Fallout 76 (PS4)

Fallout 76 is de eerste online game in de Fallout serie. De game had geen makkelijke release en heeft inmiddels al flink wat updates en patches gekregen. Toen de game in de sale was, wilde ik de game wel eens proberen en in deze review zal ik mijn mening geven. 

Het idee om samen met vrienden de wereld van Fallout samen te verkennen leek me een heel leuk concept, en op papier is het ook wel goed uitgewerkt. Er zijn veel leuke missies en extra dingen te beleven, alleen moet er dan wel een server zijn die dit spel aan kan, en daar faalt Fallout 76 in mijn ogen heel erg op.  

Laden, laden en nog eens laden 

Je zou denken van een game waarvan de installatie bijna 80GB is dat hij niet telkens hoeft te laden, maar dat is helaas niet zo. Heel vaak is het spel nog gebieden aan het bij laden terwijl je er al een tijdje in dat gebied aanwezig bent. Zo heb ik al vaker mee gemaakt dat ik in een gebouw binnen liep, en dan kamer in wilde lopen, maar deze nog niet aanwezig was. Zo zie je een deur opengaan, je ziet de wasteland, en dan opeens verschijnt de kamer. Ook de vijanden lopen niet vloeiend, die haperen zo erg dat je heel vaak gewoon mis schiet, terwijl je in jouw beeld hem gewoon raakt. In het begin dacht ik dat het misschien aan mijn internetverbinding lag, maar heb dit probleem alleen bij Fallout 76. 

Gameplay 

Mensen die voorgaand delen hebben gespeeld zullen grotendeels met deze game uit de weg komen, want de besturing komt voor 95% overeen met voorgaande delen. De kaart krijgen is nu wel helaas anders, maar buiten dat is het voor een groot deel hetzelfde. Natuurlijk zitten er ook genoeg nieuwe elementen in, waarvan het meenemen van je eigen kamp. Ook nieuw in Fallout 76 is dat je eten en drinken over de datum kunnen gaan, maar ook dat je personage honger en dorst kan hebben is nieuw. Het idee hierachter is zeker leuk, alleen is de uitwerking wat te extreem omdat het te snel en te vaak voorkomt. Er zijn veel keuzes aan nieuwe wapens, die je ook zelf helemaal kunt aanpassen naar je eigen smaak, ook een leuke toevoeging.  

Wat ik ook een minpunt vind is dat fastravel caps kost, nu is dat niet extreem veel, maar in het begin van het spel heb je elke cap hard nodig, en dan is z’n actie niet zo leuk. Ook het ophalen van je kamp, een functie dat nieuw is, kost caps. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen er een vaste plaats van te maken en dan gratis naar je kamp te teleporteren, maar van de andere kant moet je wel weer caps betalen om terug te gaan. Het spel kent geen pauze, wat natuurlijk bij een online game wel te verwachten is.  

Grafisch 

Grafisch gezien is Fallout 76 niet veel anders dan Fallout 4, het is grafisch misschien geen Final Fantasy, maar het ziet er nog altijd goed uit. Dit heeft natuurlijk ook ermee te maken dat deze game een megagrote wereld heeft, en dat vraagt genoeg power. Alles is duidelijk te herkennen en de sfeer is prima.  

Events 

Wat ik persoonlijk wel leuk vind zijn de events, je kunt zo met een missie bezig zijn, en opeens komt er een evenement om te hoek kijken. Je kunt zelf kiezen of je eraan mee doet, maar houd er rekening mee, deze zijn vaak maar voor een korte tijd. Door hieraan mee te doen kun je extra XP en items krijgen.  

Pluspunten
+ Typisch Fallout 
+ Online evenementen. 
+ Samen met vrienden kunnen spelen. 

Minpunten
– Blijft te vaak en te lang laden. 
– Loopt niet stabiel. 
– Bepaalde vernieuwingen voelen niet prettig.  
– Soms niks te beleven.  

Trailer

Fallout 76 is de eerste online game in de Fallout serie. De game had geen makkelijke release en heeft inmiddels al flink wat updates en patches gekregen. Toen de game in…

Leuk idee, uitwerking waardeloos

  • Gameplay 55 ★
  • Events 50 ★
  • Stabiliteit 20 ★
  • Fallout gevoel 70 ★
  • Presentatie 30 ★
  • Overall rating 45 ★
Het idee achter Fallout 76 is zeker leuk, maar er had veel meer in gezeten. Soms loop je in de wasteland en kom je niks tegen, en dan opeens staan er 20 man achter je. Op sommige punten het is het spel misschien te uitgebreid, maar dat is natuurlijk voor iedereen anders. Voor mij is de vertraging en de lag in het spel een grote boosdoener, het is niet 1x dat ik het idee heb gehad dat het spel een keer vloeiend loopt, en dat terwijl andere games bij mij wel vloeiend lopen online. Zeer jammer want die verziekt het hele spel.
45 ★
45.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.