Grand Theft Auto V (PS3)

Grand Theft Auto V is een van de meest gewilde game en grootse Hype van 2013. Maar maakt hij het ook waar om deze titel te dragen? 

Zoals gewoonlijk zit er niet echt een verhaal in Grand Theft Auto, maar dat heeft het spel ook niet nodig. Het spel begint met een bankoverval die in eerste instantie goed lijkt te gaan, maar uiteindelijk mis gaat. Dan begint het spel pas echt en is het 10 jaar later. Wat meteen apart is in dit deel, is dat je niet met 1, maar met 3 personages speelt. Michael, Franklin en Trevor zijn de hoofdrol spelers in dit spel. Ze hebben alle 3 een andere levensstijl en dat maakt het wel leuk en afwisselend. Michael en Trevor kennen zich al vanaf de bank overval, terwijl Franklin er via Michael inrolt. Je begint de eerste missies met Franklin om hem te leren kennen, tijdens een van je missies stuit je op Michael, die jouw uiteindelijk helpt in die gangster wereld te groeien. Na een succesvolle juwelier overal komt Trevor in de game, en meteen is de sfeer heel anders. En als je dacht dat je met Trevor alles gezien had, kom je ook nog eens Johny van de Lost MC tegen, die helaas ook meteen vermoord word door Trevor. Uiteindelijk wil Trevor de waarheid weten waarom Michael nog leeft en gaan ze voor het grote werk. In meer dan 30 uur Gameplay en super grote map is er meer dan genoeg te beleven.  

Gameplay 

De gameplay is op veel punten goed verbeterd tegenover zijn voorganger. Het speelt heel goed weg en ook het auto aimen helpt je goed bij het schieten. De grootste vooruit gang is toch wel het besturen van de auto’s, dat is enorm verbeterd tegenover het vorige deel. Maar helaas is het besturen van de vliegtuigen en helikopter niet veel verbeterd. Ook wel een nadeel vind ik dat ze nog steeds niet een aparte toets hebben gemaakt voor de Handgranaten en dat je toch weer in het wapen menu moet selecteren. Wel een mooie vernieuwing is dat je dit keer je wapen ook houd als hij leeg is, en dat je meerdere wapens vasthoud en gewoon kunt switchen. Denk hierbij aan 3 verschillende handpistolen. Naast dat alles zijn de checkpoints ook goed verbeterd en hoef je niet bang te zijn dat je geld kwijtraakt of wapens kwijt bent als je de missie faalt. Het spel heeft ook nog wat bugs wat niet storend is, zo had ik 2x dat een missie opeens weg was, en 1x dat ik boven op de missie stond maar hij gewoon niet pakte. Maar naar even naar load game te gaan was het weer verholpen.  

Grafisch 

Grafisch is het voor zoon grote game zeker een plaatje. De personages hebben meer diepgang en zijn mooier afgewerkt. Ook de omgeving is zeer mooi afgewerkt, ik heb zelfs 1x gewoon 10 minuten stil gestaan op een berg om van het uitzicht te genieten. Het mooiste misschien wel zijn toch de auto, die zijn het mooiste getekend en bewerkt. Soms zien de vrouwen niet mooi rond afgewerkt uit, maar dat mag de pret zeker niet bederven. Wel hadden ze veel meer aandacht mogen steken in het drinken, want dat ziet helaas toch wel nep uit. Er is ook een scene waar Trevor tegen de muur is aan het plassen, die plas ziet enorm goedkoop en nep uit, dat is wel jammer. 

Multiplayer 

Natuurlijk heeft Grand Theft Auto ook een online gedeelte, en die is best uitbreid. Hij kwam 2 weken later pas online, zodat je eerst de Singleplayer zou spelen. Alles wat je wel in de singleplayer hebt gedaan, kom je ook in de Multiplayer tegen. Of het nu om race gaat, of om een overal, het is mogelijk in GTA Online. Je kunt dingen alleen doen en je kunt met vrienden samen doen. De besturing is precies zoals in de singleplayer, en dat maakt het oppakken wel gemakkelijk. Het laden gaat opzicht redelijk, heb sneller, maar ook langzamer gezien. Rockstar gaf ook aan dat het bij de release van het online gedeelte door de drukte allemaal wat stroever zou gaan, dit zal in de latere toekomst wel verbeterd worden. 

Pluspunten 

 • Goeie gameplay 
 • Genoeg auto’s en wapens 
 • Meer dan genoeg te doen 
 • Geweld is weer prima op de plaats 
 • GTA Online is niks op aan te merken en een leuke extra. 
 • Omgeving en auto’s zien enorm mooi uit 

Minpunten 

 • Kleine bugs dat missies niet doet laden. 
 • Besturen van Helikopter blijft slecht 
 • Bepaalde dingen gaan vervelen door het te vaak te herhalen. 
 • Sommige dingen zien toch wel nep uit, zoals het drinken in het glas. 

Trailer

Grand Theft Auto V is een van de meest gewilde game en grootse Hype van 2013. Maar maakt hij het ook waar om deze titel…

Epic!!!!

 • Gameplay 85 ★
 • Grafisch 85 ★
 • Verhaal 90 ★
 • Mulitplayer 80 ★
 • Presentatie 100 ★
 • Overall rating 88 ★
Ondanks dat het een enorme Hype is, moet je gewoon eerlijk zijn dat hij groter was dan wat ik uiteindelijk gezien had. Begrijp me niet verkeerd, het is een super game, maar bepaalde dingen hadden beter gekund. Zo ben ik toch teleurgesteld dat de handgranaat niet een aparte knop heeft, en dat het besturen van de Helikopter niet verbeterd is worden. Ook word bepaalde scheld woorden en uitdrukkingen op een gegeven moment erg vervelen, dit omdat het te vaak achter elkaar kwam. En die ruzie tussen Trevor en Michael ging op een gegeven moment ook even vervelen, omdat het op een bepaald stuk wel extreem vaak achter elkaar kwam. Maar buiten dat krijg je wel enorm veel terug voor je geld en is het zeker een titel die je nog een 2de of 3de keer gaat spelen.
88 ★
88.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.