Games die ik heb uitgespeeld in mei 2021

  1. Games die ik heb uitgespeeld in januari 2021
  2. Games die ik heb uitgespeeld in februari 2021
  3. Games die ik heb uitgespeeld in maart 2021
  4. Games die ik heb uitgespeeld in april 2021
  5. Games die ik heb uitgespeeld in mei 2021
  6. Games die ik heb uitgespeeld in juni 2021

In een eerdere blog die ik eind april dit jaar geschreven had, vermelden ik al dat ik langzaamaan mijn backlock wilde gaan wegwerken, nu had ik in mei 2 weken vakantie, en toevallig had ik ook nog eens 2 dagen binnen vastgezeten, dit doordat ze mijn parket kwamen opschuren. In die tijd redelijk wat tijd gehad om te gamen, en dat zie je ook terug aan het aantal dat ik heb uitgespeeld. In totaal heb ik 4 games en 5 DLC’s uitgespeeld, de DLC’s zijn alle 5 van Resident Evil 7, die ik al in september 2020 had uitgespeeld. Dit allemaal gezegd, laat ik dan nu maar beginnen met te vertellen wat ik allemaal uitgespeeld heb. 

Bowser’s Fury (Switch)  

Bowser’s Fury is een extra mode in Super Mario 3D World voor de Nintendo Switch, dat zeker een hele leuke toevoeging was. Kort, maar zeker leuk, en om eerlijk te zijn, vraagt het stiekem een beetje naar meer. De main game had ik al eerder dit jaar uitgespeeld, maart 2021 om precies te zijn, maar deze uitbreiding nu pas. De Bowser’s Fury mode is heel anders, want dit is een open wereld, waarin je alles van een kwade duisternis, die ook Bowser gevangenhoudt, moet redden. Dit doe je samen met, ja geloof het of niet, met Bowser Junior. De game voelt er goed aan en in deze stijl, open wereld, mag Nintendo rustig een keer, een uitgebreide game van maken. Ik weet dat Super Mario Odyssey dat ook al een deels had, maar dit voelt echt fantastisch.  

Age of Empires: Definitive Edition (Steam)  

Ik denk dat iedereen wel een keer Age of Empires heeft gespeeld, en mocht je hem niet gespeeld hebben, dan heb je er zeker wel een keer van gehoord. Microsoft bracht een paar geleden een Definitive Edition uit van de eerste Age of Empires, die niet alleen grafisch verbeterd was, maar ook de gameplay is vloeiender, en heeft tevens ook de Rise of Rome uitbreiding erbij zitten. De game heeft een echt nostalgisch gevoel, en om hem naar zo veel jaar nog eens te hebben kunnen spelen, was gewoon echt geweldig. Op moment van schrijven zit de game ook in de Xbox Game Pass voor PC, maar ik had hem zelf op Steam gekocht en ook gespeeld.  

Resident Evil 7: Banned Footage DLC (PS4) 

De Bannend Footage bestaat uit 4 onderdelen, deze allemaal los staan van de main game, het zijn allemaal korte, maar zeker leuke spelletjes. 2 ervan bestaan uit een onderdeel van een VHS-band. Zo heb je een overlevingsmissie, maar ook spel waarin je een heel apart spelletje kaarten doet spelen. De missies zijn net zo goed en gestoord als de game zelf. En past voor mijn gevoel prima in de game.  

Resident evil 7: Not A Hero DLC (PS4) 

De Not A Hero DLC speelt zich direct aan het einde van het main game af, op het punt dat jij gered bent, ga jij met de soldaten van Umbrella verder. Gedurende het spel jaag jij op Lucas Baker, dit doe je door de mijnen rondom het Baker-landhuis. Onderweg kom je talloze verschillende soorten zombies tegen en moet je verschillende dingen doen om uit eindelijk verder te komen. Ik vond het een leuke afwisseling in het spel en voor mijn gevoel speelde ook deze DLC goed weg.  

