Goede games die meer aandacht verdienen

Soms kom je wel eens games tegen die door de release van grote titels een beetje in de schaduw komen te liggen, maar ook games die door grote websites slecht beoordeeld worden maar eigenlijk toch wel goed zijn. Het leek me daarom leuk om een paar van deze titels op te noemen en daar een klein stukje over te schrijven. 

A Plague Tale: Innocence  

A Plague Tale: Innocence was een game die ik van mijn vrouw voor de verjaardag had gekregen, zij had er veel goede dingen over gelezen en wilde me met deze game verrassen. En een verrassing was deze game zeker, want man o man wat heb ik van deze game genoten, als ik nu een countdown zou maken met de meeste verrassende games van de afgelopen jaren, dan zou deze zeker de winnaar zijn. Het verhaal gaat over een ratenplaag in de 13de eeuw, iets dat ook volgens de geschiedenis echt gebeurd is. Het gaat om een ziekte die verspreid wordt door ratten en een klein jongetje met een bijzondere gaven. Het spel begint heel rustig en vredig, maar wordt door een gebeurtenis steeds donkerder van verhaal. Wat ik erg mooi vind aan dit spel, is dat elk level weer iets nieuws met zich meebrengt, zo heb je genoeg afwisseling en blijft de game van begin tot eind interessant. 

Among The Sleep 

Among The Sleep is ook z’n spel met een heel apart verhaal. Ik zelf had deze ooit op de Playstation 4 gespeeld en toen hij fysiek op de Nintendo Switch uitkwam moest ik deze gewoon hebben. Het spel is misschien wel erg kort en grafisch wat achterhaalt, maar voor een toen nog onbekende studio was dit geen verkeerde game. Het verhaal gaat hier over een nachtmerrie van een peuter die net 2 jaar geworden is, je ziet tijdens het spelen herinneringen van zijn korte leven, deze worden door gebeurtenissen voor hem een echte nachtmerrie zijn. Je zou er misschien nooit bij stil staan dat een 2-jarige peuter zoiets kan dromen, en dat maakt dit spel zo anders. 

Remothered Tormented Fathers   

Ook Remothered Tormented Fathers was een game die ik met mijn verjaardag gekregen had van mijn vrouw. Dit was wel een titel wat ik een keer voorbij heb zien komen in een nieuwsbrief van een webwinkel, maar nooit aan gedacht had om zelf te kopen. Nu ik hem gespeeld heb ben ik zo blij dat ik deze cadeau gekregen heb, wat een spannend spel. De hele opbouw van het spel is gewoon top en zorgt voor genoeg hartkloppingen. Ik moest soms wel even zoeken van wat ik precies moest doen, maar uit eindelijk is het allemaal goed te doen. Het verhaal draait om een vrouw, genaamd Rosemary Reed, die in het huis van Richard Felton’s een onderzoek doet naar de verdwijning van een meisje genaamd Celeste. Ik vond de game zelfs zo goed dat ik me ook het 2de deel, Remothered: Broken Porcelain, heb gekocht, deze heb ik op moment van schrijven nog niet gespeeld.  

Streets of Rage 4  

Streets of Rage is een serie die ik vroeger op de SEGA Megadrive helemaal grijs heb gespeeld, vooral deel 2 vond ik erg tof. 26 jaar na de release van deel 3 hebben we eindelijk een 4de deel gekregen. De game was zeker het wachten waard geweest, en heeft voor mij alle verwachtingen waargemaakt. Doordat je tijdens het spelen personage kunt vrijspelen, zorgt dit voor een extra replay waarde. Voor mij persoonlijk is dit een hele geslaagde game, iets waar ik jaren op gewacht heb. Van dit spel heb ik een volledige review van op mijn website staan.  

Terminator Resistance  

De laatste paar Terminiator games werden niet heel goed ontvangen, wat ik best wel jammer vind, want ik vond zowel Terminator Salvation op de Playstation 3 als Terminator Resistance op de Playstation 4 erg goed. Resistance deed me een beetje denken aan de Fallout games, dat zeker een pluspunt is en goed past bij deze setting. Het soort van vrij verkenning is zeker mooi meegenomen en doet deze game ook alleen maar goed. Het maken van wat mini keuzes en het interactief kunnen praten met personages vind ik wel tof. Ook van deze game heb ik een review geschreven. 

Dit waren ze voor nu, als ik nog een keer een paar van zulke titels heb gespeeld, dan zal ik hier zeker nog een vervolg op schrijven. Mocht je van een bepaalde titel graag een review willen zien, laat het me dan weten, dan zal ik dat een keer proberen te schrijven. Heb jij nog een goede tip voor me, laat me ook gerust weten in de comments. 

One Reply to “Goede games die meer aandacht verdienen”

  1. Heel mooi artikel, van Remothered Tormented Fathers en A Plague Tale: Innocence niet eerder gehoord, ga hier eens een trailer van bekijken. Among The Sleep heb ik ook gespeeld, en deel die mening van je.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.