Games die ik heb uitgespeeld in januari 2021

  1. Games die ik heb uitgespeeld in januari 2021
  2. Games die ik heb uitgespeeld in februari 2021
  3. Games die ik heb uitgespeeld in maart 2021
  4. Games die ik heb uitgespeeld in april 2021
  5. Games die ik heb uitgespeeld in mei 2021
  6. Games die ik heb uitgespeeld in juni 2021

Eindelijk tijd om eens iets te vertellen over games die ik in 2021 heb uitgespeeld, dit doe ik net als vorige bloggen per maand, nu zal ik nog even met terugwerkende kracht werken, maar straks zal het direct na het einde van maand geschreven gaan worden. In januari 2021 heb ik maar liefst 5 spellen uitgespeeld, hier ga ik iets over vertellen. 

Resident Evil 2 Remake  

De remake van Resident Evil 2 op de Playstation 4 was een erg toffe game, ik heb ooit het origineel gespeeld, maar ik moet zeggen dat ik zeer onder de indruk was van deze game. Ook leuk dat je de main game met 2 verschillende personages kunt doen, die uit eindelijk het verhaal van 2 kanten laat zien, er zijn gedeeltes die je met beide personages speelt, maar ook gedeeltes die een eigen twist hebben. Het spel is lang genoeg en vond het een geweldige vernieuwing. De game voelt nieuw, maar ook vertrouwd, maar ook voor nieuw komers in de serie is dit een hele toffe game, zeker een aanrader.  

Hellblade Senua’s Sacrifice  

Hellblade is een titel die ik wel eens voorbij had zien komen, maar pas met de aankondiging van deel 2 mij in de schijnwerpers is gevallen. Met een beetje geluk een fysiek exemplaar weten te bemachtigen voor de Xbox One en deze heb ik samen met mijn vrouw gespeeld. Toen ik hem de eerste keer in zomer 2020 ging spelen, zat ik door omstandig heden niet goed in mijn vel, hierdoor de game links laten liggen. In januari dit jaar nog eens een kans gegeven en wat een toffe game was het. Het is inderdaad een game, zoals op het doosje staat en bij de intro, geen game die je moet spelen als je erg gestrest bent of net iets dramatisch hebt meegemaakt. Dit heeft te maken omdat Senua continue stemmen hoort, en deze hoor jij zelf ook de hele tijd. De game is erg tof als je hem met een headset op speelt, en ik moet zeggen, mijn 7.1 doet het erg goed. Maar ook met een soundbar is deze heel goed te spelen. Zeker een aanrader.  

StarCraft II: Heart of the Swarm 

In november 2020 vertelde ik al dat ik de StarCraft II: Wings of Liberty had uitgespeeld, en in janauri ben ik aan de slag gegaan me de eerste uitbreiding, deze speelt zich direct af na het verhaal van de main game. Hoewel ook deze setting erg tof was, vond ik de DLC niet zo sterk als de main game. Maar dat wil zeker niet zeggen dat hij de centjes niet waard is, de setting is gewoon wat anders, en daar moet je even aan wennen. De DLC is zeker lang genoeg en had makkelijk een stand alone game kunnen zijn. Grafisch is het spel precies hetzelfde en kun je in deze game ook gemakkelijk heel wat uurtjes in kwijt. De game heeft nog steeds het maken van keuzes en het maken van keuzes bij het krijgen van nieuwe krachten.  

Yakuza 1  

Yakuza is echt een game die ik veel te laat heb leren kennen. De game oogt nog altijd erg goed, en dat voor een Playstation 2 game. Ik moest alleen even aan de besturing wennen, want deze voelde niet vloeiend en wat verouderd, maar als je daar eenmaal aan gewend bent, dan is het een hele toffe game. Vooral het verhaal en de Japanse sfeer zit erg goed in elkaar, maar ook de manier waarop het spel en het verhaal naar voren komt is erg tof. De gevechten worden misschien op ten duur een beetje eentonig, vooral als je even het zoeken bent je telkens door vijanden onderbroken wordt met gevechten. Maar buiten dat is dit zeker een game die je een keer gespeeld moet hebben, voor mensen die misschien geen PS2 hebben of de game niet te pakken krijgen, er is een remake voor de Playstation 4 die je kunt proberen.  

Super Mario 3D All Stars 

Super Mario 3DS All Stars is een verzameling van 3 grote Mario games. Super Mario 64, Super Mario Sunshine en Super Mario Galaxy. Grafisch hebben ze het alleen een beetje scherper gemaakt, en aangepast voor de moderne TV, maar voor de rest hebben ze er niks aan veranderd. Logisch ook, want het is een collectie en geen remake. Ook hebben ze aan de besturing een beetje moeten aanpassen voor de Nintendo Switch, en bij Mario 64 en Galaxy is dat goed gelukt, bij Mario Sunshine ben ik er niet zo tevreden over, want het camera werk vind ik er echt niet op vooruit gegaan. Hoewel ik de setting van Sunshine goed vond, blijft de besturing, en vooral het camera werk een boosdoener. Jammer dat Nintendo besloten heeft maar een x aantal fysieke games, en de digitale versie na maart dit jaar, alweer te stoppen, want dit is zeker een leuke collectie aan leuke Mario games. 

Dit waren de 5 games die ik in janauri 2021 had uitgespeeld, benieuwd of jullie ook wat van deze titels gespeeld hebben en wat jullie ervan vonden. Volgende keer zal ik februari 2021 gaan behandelen. Hoop dat jullie deze Blog weer leuk vonden om te lezen, ik vond het zeker leuk om hem weer te schrijven. Laat me gerust weten wat jullie van deze games vinden en wat jullie vinden wat ik voor een titel een keer moet spelen. Dan bedank ik jullie voor het lezen van mijn blog en graag tot een volgende keer.   

3 Replies to “Games die ik heb uitgespeeld in januari 2021”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.