan zie je zeker verschil, maar als je dat niet doet, dan heb je misschien wel het idee dat er weinig tot geen verschil in zit. Als ik naar de besturing kijk, dan heb ik het idee dat er meer in gezeten had, met betrekking tot de motion control tenminste. Hij voelt zeker wat beter aan, en reageert ook wat beter, maar het is nog altijd niet perfect. Te vaak moet ik meerdere malen de bewegen doen voor Link reageert, naast dat ben ik te vaak op Y het drukken om de motion te resetten dan wat anders. Zo heb ik bij 1 bepaald item dat hij bij meerdere keren gebruiken, ik hem elke keer weer moet resetten. Doe ik dit nu niet, dan blijft link rondjes draaien. Ik heb gekeken of het misschien een drift probleem was, maar daar leek het niet op. Dat er een functie in zit met betrekking tot de pro controller ben ik zeker blij mee, het speelt voor mij persoonlijk een heel stuk fijner. De pro controller is zeker niet perfect, maar als je na gaat over hoe de game oorspronkelijk gemaakt is, is dit zeker een goede oplossing.  

Het verhaal blijft gelukkig goed, iets wat altijd een pluspunt al was in het spel, dingen die beter konden, zijn gelukkig ook verbeterd, zo blijft Fi bepaalde teksten niet telkens herhalen en krijg je niet elke keer als je het spel opnieuw opstart dezelfde item uitleg. De muziek blijf ik gewoon goed vinden en daarin geniet ik ook telkens weer opnieuw van. Op moment van schrijven heb ik 3 tempels afgerond en heb ik wat sub-missies gedaan. Ik zal proberen als ik de game heb uitgespeeld om hier een review van te doen. 

Tips 

Dan nog wat tips die ik mee wil geven, sommige zijn misschien geen onbekende dingen, maar sommige dingen misschien wel. Het zijn tips waarvan ik denk dat ze handig zijn, maar je niet per se hoeft te volgen.  

1. Upgrade het houten en ijzeren schild niet, en wacht op het 3de schild. Het upgraden van een schild kosten niet alleen geld, maar ook onderdelen die je soms lastig vindt. Deze 2 schilden worden te snel vervangen en loont zich daarom niet om te upgraden.  

2. Je beurs upgraden is zeker een handig iets, deze kun je meerdere malen upgraden door te kopen, Je komt soms extra geld tegen en dan is het handig dat je ze ook mee kunt dragen.  

3. Koop een net en vang veel insecten, deze kun je in je basis inruilen voor geld, dat moet je wel in de nacht doen, maar het levert extra rupees op.  

4. verken de eilanden als je de mistery boxen hebt gevonden, daar zitten vaak handige items in.  

5. Upgrade je items zoals je katapult, daar heb je alleen maar profijt van. 

6. Als je gaat zitten, op een bank of een stoeltje, dan worden je hartjes aangevuld. Ook als je gaat slapen worden deze aangevuld.

7. Als je een fee in een lege fles bewaard, dan komt deze automatisch te voor schijn als je dood gaat, dit voorkomt een game over.

Er zullen zeker nog meer handige tips zijn, maar ik denk dat je hier al een heel eind komt, mocht jij nog een gouden tip hebben, deel ze gerust met me in de comments of op Discord. 

Dit was het weer voor deze blog, een keer wat anders, misschien dat ik vaker z’n blog ga doen, mocht je dit soort blogs interessant vinden, laat het me in de comments weten. Dan bedank ik jullie weer voor het lezen.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.