Eindelijk meer informatie over Age of Empires IV

Age of Empires is een titel die ik al sinds deel 1 helemaal grijs heb gespeeld, ondanks dat ik het een geweldige game vind en vaak met vrienden online heb gespeeld, ben ik in de story mode nooit echt goed geweest. Ja, eerlijk is eerlijk, het zijn uitdagende games en het vraagt wat moeite. En ook ben ik eerlijk, dat ik in de story mode wel eens codes heb gebruikt, maar dan ook meer om van het verhaal te kunnen genieten, maar soms ook gewoon voor de fun. Muliplayer speelde ik wel altijd eerlijk en natuurlijk zonder.  

Maar goed, in de afgelopen jaren hebben we natuurlijk flink wat remakes gezien, die overigens ook tof waren, en natuurlijk wat spin-off games, zoals Age of Mythology en Rise of Nations. Al enige jaren was ik het wachten op een nieuw deel, en in 2017 was het dan eindelijk zo ver en kondigde Microsoft Age of Empires 4 officieel aan met een teaser. Hoog tijd om langzaam geld aan de kant te gaan leggen om een goede gaming laptop te kunnen kopen, zodat ik er zeker van ben om deze game te kunnen spelen. 

In 2020 heb ik dan ook de gaming laptop eindelijk gekocht, maar helaas had ik tot heden niks meer van Age of Empires 4 gehoord, wel waren er inmiddels remakes uit van deel 1, 2 en 3, maar helaas nog altijd niks van deel 4. Totdat ik opeens op Twitter een tweet voorbij zag komen dat er een Age of Empires Fan Preview event eraan zou komen, en daar zou men eindelijk meer van Age of Empires 4 laten zien.  

Er zijn 3 dingen die me meteen opvielen en waar ik in deze blog graag iets over kwijt wil. Het eerste is de grafische stijl, deze lijkt op het eerste gezicht niet veel beter dan bijvoorbeeld deel 3. Sterker nog, hij lijkt meer cartoonachtig dan realistisch. Maar dat is wat ik uit meerdere berichten heb begrepen niet helemaal zo. De omgeving is heel realistisch, maar de personages hebben ze meer cartoonachtig gemaakt zodat deze makkelijker van elkaar te onderscheiden zouden zijn. Persoonlijk heb ik hier niet z’n moeite mee en lijkt het me zelfs een slimme keuze. Het andere is een nieuw soort gameplay element wat ik een hele mooie toevoeging vind. Je kunt nu bijvoorbeeld je troepen verstoppen in de struiken en deze laten aanvallen op moment dat de vijand langs gelopen komt.  

Tenslotte liet Microsoft ook zien dat er nu meer verschillen zit tussen de volken, iets wat in de vorige games niet zo uitgebreid was als nu. Zo vinden de Chinezen bijvoorbeeld het buiskruid velen malen sneller uit en hebben daardoor eerder kanonnen, een ander volk heeft weer iets anders veel eerder of zelfs exclusief. Ook zou er tussen de tijden meer rekening gehouden zijn worden met de taal die ze spreken, zo zou je ze in Age 1 een veel ouder dialect kunnen horen spreken dan bijvoorbeeld in Age 3, iets waar ik wel benieuwd naar ben. 

Kort samengevat, Age of Empires 4 heeft me erg nieuwsgierig gemaakt, en het mooie is, deze game komt direct op release uit op de Xbox Game Pass, en ook hier word ik als gamer natuurlijk blij van, want Xbox Game Pass is uit eindelijk wel iets waar ik binnenkort gebruik van ga maken. Het spel zou in het einde van dit jaar gaan uitkomen, en ik kan nu al niet wachten totdat het zo ver is. Nu ben ik ook wel benieuwd wat jullie van de nieuwe Age of Empires vinden, gaan jullie hem ook spelen? Laat het me gerust in de reacties weten.  

2 Replies to “Eindelijk meer informatie over Age of Empires IV”

  1. Ik zie wat vernieuwingen en grafisch ziet het er goed uit maar heeft wel veel weg van voorgaande delen.
    Ik mis tot nu toe een beetje de wow factor met wat ze hebben laten zien.
    Met deze game ga ik nog even de kat uit de boom kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.