Games die ik heb uitgespeeld in april 2021

  1. Games die ik heb uitgespeeld in januari 2021
  2. Games die ik heb uitgespeeld in februari 2021
  3. Games die ik heb uitgespeeld in maart 2021
  4. Games die ik heb uitgespeeld in april 2021
  5. Games die ik heb uitgespeeld in mei 2021
  6. Games die ik heb uitgespeeld in juni 2021

April was een goede maand voor me, want ik heb toen behoorlijk wat games uit gespeeld, van sommige games heb ik ook nog eens de uitbreidingen uitgespeeld. In totaal heb ik 9 dingen uitgespeeld, dat zeker niet mis is. Het gaat hier om 7 games en 2 DLC, hiervan was 2 game op de PC, 1 op de Nintendo Switch, 1 op de Playstation 3. Maar ook 2 games op de Playstation 4 en 1 game met beide DLC op de Xbox One. Een hele mond vol, ik weet, maar hier gaan we dan.

The Angry Video Game Nerd Adventures II: ASSimilation (Steam)

Ja, The Nerd, moet ik hier nog verder iets op zeggen. Eigenlijk niet, want iedereen die me kent, weet dat ik al een fan van hem ben sinds 2006. In maart had ik al de Deluxe versie uitgespeeld, maar vlak ervoor was ik al met deze game begonnen, alleen toen direct naar de Deluxe over gegaan en daarna alsnog deze verder uitgespeeld. Ik had hem in het verleden al uitgespeeld, maar het leek me nog eens leuk hem nog eens te spelen. De game blijft geweldig, en zoals ik al vaker aangaf, zit de moeilijkheidsgraad hem in de gameplay zelf, en niet in de besturing. De besturing is vloeiend en heeft het spel veel weg van de Mega Man games. De muziek is geweldig en de game speelt gewoon top, ik blijf het misschien herhalen, maar ook voor niet fans is het een geweldige game, zeker een aanrader.  

State of Decay Year One Survival Edition (Xbox One)

State of Decay is een game die ik vaker voorbij zag komen, maar nooit echt aandacht in had gestoken. Door een artikel over deel 3 te hebben gelezen, toch maar eens gezocht naar een exemplaar van deel 1. Deze had ik voor €3,50 inclusief beide DLC gescoord bij de Game Mania (Used), en wat een leuke game was dit. Deze game was oorspronkelijk uitgekomen voor de Xbox 360 en is in een soort van remaster uitgekomen voor de Xbox One. Deze had meteen alle DLC op de disc staan, iets wat al meteen tof was. Aan de gameplay merkte ik wel dat de game niet 100% vloeiend omgezet is worden, want soms toch wel wat las van wat stotteren. Gelukkig beïnvloede dit niet de gameplay zo en heb ik er niet veel last van gehad. In deze game moet je zien te overleven, en dat doe je door missies te doen en andere te helpen. Wat leuk is dat je met meerdere personages kunt spelen, maar je ook makkelijk personages kunt verliezen. Elke poppetje heeft zijn eigen voorraad aan spullen, en elk personage bouwt zijn eigen kracht op. Naast dat kan elke poppetje ook moe of ziek worden. Je uiteindelijke doel is de afgesloten gebied te verlaten. Mocht je net als mij deze editie voor een spot prijs vinden, dan raad ik hem je zeker eens aan hem te proberen.

Press X to Not Die (indiegala.com)

Op moment van schrijven heb ik mijn Indie Gala account misschien verwijderd, maar dat is een ander verhaal, maar voor ik dat deed, heb ik een spel gespeeld genaamd, Press X to Not Die. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, deze game was een verspilde tijd. Je hebt slechte games die op een bepaalde manier toch leuk zijn, en je hebt slechte games waarvan je denkt, had ik die tijd maar ergens anders in gestoken, en dit was z’n game. De game is meer een slechte D horror film, acteer werk gaat nergens over, laat staan een boeiend verhaal. Binnen 1 uur is het spel uit te spelen, en het enige dat je doet is slechts een knop op tijd indrukken. Beetje zoals een vroegere Sega CD game, maar dan vele malen slechter. Het was dat de game gratis was, want anders had ik letterlijk dat geld beter in een kop koffie kunnen hebben gestoken.

State of Decay Breakdown DLC (Xone)

Ik had net al over de main game geschreven, en deze Breakdown is zeg maar een soort vervolg hier. Ik zeg een soort van, want hij staat in theorie gewoon los van de main game, en het speelt zich op de zelfde map af. Het doel is niet anders dan overleven, overleven en nog eens overleven. Zo ver mij bekend is komt hier ook een einde aan. Je begint bij je basis, dat een camper is, en jij moet een beter plek zoeken om stand te houden, onderweg is het de bedoeling grondstoffen te vinden en andere mensen die problemen hebben te helpen. Door andere te helpen, helpen ze jouw weer. Dit kan zijn door het leveren van goederen, of door mee te vechten voor een betere wereld. De DLC is leuk, maar niet zo sterk als bijvoorbeeld de main game. Ik heb van de main game als van de DLC verschillende video clips waarvan ik 1 video heb gemaakt, deze staat ook op mijn website, zeker leuk om deze eens te kijken.

Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX (PS4)

Kingdom Hearts is een serie waar ik een haat/liefdes relatie mee heb. Ik vind de games tof uitzien en het idee is ook super, maar als we dan naar de gameplay gaan, dan begint bij mij toch vaker de ergernis factor. Ik heb deze game dan ook niet helemaal uitgespeeld, maar wel ver genoeg om te kunnen zeggen wat ik gezien heb. Ik had deze gekocht in hoop dat ze bepaalde dingen die ik minder vond aan de PS2 versie, verbeterd zouden zijn. Maar ook om samen met mijn dochter dit te kunnen spelen. Helaas was dit niet het geval en voelt de besturing nog altijd te verouderd. Ik was soms meer het zoeken dan wat anders, om dan bij elke meter dat ik liep weer verrast te worden met gevechten. En dan even over de gevechten, ik weet niet wat de makers dachten, maar waarom is 85% van alle gevechten met vijanden die teleporteren of in de lucht hangen. Je bent meer achter ze aan het rennen of het springen dan wat anders, en daar zit voor mij dan ook het punt dat ik het spel niet heb uitgespeeld. Zoals eerder gezegd, ik wil de serie leuk vinden, maar de slechte gameplay maakt het toch zo dat ik de game weer verkocht heb, jammer, want het idee was zeker leuk.

Mega Man 11 (PS4)

A Mega Man, een serie die ook al heel wat jaren mee gaat. De eerste game die ik ooit gespeeld had was deel 1 op de Game Boy, en wat een leuke game was dat. Deel 11 is niet het 11de spel die ze ooit gemaakt hebben, maar wel de 11de game in deze serie. Ik zeg inderdaad deze serie, want er zijn verschillende series, zoals Battle Network, of de X serie. In Mega Man 11 moet je weer Dokter Willey stoppen, deze met een oude uitvinding de Robots van Dokter Light betoverd heeft. Het gaat hier om de Gear System, en hiermee krijgen Robots extra krachten. Dokter Light besluit op een gegeven moment het oude prototype te installeren in Mega Man, zodat hij kans maakt om te winnen. Zoals altijd krijg je tijdens het verslaan van een vijand zijn krachten, en heeft elke vijand een zwakheid voor een bepaalde kracht. Je kunt het zeg maar zien als een soort van patroon. Game is zeker leuk, moeilijk, maar uitdagend genoeg om door te spelen.

State of Decay Lifeline DLC (Xone)

Waar de eerste DLC veel op de main game leek, is deze 2de DLC toch heel anders. Je speelt nu met een groep gestrande soldaten, deze moeten proberen stand te houden en ondanks alles bepaalde missies uitvoeren om te overleven en uit eindelijk opgehaald te worden. Het kan zo maar zijn dat je vlak voor het einde te veel soldaten verloren hebt of te veel gemist hebt en daardoor de hele DLC opnieuw komt te spelen. Het is misschien minder leuk daardoor, maar hierdoor ga je wel beter spelen. Eens om de zoveel tijd word je basis aangevallen door een horde, het is dan de bedoeling om stand te houden. DLC is zeker een hele leuke extra toevoeging aan dit spel. Ik schreef het al bij Breakdown, ik heb verschillende video clips van het hele spel waarvan ik 1 video heb gemaakt, deze staat ook op mijn website, zeker leuk om deze eens te kijken.

The Bourne Conspiracy (PS3)

Matt Damon is Jason Bourne, en die films zijn gewoon een meesterwerk. De 4de film zonder Matt Damon was een heel stuk minder, maar de 5de film maakte veel goed. Maar goed, er is ook ooit een game van uitgekomen, deze heb ik ooit bij een uitverkoop gekocht, maar nog niet gespeeld. De game bood voor zijn tijd best wat vernieuwde dingen, en zorgt ook voor genoeg afwisseling. Niet alles is perfect uitgewerkt en er waren zeker dingen die beter konden. Dit is misschien wel een game waarvan ik graag een remake zou willen zien. De game is gebaseerd op de eerste film, met veel scenes uit deze film, maar er zitten ook genoeg dingen in, die met het verleden van Jason Bourne te maken hebben. Dus dingen die voor de 1ste film zijn gebeurd. Dit was erg tof gedaan en maakt het meer dan simpel een spel maken van een game. Zoals gezegd de gameplay is niet perfect en voelt wat verouderd aan, maar het is zeker een leuke game en ben blij dat deze in mijn collectie aanwezig is.

Among The Sleep (Switch)

Een tijdje geleden had ik al over Among the sleep geschreven in mijn “Goede games die meer aandacht verdienen” blog, en wat ik daar toen al schreef, daar blijf ik ook bij. Het spel is misschien wat aan de korte kant en grafisch verouderd, maar voor een toen nog onbekende studio was dit geen verkeerde game, en de kracht van dit spel zit hem dan ook in het verhaal. Het verhaal gaat hier over een nachtmerrie van een peuter die net 2 jaar geworden is, je ziet tijdens het spelen herinneringen van zijn korte leven, deze worden door gebeurtenissen voor hem een echte nachtmerrie zijn. Je zou er misschien nooit bij stil staan dat een 2-jarige peuter zoiets kan dromen, en dat maakt dit spel zo anders. Heb je deze nog niet gespeeld, dan raad ik je deze zeker een keer aan.

Zo, dat was het voor deze keer, heel wat games en dlc gespeeld. Het duurde daarom ook even om alles een beetje goed weg te schrijven. Natuurlijk ben ik weer benieuwd of jullie ook wat van deze titels gespeeld hebben en wat jullie ervan vonden. Volgende keer zal ik mei 2021 gaan behandelen. Hoop dat jullie deze Blog weer leuk vonden om te lezen, ik vond het zeker leuk om hem weer te schrijven, mocht een video in het artikel niet meer werken, laat me dat aub weten zodat ik hem kan vervangen. Dan bedank ik jullie voor het lezen van mijn blog en graag tot een volgende keer.    

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.