Game Over 2

Zoals het wel eens voorkomt, heb je wel eens een game ertussen die je helemaal niks vindt. Bij mij is dat niet anders en misschien komt het omdat ik heel veel verschillende games wil proberen, wat vaker voor dan bij andere. In mijn Blog Serie “Game Over” praat ik dan in het kort over titels die ik geprobeerd heb maar uit eindelijk niks vond.

Zoals in mijn vorige blog vermeld is dit natuurlijk een persoonlijke mening, en omdat ik hem niks vind, wilt dat niet zeggen dat deze games slecht zijn. In deze blog behandel ik 4 titels en vertel ik in het kort wat ik van vond en waarom ik ermee gestopt ben. Het gaat hier om de titels: Harvest Moon: Light of Hope, Reality fighters, TrackMania 2020 Free version en A Total War Saga: TROY. Laten we beginnen.

Harvest Moon: Light of Hope

Harvest Moon is zeker geen onbekende titel die normaal wel bekend staat om zijn kleurrijke en vrolijke gameplay. In Light of Hope is dit niet anders en kent het spel een simpel verhaal en doel. Je wordt wakker op een eiland dat geraakt is door een flinke orkaan, deze moet jij door opdrachten te doen en het verzamelen van grondstoffen opknappen, tevens moet je ook medaillons vinden die de kracht van de vuurtoren doen versterken en je zo meer mogelijkheid geven.

Hoewel dit heel simpel en leuk klinkt, is de gameplay erg eentonig en vooral saai. Je poppetje wordt veel te snel moe waardoor je niet even rustig wat kunt verzamelen, zonder telkens op je uithouding te moeten letten. Helaas heb ik geen manier gevonden om dit te verbeteren en moest ik hierdoor te vaak alweer terug naar huis, soms al naar 5 minuten om weer een dag verder te gaan, en zo weer uitgerust te zijn. Dit maakte voor mij de gameplay niet leuk en is dat ook een van de redenen dat ik met deze game gestopt ben. Deze heb ik gespeeld op de Nintendo Switch.

Reality Fighters

Reality fighters is een vechtspel exclusief voor de Playstation Vita, door middel van AR kaarten en de camera kon je gevechten in je huiskamer, in de tuin, of waar dan ook laten plaatsvinden. Zonder AR kaarten is het spel wel te spelen, maar werkt het vrij slecht. Het idee is zeker leuk, maar de gameplay vond ik persoonlijk een stuk minder. Ook is dit helaas geen titel die je even vanuit je luie stoel gaat spelen, waardoor het voor mij niet interessant genoeg was, vooral omdat ik meestal voor het slapen ga op een handheld speel, of wanneer ik lui in de tuin op een stoel lig.

TrackMania 2020 Free version

Nu zou je denken, hoe kun je TrackMania nu niet leuk vinden? En deze vraag, vraagt om een antwoord. Ik vind TrackMania in het algemeen een toffe serie, vooral TrackMania Forever en TrackMania 2 Canyons heb ik flink lopen spelen, ik ben zelfs lid van een TrackMania clan. Maar de nieuwste versie is zo slecht uitgewerkt dat ik hem niet leuk vind, ik praat hier dan wel over de gratis versie. De game zal vast stukken beter zijn als je een betaald versie pakt, en daar zit dan ook het probleem. Voorheen kocht je een spel en kon je spelen, tegenwoordig betaal je per jaar om te kunnen spelen, tevens bestaat dat ook nog eens verschillende pakketten. Ik speel zelf te veel verschillende games waardoor dit zich niet voor mij loont, ik had liever een versie gezien die je moest kopen. Nogmaals, ik vind de serie tof, maar ik kan me in deze versie voor nu niet vinden, ik zal de game zeker in de toekomst nog eens een kans geven, en indien ik dat doe, zal ik er zeker een stukje over schrijven.

A Total War Saga: TROY

De Total War Saga is voor mij een hele onbekende serie, ik heb pas sinds dit jaar een Gaming Laptop en hiervoor was dat 9 jaar geleden. Ik heb hierdoor redelijk wat titels voor de PC gemist, waaronder ook de Total War Saga. In eerste instantie toen ik over deze serie hoorde, wilde ik deze altijd eens proberen en met de Epic Game store actie, waar je deze titel gratis kon claimen, leek me dat de uitgereikte kans om deze eens te proberen. Met de gedachten dat dit een beetje als Age of Empires zou wegspelen, ben ik aan de game begonnen, maar de game was compleet anders. Nu is dat niet erg, alleen snap ik het spel gewoon niet. Ik heb letterlijk een half uur lopen puzzelen en snapte nog niets eens het doel van het spel, wat ik erg jammer vond. Misschien dat ik op een later tijdstip dit spel nog eens de kans geef, maar dan hopelijk met iemand die deze serie goed kent. Idee ziet er heel goed uit, maar voor mij helaas voor nu helaas niet.

Dit was het weer voor deze keer met titels waar ik mee afgehaakt ben. Dat ik deze games niks vind, wil niet zeggen dat het slechte titels zijn, dat is dan ook een van de redens dat ik deze games niet review, gewoon omdat ik er niet genoeg tijd in heb gestoken en ik een game niet ga afkraken omdat het spel niet mijn stijl is of ik hem niet snap.

Laat me gerust weten wat jullie van deze games vinden en of jullie het wel of niet met me eens zijn, maar natuurlijk ook waarom. Dan bedank ik jullie voor het lezen van mijn blog en graag tot een volgende keer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.