Hitman (2016) – Xbox One

De kale streepjescode sluipmoordenaar, ik bedoel Agent 47, is terug in een compleet nieuwe game. Het is de 6de game in de serie, en in deze review ga ik hier naar kijken. 

Hitman The Complete First Season, ook wel bekend als Hitman 6, is de nieuwste game in de Hitman serie, een serie die ik zelf nog niet eerder heb gespeeld, met uitzondering van “Hitman: Sniper Challenge”.  Hitman is een game waar sluipen een hoofddoel is,een beetje vergelijkbaar met Splinter-Cell. Het eerste seizoen van deze game is over 5 parts in 2016 verdeelt geworden en nu als 1 complete collectie op disk uitgebracht.  

In deze game reis je naar verschillende delen van de wereld  om verschillende missies uit te voeren. Missies zijn altijd mensen uitschakelen, en dat kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je door middel van goed zoeken een sub-opdracht doen, waardoor je het doelwit kunt vermoorden, zonder dat je snel betrapt word. Denk hierbij aan Gif of een machine die op hol slaat. Maar je kunt er ook voor kiezen om hem gewoon overhoop te schieten, ondanks dat het niet altijd de slimste keuze is. Je moet heel tactisch zijn, de tijd nemen en vaak van outfit verwisselen om bepaalde gebieden goed door te komen. Tijdens het spelen kom je steeds meer over Agent 47 te weten, en vooral op het einde van de game word je met een dik open einde achter gelaten.  Het mooie van deze game is dat je elke locatie meerdere keren kunt overdoen om je doel op een andere manier uit te schakelen. Bij iedere missie kun je XP punten krijgen, die je tot level 20 brengen, echter word je dit level pas als je echte elk geheim en combinatie van een regio gedaan hebt. Een replay waarde heeft deze game daarom ook zeer zeker.  

Gameplay 

De besturing is prima in orde en kan snel opgepakt worden, het voelt allemaal vloeiend aan en heb in principe geen bugs in de besturing  kunnen ontdekken. Waar je wel even aan moet wennen is dat je soms de actie knop even ingedrukt moet houden voor hij ook pakt. Als je soms wat te snel wilt zijn dan merk je dat het wel eens mis wil gaan, denk hierbij aan het wegslepen van een lichaam. Het is een vrij pittige game, vooral als je (net als mij) nog nooit een Hitman gespeeld hebt. Dit is echt een game waarbij je niet gehaast moet spelen, want anders gaat het gewoon niet lukken. Een persoonlijk minpunt vind ik het menu en de laadtijd. Het menu vind ik persoonlijk een beetje chaotisch, maar op een gegeven moment went het wel. Ook de laadtijd is een beetje aan de lange kant, ik heb al vaker mee gemaakt dat ik bijna 2 minuten moest wachten voor hij mijn savefile geladen had. Weet niet of het in combinatie met het internet te maken heeft, maar dit had veel sneller gemogen. Buiten dat is het een leuke en uitdagende game die vloeiend weg speelt. 

Grafisch 

Grafisch is Hitman een plaatje, elke omgeving is met zorg gemaakt en ziet er netjes afgewerkt uit. Ook de personages zijn duidelijk te herkennen. Via een soort van zintuig kun je personages door de muur zien, en ook dat is zelfs op een verre afstand nog goed duidelijk te herkennen. Ook grafisch heb ik geen bug kunnen ontdekken, je ziet dus dat er met zorg gewerkt is geworden. Muziek past prima en ook de film scenes zijn prima. Kortom, op het grafisch gebied niks aan te merken. 

Pluspunten
+ Missies Replay value. 
+ Zelf bepalen hoe je een moord pleegt. 
+ Van kleding wisselen. 
+ Grafisch prima. 
+ Geen bugs kunnen vinden. 

Minpunten
– Menu overzicht kon beter. 
– Laadtijden zijn soms wel erg lang.  

Trailer

De kale streepjescode sluipmoordenaar, ik bedoel Agent 47, is terug in een compleet nieuwe game. Het is de 6de game in de serie, en in deze review ga…

Pittig maar uitdagend.

  • Gameplay 90 ★
  • Grafisch 90 ★
  • Verhaal 80 ★
  • Online evenementen 70 ★
  • Replay waarde 80 ★
  • Overall rating 82 ★
Hitman is een game waar ik even aan moest wennen, vooral omdat ik soms te snel wil zijn. Op een gegeven moment heb je het patroon en opbouw van het spel door, en dan ga je ook heel anders spelen. Zo heb ik voor 1 missie bijna 4 uur nodig gehad voor ik er een beetje doorheen kwam. Het is mij ook al gebeurd dat ik in mijn opzicht iets doms deed, dat achteraf gunstig uitpakte. Hierdoor merk je gewoon de replay waarde van het spel, want de missie loopt telkens anders en dat houd het uitdagend. Het was een pittige game, maar heb er zeker van genoten, ik wil daarom ook “Triple P” en “Square Enix” bedanken voor deze review exemplaar.
82 ★
82.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.