Resident Evil 7: End of Zoe DLC (PS4) 

Ook deze DLC speelt zich direct aan het einde van de main game af. Alleen aan een hele andere kant van het landhuis. Jij speelt met de oom van Zoe, genaamd Joe, die weer de broer van Jack Baker is. Hij komt Zoe in kristalvorm tegen en wilt er alles aan doen om haar te redden. Om dit te doen moet je door het moeras rennen en voornamelijk gebruik maken van je handen. Ik vond deze DLC ook leuk om eens te spelen en vond het een leuke toevoeging aan het verhaal. Anders dan de main game, maar zeker een leuke toevoeging.  

Resident Evil 7: Jack’s 55th Birthday DLC (PS4) 

Tja, wat moet ik van deze DLC zeggen, je moet door verschillende levels rennen om zo veel mogelijk eten te vinden voor Jack, die viert zijn 55ste verjaardag. Je hebt een X aantal minuten te tijd om zo Jack te voorzien van eten, terwijl je tussendoor ook nog moet zien te overleven. Het is een leuke twist en extra uitdaging, maar het brengt geen meerwaarde aan het verhaal. Deze DLC moet je dan ook echt zien als een leuke toevoeging.  

Resident Evil 7: Ethan Must Die DLC (PS4) 

Een van de zwaarste en moeilijkste DLC van Resident Evil 7, is toch de Ethan must Die DLC. Je hebt geen checkpoint, dus dat betekend als je doodgaat, dat je helemaal opnieuw komt te beginnen. Elke keer als je op nieuw begint, zijn er bepaalde dingen anders, waardoor je niet telkens dezelfde wapens krijgt. Ik heb hier 4 uur aan geprobeerd, maar krijg hem helaas niet gehaald. De DLC is gewoon te pittig, en dat zeg ik niet vaak. De DLC staat gelukkig los van het verhaal, dus heel erg is het niet.  

Battlefield V (PS4)  

Battlefielfd V is de opvolger van Battlefield 1, ja de naam is erg uniek, maar dat is een ander verhaal. Battlefield V heeft een beetje hetzelfde idee als Battlefield 1, en dat zijn meerdere kleine verhalen die tijdens de oorlog afspeelde. Deze keer is het spel gebaseerd op de 2de wereldoorlog en speel je ook weer 5 verschillende verhalen. Hoewel ik net als bij Battlefield 1, het idee leuk vind, zijn de verhalen alleen erg kort. Nu is het kort niet zo heel erg, maar had er dan iets meer verhalen in gedaan. Vond persoonlijk dat ik een beetje te snel door de single player heen ging. Multiplayer is niks op aan te merken en die is gewoon goed, hoewel ik die kort gespeeld heb, vind ik bij zulke games de story mode altijd het fijnste.  

Yakuza 2 (PS2) 

In janauri dit jaar had ik de eerste Yakuza game uitgespeeld, en toen schreef ik al over dat ik het een geweldige game vond. Ook deel 2 heb ik nu uitgespeeld en die was ook erg tof. Ik moest alleen even wennen dat deel 2 volledig Japans gesproken was, en deel 1 gewoon Engels. Nu moet ik wel zeggen dat ik het Japans erg tof vind klinken. Deel 2 is een direct vervolg op deel 1 en ook hier kom je weer oude bekende tegen. Deel 2 heeft op veel punten een verbeterde gameplay, iets waar ik erg blij mee ben. Het verhaal kent weer genoeg verraad, liefde en humor. Het was gewoon van begin tot eind een genot om deze te spelen, en echt jammer dat ik deze serie pas zo laat het leren kennen. Op moment van schrijven heb ik ook deel 3 al gespeeld, maar daar kom in een andere Game On blog op terug. 

Dat was het zo een beetje voor mei, heel wat games en DLC uitgespeeld. Het duurde daarom ook even om alles een beetje goed weg te schrijven. Natuurlijk ben ik weer benieuwd of jullie ook wat van deze titels gespeeld hebben en wat jullie ervan vonden. Volgende keer zal ik juni 2021 gaan behandelen. Hoop dat jullie deze Blog weer leuk vonden om te lezen, ik vond het zeker leuk om hem weer te schrijven, mocht een video in het artikel niet meer werken, laat me dat aub weten zodat ik hem kan vervangen. Dan bedank ik jullie voor het lezen van mijn blog en graag tot een volgende keer. 

2 Replies to “Games die ik heb uitgespeeld in mei 2021”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.