Hoogtepunten van de E3 2021

De E3 is weer voorbij, en zoals elk jaar krijg ik weer de vraag, welke games vond jij nu leuk van deze E3, en welke games ga jij reserveren, in deze blog bespreek ik in het kort mijn hoogtepunten van deze E3. 

Om te beginnen, voor ik de titels noem, ik bespreek ook alleen de games die mijn interesse hebben opgewerkt en dan van interessant tot het interessantste, dus zeg maar een soort van countdown, maar dan meer op een gevoel. Voor ik begin merk ik wel dat mijn liefde voor de E3 de laatste jaren aan het afzakken is. Vergeleken met bijvoorbeeld de Game Awards, vind ik de E3 te uitgerekt worden met te veel herhalingen, maar hier kom ik nog op een andere blog later dit jaar op terug. Wat ik jammer vond is dat bijvoorbeeld Sony Playstation niet op de E3 aanwezig was, raar maar waar. Maar goed, genoeg over de E3 zelf, laat ik het hebben over mijn hoogtepunten.  

Elden Ring 

Elden ring zag er nice uit, op bepaalde punten vond ik het wat weg hebben van bijvoorbeeld Dark Souls. Nu las ik ook nog dat de schrijven van Game of Thrones aan deze game mee werkt, dus dat maakte me nog nieuwsgieriger. Voor wat ik nu gezien heb, lijkt me dit een uitdagende, maar toffe game, dat zeker op mijn verlanglijstje gaat komen, deze zal ik uiteindelijk voor de Playstation 5 gaan halen. 

WarioWare: Get It Together 

De WarioWare games blijven altijd leuk, en eindelijk een Switch versie is zeker welkom. De manier waarop de games altijd gespeeld en gepresenteerd worden vind ik erg tof, en deze doet daar zeker niet onder aan. De trailer laat genoeg zien, maar ik durf te wedden dat als je hem zelf speelt, het nog stukken leuker is. Dit is een game die ik zeker zal kopen, alleen voor nu even niet op release.  

Game & Watch: The Legend of Zelda 

Waar ik de Game & Watch van Mario links heb laten liggen, moet ik als een echte Zelda fan, deze natuurlijk hebben. De keuze aan games zijn zeker tof, en voor mij gevoel ook wel goed. Nu zou je misschien denken, waarom niet bijvoorbeeld A Link to the Past of Ocarina of Time. Dat heeft te maken met de aantal knoppen en het retro gevoel die je met deze Game & Watch moet hebben. Deze heb ik op moment van schrijven al gereserveerd, en zal er indien het me lukt een leuk item van maken.  

Metroid Dread 

Hoewel ik zelf niet veel met de 2D Metroid games heb, maar wel de Prime serie erg tof vond, was ik in eerste instantie teleurgesteld dat we niks van Metroid Prime 4 te zien kregen. Wel sprak de trailer van Metroid Dread me aan, hoewel ik ook erg sceptisch ben over dat er veel met robots erin komt. Dit is een game die goed kan zijn, of hard kan floppen. Ik zie het een beetje zoals Metroid Other M, je hebt mensen die vonden deze tof of juist helemaal niks. Ik zelf wacht voor nu even af wat deze game gaat doen, dus voor mij is deze game nog geen reservering. 

Mario + Rabbids Sparks of Hope 

De eerste Mario + Rabbids heb ik met veel plezier gespeeld, en dat er een vervolg op kwam was misschien, mede door zijn succes, wel te verwachten. Toch kwam Sparks of Hope als een verrassing om te hoek kijken. Vanuit de trailer en eerste animatie video kreeg ik een beetje een Mario Galaxy gevoel, dat zeker niet verkeerd is. De game sprak me direct aan en deze heb ik dan ook meteen in de reservering gezet. Ik moet van deel 1 wel nog een keer de Donkey Kong DLC aanschaffen, maar wil deze game toch nog een keer spelen, dus doe ik dat dan meteen gecombineerd.  

Mario Party Superstars 

Mario Party is bij ons thuis een directe koop, mijn gezin spelen dit erg graag en toen we hoorde dat deze weer een beetje terug naar de roods gaat, en dat je hem kunt spelen met de Pro controller is zeker een goede toevoeging. De gameplay ziet er weer even leuk uit, dus dat is zeker weer een pluspunt. Inmiddels is dit wel de zoveelste game in de serie, maar eerlijk is eerlijk, de games blijven leuk om met het gezin te spelen. Deze game heb ik inmiddels in de reservering gezet.  

