Fire Emblem Heroes (Android)

Nintendo is sinds 2016 mobiel gegaan, naast Super Mario Run en Miitomo is nu Fire Emblem aan de beurt. Maar hoe goed weet Nintendo het spel “Fire Emblem Heroes” naar iOS en Android uit te brengen?  LET OP: Review is gebaseerd op de release versie.

Ik als Android gebruiker moet nog even wachten op Super Mario Run, en was daarom blij dat “Fire Emblem Heroes” voor Android beschikbaar kwam. Wat meteen opvalt is dat het spel anders speelt dan op een Nintendo 3DS, maar dat is logisch, want we hebben het hier over een mobiele game. Zo zijn de potjes korter en de slagvelden kleiner. Dat mag de pret echter niet drukken, want het spel speelt nog steeds heel goed weg. Het spel bied verschillende modussen, waardoor er altijd wel iets te doen is. Er zit een verhaal mode in, maar die hoef je niet perse te volgen, want uiteindelijk wil je gewoon vechten en sterker worden. Hoeveel gevechten je kunt doen, hangt af van je Stamina meter. Als deze op is, dan zul je moeten wachten tot hij bijgevuld is, of je vult hem aan met een item dat je kunt verdienen. Naast een verhaal mode bevat het spel ook een Special maps gedeelte, Arena Duels en Training Towers. De Special maps zijn extra missies die maar voor een bepaalde tijd beschikbaar zijn, en meestal kun je daar extra personages bij winnen. 

Gameplay 

Het spel speelt vloeiend weg, door middel van de Touch Screen is het aanvallen kinderspel. Het is net een simpel schaak spel, je zet je aanval uit, en je personage doet de rest. Door te vechten krijg je Exp punten, die je weer helpen een level hoger te worden en om uiteindelijk ook nieuwe skills te leren. De batterij verbruikt behoorlijk wat stroom en kan soms na 15 minuten spelen al 10% van je accu wegvreten. Via Allies kun je ook edelstenen, die je tijdens het spelen verdient, gebruiken om je team extra levels omhoog laten gaan, en dat kan soms wel handig zijn, vooral bij de latere en hardere missies.  

Grafisch 

Grafisch is het een hele mooie game, het heeft de bekende stijl uit de 3DS games en dat vind ik wel mooi. De stijl van Nintendo haal je er dan ook meteen uit. Mooie en duidelijke kleuren, personages die leuk gemaakt zijn, de stem- effecten en de muziek, gewoonweg perfect gedaan. 

Micro Transacties 

Aangezien het spel gratis te spelen is, en ook nog vrij van reclame is, moet er toch iets van een verdien modaal in zitten. Dit heet het zo genaamd Micro Transactie verdien modaal. Wil je sneller groeien of bepaalde extra’s, of niet wachten op bepaalde skills, dan kun je Orbs inzetten. Je kunt ze door te spelen verdienen, maar dat is minimaal. Je kunt ze ook bijkopen, en daar zit het verdien modaal van Nintendo in. Hoe duur jij het maakt, ligt geheel aan jezelf.  

Pluspunten

 • Speelt goed weg door simpele gevechten. 
 • Mooi duidelijk en kleurrijk. 
 • Gratis en geen reclame. 
 • Naast een verhaal mode ook genoeg andere dingen te doen. 

Minpunten

 • Orbs zijn aan dure kant. €1,99 voor 3 stuks.  

Trailer

Nintendo is sinds 2016 mobiel gegaan, naast Super Mario Run en Miitomo is nu Fire Emblem aan de beurt. Maar hoe goed weet Nintendo het spel “Fire Emblem Heroes” naar iOS…

Verslavend!!!

 • Gameplay 95 ★
 • Grafisch 90 ★
 • Verhaal 80 ★
 • Microtransacties 95 ★
 • Replaywaarde 90 ★
 • Overall rating 90 ★
Ik ben normaal niet van de mobiele spelletjes, maar moet zeggen dat Fire Emblem Heroes mij behoorlijk verrast heeft en me regelmatig voor een blok heeft gezet met een lege telefoon accu :D. Het spel is gratis en speelt goed weg. Ik heb tot heden nog geen Micro Transacties nodig gehad en heb het verhaal zonder problemen kunnen uitspelen. Ook verschillende extra missies kunnen spelen zonder problemen.
90 ★
90.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.