Hyrule Warriors: Age of Calamity

The Legend of Zelda: Breath of the Wild word geprezen als een van de beste Zelda games ooit gemaakt. In die game word gesproken over een oorlog die 100 jaar eerder plaats gevonden heeft. In Hyrule Warriors: Age of Calamity speel je die oorlog. Maar hoe is deze game? Dat leg ik je graag uit in deze review. 

Hyrule Warriors: Age of Calamity is zeg maar de 2de game in de Hyrule Warriors serie, gebaseerd op The Legend of Zelda Universum. Waar Hyrule Warriors in mix was van bijna alle uitgekomen Zelda games, met de gameplay die bekend staat van de Dynasty Warriors, is Hyrule Warriors: Age of Calamity helemaal gebaseerd op Breath of the Wild. De oorlog die plaats gevonden heeft als een geschiedenis, ga je nu helemaal spelen, en dat voelt gewoon perfect.  

Het spel kent 20 hoofdstukken, maar heeft behoorlijk veel submissie, die je zeker een 20 uur extra bezig houden. Hoewel de gameplay in grote lijnen alleen maar slaan is, bied het een sterk verhaal die gewoon perfect aansluit bij Breath of the Wild, je zou het als een soort van voorganger kunnen zien. Hoewel het spel dat ook in grote lijnen is, moet je het einde echt met een korreltje zout nemen. Iedereen die Breath of the Wild heeft gespeeld, weet dat ze de oorlog zouden verliezen, maar om een game af te sluiten met een treurig einde, is ook niet leuk. Ook dat personages die uit de toekomst komen moet je even met een korreltje zout nemen, want ook dat gebeurd niet in Breath of the Wild, maar dat maakt het spel er niet minder leuk op, sterker nog, ik vind het een leuke twist en zorgt voor extra afwisseling. 

Gameplay 

Mensen die de vorige Hyrule Warriors gespeeld hebben, of een game uit de Dynasty Warriors serie, weten dat de gameplay alleen maar uit button bashen bestaat. Gelukkig komt er meer bij kijken dan alleen maar button bashen, maar in grote lijnen kun je de gameplay wel zo omschrijven. Gelukkig zit er ook wat afwisseling in door middel van missies met een van de 4 Titans. De besturing en knoppen die je nodig hebt is bij elk personage het zelfde, maar elk personage vecht wel anders. Zo zal je bepaalde personages minder gebruiken dan andere, maar dat komt meer op een smaak aan.  

Je speelt in precies de zelfde map als bij Breath of the Wild, en veel gebieden kom je gewoon weer tegen tijden het spelen. Bij elke hoofd missie die je speelt, speel je weer nieuwe side Questen en missies vrij. Missies kun je verwerken door items te leveren die je kunt kopen of die je vind tijdens missies, hierdoor krijgen personages nieuwe skills of extra power. Maar ook kun je extra gerechten vrij spelen, die weer handig zijn bij het inzetten van een Quest. 

De gameplay loopt vrij vloeiend en is erg vermakelijk. Het kan wel eens voorkomen dat bij veel drukte het spel in een soort van slow motion gaat lopen, en dat wil nog wel eens regelmatig voorkomen. Het is niet erg hinderlijk, maar je moet er wel rekening mee houden. Het verhaal komt zeer goed naar voren in de hoofdmissies, en de side Questen maken het perfect af.  

Grafisch 

Grafisch is de game erg kleurrijk, en hebben ze precies de zelfde stijl aangehouden als bij Breath of the Wild. Dat oogt misschien een beetje te erg als een tekenfilm, maar past wel goed in deze game. De muziek klinkt erg mooi en is zo Zelda, dat is gewoon perfect. De stem acteurs hebben mooi werk afgeleverd, alles klinkt erg leuk. 

Pluspunten
+ Voorloper van Breath of the Wild 
+ Geweldige Gameplay 
+ Grafisch prima in orde 
+ Prachtige muziek 
+ Uitdagend genoeg om alles vrij te spelen.  
 
Minpunten
– Bij veel drukte op het scherm kan het spel sloom lopen. 

Trailer

The Legend of Zelda: Breath of the Wild word geprezen als een van de beste Zelda games ooit gemaakt. In die game word gesproken over…

Prachtige aanvulling op het verhaal van Breath of the Wild

  • Gameplay 95 ★
  • Grafisch 95 ★
  • Verhaal 100 ★
  • Presentatie 95 ★
  • Replay waarde 90 ★
  • Overall rating 95 ★
Hyrule Warriors: Age of Calamity is een geweldig game die zich afspeelt in het verhaal van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Alles wat ik graag verbeterd had gezien met de vorige Hyrule Warriors, is ook verbeterd. De game speelt goed weg, er word voor afwisseling gezorgd en is uitdagend genoeg. Hoewel niet iedereen dit een leuke gameplay vind, past het gewoon perfect. De game bied als je alles wilt doen makkelijk 50 uur speel plezier, dus dat is echt waar voor je geld. Het einde klopt misschien niet, maar dat moet je maar even met een korreltje zout nemen.
95 ★
95.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.