Er gaat iets niet helemaal goed bij Microsoft Xbox

De titel van deze blog is misschien een beetje schrikken, en wie weet is er ook echt wat aan de hand, maar mij valt op dat er bij Microsoft Xbox toch iets niet helemaal lekker gaat, en dan heb ik het meer over de marketing. Ik zal dit even nader toelichten.

De laatste tijd bij het winkelen valt mij op dat winkels, zoals bij Intertoys en Toychamp, steeds meer Playstation en Nintendo games hebben, maar dat Xbox steeds minder aan het worden is. Ik weet nog in de tijd van de van Xbox 360 en Playstation 3, toen was de Nintendo muur erg klein, vooral toen de Wii U er was. Als ik nu mijn lokale Intertoys binnenloop, dan zie ik redelijk aanbod aan Nintendo Switch games, een dubbel, misschien nog wel meer, aan Playstation games, en slechts een handvol aan Xbox Games. En vergis je niet, dit is niet alleen bij de Intertoys en bij mij lokaal, maar ook bij de Toychamp is dit zo.

Nu zou je zeggen, ga ook naar een echte game store, maar ik vond ook de laatste keer bij de Game Mania die bij mij in buurt ligt, dat ook die zeker 45% minder Xbox heeft als bijvoorbeeld 1 jaar geleden. Daarnaast zijn er ook bij mij in de buurt 2 winkel die in Retro en 2de hands games doen, en ook die willen zo goed als niks van Xbox hebben. Als je daar used games wilt aanbieden, dan krijgen ze al grijzen haren als ze een groen game doosje zien. Nu ben ik zelf ook nooit een hardcore fan geweest van Xbox, en heb zelfs mijn Xbox-collectie in 2019 helemaal verkocht, maar hier ben ik toch op terug gekomen. Vooral op gebied van controller vind ik geen betere dan die van Microsoft, interface van de console is niet mijn smaak, maar het doet zijn werk.

Reden dat ik ook zeg dat er wat aan de hand is, is dat ik altijd lees dat er nieuwe voorraad Playstation 5 systemen binnen komen, maar de Xbox Series X, daar zie je gewoon niks van binnen komen. Ik sta al meer dan een half jaar op de lijst bij Intertoys voor een Xbox Series X en sinds 3 maanden ook voor een Playstation 5. Afgelopen weekend ben ik eens gaan vragen op welke plaats ik momenteel stond, waar ik in 3 maanden tijd bij Playstation, 11 plaatsen gestegen ben (op moment van schrijven 61ste), is er op dat half jaar bij Xbox niks veranderd, ik stond toen al op plaats 7 en nu nog steeds.

Vorige week werd de Xbox Series X Halo Edition aangekondigd, een console die echt supermooi is. Hij was net aangekondigd en op o.a. Discord en in een verzamelaars groepsapp werd deze gedeeld, hij heeft nog geen uur online gestaan of hij was al uitverkocht. Ik heb geprobeerd er eentje te reserveren, maar kwam eerst niet door en daarna bij het willen betalen uitverkocht. De laatste dagen heel internet lopen afzoeken of er winkels waren, die hem misschien gingen aanbieden, zelfs met Bol.com en Coolblue contact opgenomen, maar helaas niks.

Nu zijn deze nieuwe systemen, op de Xbox Series S na, allemaal niet te krijgen. Nu is dat normaal wel standaard dat consoles op release niet te krijgen zijn, mede ook door opkopers die hem voor een grovere prijs door verkopen, maar bijna 10 maanden na de release niet leverbaar en geen reservering kunnen plaatsen, heb ik nog nooit eerder meegemaakt. Zonde, want ik zou toch graag eind van het jaar, zo rond de kerst, een Xbox Series X willen hebben. Als ik nu kijk hoe alles gaat, ben ik bang dat ik er geen zal krijgen dit jaar, tenzij ik op Marktplaats er een grove prijs voor neer tel, maar heel misschien is er toch nog hoop, het is afwachten.

Wat denken jullie, is er bij Microsoft Xbox toch iets niet helemaal op orde, vooral op het promotie gebied, of is het gewoon allemaal een keuze van de winkels omdat Playstation en Nintendo momenteel gewilder zijn? En maak ik me, sinds ik een Xbox Ambassador ben me gewoon te veel zorgen? Laat het gerust in de reacties weten.

2 Replies to “Er gaat iets niet helemaal goed bij Microsoft Xbox”

  1. Is me inderdaad ook opgevallen, hier ook bij verschillende winkels. Leuke blog en vooral mooi punt, hoop dat Microsoft dit ook leest en iets ermee doet

  2. Dit vind ik de slechtste generatie ooit op console gebied. COVID 19 speelt zeker een rol bij de productie van nieuwe hardware. Ze hadden beter kunnen wachten misschien tot 2023. Dit zou dan 10 jaar na de Xbox one en ps4 zijn. Ze zeggen dat dit de beste launch ooit is, maar ik geloof hier niets van. Kijk eens naar de vijfde generatie launch….systemen en goede exclusieve games hadden we toen. Wat hebben we nu bij de ps5? Welke launch game was er? Series X leunt nog veel op de Xbox one . Ik zie ook dat veel mensen met een X model gewoon Xbox one games spelen er is gewoon nog geen goede game . Gaat Halo hier verbetering in brengen ?

    Ik denk dat Microsoft een ander game platform gaat creëren vandaar de Xbox game pass. Games in de winkel op schijfje gaat steeds minder worden . De komende 5 tot 10 jaar gaan we een verandering zien. De game industrie kijkt gewoon naar de film industrie. Xbox game pass is net als Netflix voor films. Games gaan verdwijnen uit de winkels.

    De volgende generatie gaat alleen consoles kennen met zonder discussie drive . De Xbox series S is een voorbeeld van hoe het gaat worden. Je koopt hardware met een abonnement en klaar is Kees.

    Hoe denk ik over de beschikbaarheid van consoles? Deze zal nog lang aanhouden. Ik adviseer mensen speel gewoon op je huidige console (Xbox one en ps4). Wacht rustig af , want exclusieve next gen games laten toch nog op zich wachten .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.