Hyrule Warriors: Age of Calamity – Wave 1 DLC: Pulse of the Ancients

De eerste DLC, ook wel Wave genoemd, van Hyrule Warriors Age of Calamity is uit, deze heb ik fanatiek gespeeeld, en na mijn review van het spel zelf, leek het me ook wel leuk een review van deze game te doen.  

Hyrule Warriors Age of Calamity – Wave 1 DLC Pulse of the Ancients is een van de twee uitbreidingen die uitkomen voor Hyrule Warriors Age of Calamity, deze ik aangekocht had met de Expansion Pass. De pas koste me €20,00, en alleen met de tijd die ik in Wave 1 heb gestoken, haal je dat er makkelijk eruit. Gemiddeld haal je, als je net als mij alles wilt doen, makkelijk 10 tot 13 uur aan gameplay eruit. Dat zou ongeveer uitkomen op iets minder dan €1,- per uur aan gameplay, en dan praat ik nu alleen over Wave 1.  

Wat zit er allemaal in Wave 1? 

Nu is natuurlijk de grote vraag, wat zit er allemaal in deze Wave, en dat is toch wel wat. Om maar meteen met de deur aan huis te vallen, het heeft geen verdere uitbreiding op het verhaal. Dat is misschien voor sommige mensen jammer, maar dat is helaas zo. Zelf had ik ook wel nog een uitbreiding op het verhaal willen zien, maar buiten dat is er zo al meer dan genoeg te doen. De eerste DLC biedt een nieuwe personage, in dit geval de Guardian, deze moet je wel vrijspelen. Verder nog wat nieuwe wapens, zoals de klauwen voor link en de motor voor Princess Zelda.   

Verder zijn het vooral nieuwe uitdagingen die je kunt vrijspelen, dit door middel van het laboratorium waar je telkens grondstoffen moet leveren om weer iets vrij te spelen. Dit is op een gegeven moment wel wat eentonig, omdat je heel vaak missies blijft over doen om net die bepaalde grondstoffen te krijgen. Gelukkig zijn er wel nieuwe levels bij gekomen, maar zoals gezegd, na 3x hetzelfde level te hebben gespeeld wordt het misschien wel wat eentonig. Van de andere kant kun je op deze manier wel je personages verder trainen naar level 100.  

Gameplay 

Aan de gameplay zelf is niks veranderd, en dat is ook helemaal niet erg, want deze was gewoon goed. Mensen die de main game gespeeld hebben, weten dat de gameplay alleen maar uit button bashen bestaat. Gelukkig komt er meer bij kijken dan alleen maar button bashen, maar in grote lijnen kun je de gameplay wel zo omschrijven. De besturing en knoppen die je nodig hebt is bij elk personage hetzelfde, maar elk personage vecht wel anders. Zo zal je bepaalde personages minder gebruiken dan andere, maar dat komt meer op een smaak aan.   

Grafisch 

Ook op het grafische gebied is er niks aan het spel aangepast, wel had ik gehoopt dat ze wat aan de framedrops hadden gedaan, maar dat is helaas niet het geval. Het is niet heel storent, maar het was wel mooi geweest als men dat had proberen te verbeteren. De game is nog altijd erg kleurrijk, en hebben ze precies dezelfde stijl aangehouden als bij Breath of the Wild. Dat oogt misschien een beetje te erg als een tekenfilm, maar past wel goed in deze game. De muziek klinkt erg mooi en is zo Zelda, dat is gewoon perfect. De stem acteurs hebben mooi werk afgeleverd, alles klinkt erg leuk.  

Pluspunten 
+ Veel waar voor je geld. 
+ Nieuwe uitdagingen. 
+ Nieuw personage. 
+ Nieuwe wapens. 
  
Minpunten 
– Spel heeft nog altijd last van Framedrops. 
– Geen toevoeging aan het verhaal. 
– Veel levels herhalen om missies te voltooien. 

Trailer

Review van de main game

De eerste DLC, ook wel Wave genoemd, van Hyrule Warriors Age of Calamity is uit, deze heb ik fanatiek gespeeeld, en na mijn review van het spel zelf, leek het me…

Leuke uitbreiding op een geweldige game

  • DLC waarde 80 ★
  • Gameplay 90 ★
  • Grafisch 95 ★
  • DLC Presentatie 90 ★
  • Prijs DLC 95 ★
  • Overall rating 90 ★
Hyrule Warriors Age of Calamity - Wave 1 DLC Pulse of the Ancients is een leuke uitbreiding die zeker de moeite waard, en het ook nog eens leuk maakt om de game weer eens op te pakken. Je moet wel voor ogen houden dat het hier meer om nieuwe uitdagingen gaat, en helaas geen toevoeging heeft op het verhaal. De prijs met de aantal uren aan speel plezier zijn het zeker waard, en ook de nieuwe wapens en extra personage maken het een hele leuke toevoeging. Ik kijk al uit naar de 2de DLC.
90 ★
90.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.