Grand Theft Auto V (PS4)

Een jaar later komt de opgepoetste versie van Grand Theft Auto V uit, deze zou in alle fronten verbeterd zijn dan zijn voorganger. Laten we de proef op de soms nemen. 

Grotendeels is het grafische gedeelte het meeste opgepoetst, ondanks dat hij op de Playstation 3 al goed uit zag. Het spel loopt ook vloeiender, besturing voelt wat beter aan, zijn de radio zenders geupate en heeft het spel een First Person mode. Ik neem deze punten in deze review door. 

Zoals gewoonlijk zit er niet echt een verhaal in Grand Theft Auto, maar dat heeft het spel ook niet nodig. Het spel begint met een bankoverval die in eerste instantie goed lijkt te gaan, maar uiteindelijk mis gaat. Dan begint het spel pas echt en is het 10 jaar later. Wat meteen apart is in dit deel, is dat je niet met 1, maar met 3 personages speelt. Michael, Franklin en Trevor zijn de hoofdrol spelers in dit spel. Ze hebben alle 3 een andere levensstijl en dat maakt het wel leuk en afwisselend. Michael en Trevor kennen zich al vanaf de bank overval, terwijl Franklin er via Michael inrolt. Je begint de eerste missies met Franklin om hem te leren kennen, tijdens een van je missies stuit je op Michael, die jouw uiteindelijk helpt in die gangster wereld te groeien. Na een succesvolle juwelier overal komt Trevor in de game, en meteen is de sfeer heel anders. En als je dacht dat je met Trevor alles gezien had, kom je ook nog eens Johny van de Lost MC tegen, die helaas ook meteen vermoord word door Trevor. Uiteindelijk wil Trevor de waarheid weten waarom Michael nog leeft en gaan ze voor het grote werk. In meer dan 30 uur Gameplay en super grote map is er meer dan genoeg te beleven.  

Gameplay 

De gameplay was al op veel punten al verbeterd tegenover deel 4, maar in deze Next Gen Version hebben ze het nog iets soepeler gemaakt. Het speelt heel goed weg en ook het auto aimen helpt je goed bij het schieten. De grootste vooruit gang is toch wel het besturen van de auto’s, dat is enorm verbeterd tegenover deel 4, maar in deze update is er niet veel aan verbeter, wat ook niet perse nodig was. Tegenover de Playstation 3 versie is voornamelijk het vliegen verbeterd, ondanks dat het nog altijd beter kan. Wat ik wel nog steeds een nadeel vind, is dat ze nog steeds niet een aparte toets hebben gemaakt voor de Handgranaten en dat je toch weer in het wapen menu moet selecteren. Wel een mooie vernieuwing tegen over deel 4 is dat je dit keer je wapen ook houd als hij leeg is, en dat je meerdere wapens vasthoud en gewoon kunt switchen. Denk hierbij aan 3 verschillende handpistolen. Naast dat alles zijn de checkpoints ook goed verbeterd en hoef je niet bang te zijn dat je geld kwijtraakt of wapens kwijt bent als je de missie faalt. Het spel heeft ook nog wat bugs wat niet storend is, zo had ik 2x dat een missie opeens weg was, en 1x dat ik boven op de missie stond maar hij gewoon niet pakte. Maar naar even naar load game te gaan was het weer verholpen. 

The First Person mode is zeker een leuke toevoeging, maar voelt op een of andere manier niet prettig aan in deze game. Dit kan aan mij liggen, maar heb zelf meer het idee dat deze game daar niet voor gemaakt is. Op bepaalde stukken is het zeker een goeie toevoeging, maar op veel andere punten werkt het gewoon niet. Maar het blijft een leuke toevoeging. 

Grafisch 

Grafisch was hij op de Playstation 3 een plaatje, voorals als je denkt dat het om een grote game gaat. Maar de Next Gen Version maakt het op alle punten beter. Meer diepgang, meer emoties en het loop soepeler. Ook de personages hebben meer diepgang en zijn mooier afgewerkt. En de omgeving blijft gewoon een plaatje, vaak blijf je gewoon stil staan om van het uitzicht te genieten. Alles wat een update nodig had, heeft een update gekregen. Persoonlijk vind ik het jammer dat ze bepaalde dingen niet genoeg aangepast hebben. Ze hadden meer aandacht mogen steken in het drinken, want dat ziet er helaas nog steeds niet mooi uit. En de scene waar Trevor tegen de muur is aan het plassen is, is zijn urine ook nog steeds simpel gemaakt. Het zijn kleine dingen, maar had wel verwacht dat ze dezen verbeterd hadden. 

Multiplayer 

Natuurlijk heeft Grand Theft Auto ook in deze versie een online mode, en ook hier loopt het vloeiender dan op de Playstation 3. Alles wat je wel in de singleplayer hebt gedaan, kom je ook in de Multiplayer tegen. Of het nu om race gaat, of om een overal, het is mogelijk in GTA Online. Je kunt dingen alleen doen en je kunt met vrienden samen doen. De besturing is precies zoals in de singleplayer, en dat maakt het oppakken wel gemakkelijk. Je kunt nu ook met 30 man tegelijk online gaan, en dat is gewoon super. 

Pluspunten
+ Goeie gameplay. 
+ Genoeg auto’s en wapens. 
+ Meer dan genoeg te doen. 
+ Geweld is weer prima op de plaats. 
+ GTA Online is niks op aan te merken en een leuke extra. 
+ Omgeving en auto’s zien enorm mooi uit. 
+ Ook te spelen in First Person mode. 

Minpunten
– Besturen van Helikopter blijft soms nog altijd lastig. 
– Bepaalde dingen gaan vervelen door het te vaak te herhalen. 
– Grafisch hadden sommige dingen nog beter gekund. 

Trailer

Een jaar later komt de opgepoetste versie van Grand Theft Auto V uit, deze zou in alle fronten verbeterd zijn dan zijn voorganger. Laten we de proef…

Next gen Epic!!!

  • Gameplay 90 ★
  • Grafisch 95 ★
  • Verhaal 90 ★
  • Mulitplayer 85 ★
  • Remake waarde 90 ★
  • Overall rating 90 ★
Dingen die ze konden verbeteren aan de Next Gen Version, hebben ze voor 90% ook wel gedaan. Sommige dingen op het grafisch gebied en gameplay gebied had nog beter gekund, maar het gaat hier tenslote slechts om een geupdate versie. De game is lang genoeg en bied veel content. Ik heb me ook deze keer weer goed vermaakt met de game, ondanks dat ik hem niet op release gekocht heb. The First Person mode is misschien wel het meest vernieuwende aan het spel, en dat gaf voor mij de doorslag hem nog een keer te kopen.
90 ★
90.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.