Life Is Strange: True Colors 

Life is Strange is een serie die erg goed is, en vaker wat nieuws probeert te verzinnen. True Color is hier geen uitzondering in, en men probeert weer een nieuw soort gameplay met een sterk verhaal neer te zetten. Van wat ik nu uit de trailer kan halen gaat hun dat zeker ook lukken, en ik wil heel graag deze game gaan spelen. Hoewel deze game ook uitkomt op de vorige generatie consoles, wil ik deze toch op de nieuwe generatie gaan spelen. Omdat consoles momenteel niet te krijgen zijn, zoals ik al mijn vorige blog geschreven had, zal deze game op een later tijdstip pas aangeschaft worden.  

Project Zero: Maiden of Black Water 

Japanse Horror, iets waar ik een liefhebber van ben, en Project Zero: Maiden of Black Water is een game die ik samen met mijn vrouw vol spanning op de Nintendo Wii U gespeeld heb. Een remake kwam voor mij als een zeer grote verrassing, en is zeker een game die ik ooit een keer op de Playstation 5 ga halen. Reden om deze te kopen is dat hij een andere soort gameplay heeft, omdat je nu geen Tablet controller meer hebt, en hierdoor we alle 2 de volledige gameplay kunnen zien.  

Life is Strange Remastered  

Ik zij het net al, Life is Strange is een serie die ik erg leuk vind, en een remake van de eerste game is zeker niet verkeerd. Ik vond de game erg goed en is nog steeds de beste uit de serie. Deel 1 in combinatie met Before the Storm is zeker een tof idee, waarvan ik hoop dat ze het samen met de vorige DLC’s in een lang tof verhaal en gameplay hebben gemaakt. Hoe dan ook, deze ga ik me zodra ik een Next Gen console heb ook echt aanschaffen. 

The Legend of Zelda: Breath of the Wild Sequal  

Tja, als een echte Zelda fan kijk ik natuurlijk uit naar het vervolg van Breath of the Wild. Het duurt dan wel even voor deze game uitkomt, en heel veel hebben we nog niet gezien, maar wat ik wel al kan zeggen, dat het weer een grote game wordt waarbij je heel veel kunt gaan verkennen. Ik haal verschillende dingen uit de trailer en heb ook het vermoeden dat Skyward Sword hier een rol in gaat spelen, maar dat is voor nu nog onbekend. Deze game heb ik al sinds vorig jaar in de reservering staan, dus wordt nog even een jaartje wachten voor ik hiermee aan de slag kan. 

A Plague Tale: Requiem 

Een vervolg van A Plague Tale was voor mij de grootste verrassing en daarom ook mijn hoogte punt van deze E3, de eerste game was een game, zoals ik al in mijn vorige blog vermeld had, een grote verrassing, maar vooral een game die zeer goed was en voor veel mensen toch erg onbekend was. Een vervolg, na het einde van deel 1, had ik dan ook totaal niet verwacht, maar is wel een game die ik, zodra het kan, meteen ga reserveren. Aangezien die volgend jaar pas uitkomt, ga ik hem meteen voor een next gen systeem reserveren, dan maar hopen dat ik voor die tijd eentje hebt weten te bemachtigen.  

Dit waren een beetje de games die mij deze E3 verrast hadden of mijn interesse getrokken had, er zaten leuke titels tussen, en ook wat verrassingen. Het was voor mijn gevoel niet de beste E3, maar ook niet de slechtste. Nu ben ik wel benieuwd welke games jullie interessant vonden deze E3, laat het me gerust in de reacties weten. Hoop dat jullie deze Blog weer leuk vonden om te lezen, ik vond het zeker leuk om hem weer te schrijven. Laat me gerust weten wat jullie van deze games vinden en welk deel jullie uit deze serie de beste vinden. Dan bedank ik jullie voor het lezen van mijn blog en graag tot een volgende keer. 

One Reply to “Hoogtepunten van de E3 2021”

  1. Zeer mooie en uitgebreide blog met je eigen mening over de E3, keuzes deel ik dan ook met z’n 70%,.

    Jammer dat jij de E3 minder vind worden, ben daarom ook zeer benieuwd naar die blog erover.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.