Infamous: First Light

Is Infamous First Light nu een vervolg  op Second Son of is het misschien wel een aparte game? Je leest het allemaal in deze review. 

Infamous First Light is geen vervolg op Second, maar ook niet direct een game apart. Dat komt namelijk omdat het zich voor Second Son afspeelt, en daar waar deze game stopt, gaat Second Son verder.  Het Personage “Abigail Walker” kom je in Second Son tegen en zij is één van de gevluchte mensen met krachten, ook wel geleiders genoemd. In First Light leer je haar beter kennen en zie je hoe zij zo geworden is en wat ze allemaal heeft meegemaakt. Het gaat er namelijk om dat haar ouders haar hadden willen uitleveren aan het D.U.P. omdat zij krachten had. Haar broer nam haar mee en zo vluchtten zij samen. Tijdens hun rondreis moesten ze aan geld komen en daar kwamen drugs bij in het spel. Haar broer had op een gegeven moment een idee om snel geld te verdienen dat genoeg was voor een nieuw leven te starten. En vanaf dat punt gaat alles mis, je broer raakt vermist, jij word door gouden woorden misleid, en de D.U.P. en drugsdealers zitten je op de hielen. Jij hebt maar 1 doel, en dat is je broer terug krijgen. 

Gameplay 

Net als bij Second Son is de besturing ook hier gewoon helemaal perfect. Ook het gebruik maken van de touch pad komt hier heel goed naar voren en werkt ook naar behoren. Ook  heb je hier kleine sub-missies en kun je de stad vrij verkennen, waardoor je goeie vrijheid hebt. Het spel maakt slechts van de halve kaart gebruik, maar omdat het een DLC is, is dat niet erg. Doordat Abigail haar eigen kracht heeft, leer je sneller met de krachten om te kunnen gaan, en dat is niet verkeerd, maar soms mis je wel de andere krachten, tenzij je Second Son nog niet gespeeld hebt. Dat kan voorkomen want First Light is een DLC die ook op disk te koop is, en dan heb je Second Son niet perse nodig. Er zitten ook genoeg score uitdagingen in waarmee je lekker zoet bent. Voor een DLC van €15,- online en €20,00 op disk heb je meer dan genoeg te doen. 

Grafisch 

Grafisch gezien is First Light net zo mooi als Second Son. De game ziet er prachtig uit en loopt gewoon vloeiend. Op de muziek in het spel is ook niks aan te merken, vooral de combinatie van geluids- effecten vanuit de controller en tv geluid is gewoon perfect. De omgeving, de stad en alles eromheen ziet er goed uit, er zit genoeg diepgang in en alles is duidelijk te herkennen en te vinden. 

Pluspunten

 • Goed verhaal rondom Abigail. 
 • Genoeg te doen voor een DLC. 
 • Extra Score uitdagingen. 
 • Grafisch erg mooi en besturing gewoon perfect. 

Minpunten

 • Verhaal is een beetje kort. 
 • Iets meer extra’s waren welkom. 
 • Nederlandse taal niet kunnen aanpassen. 

Trailer

Is Infamous First Light nu een vervolg  op Second Son of is het misschien wel een aparte game? Je leest het allemaal in deze review.  Infamous First Light is…

Geweldige stand-Alone DLC

 • Verhaal 70 ★
 • Gameplay 95 ★
 • Grafisch 95 ★
 • Presentatie 95 ★
 • Replay waarde 85 ★
 • Overall rating 88 ★
Infamous First Light is een goeie vermakelijke uitbreiding die je ook wel stiekem kunt zien als een game apart. Omdat de Disk versie los van Second Son werkt, hoef je die niet eerst gespeeld te hebben. Ondanks dat First Light een hele goeie uitbreiding is, is hij niet beter dan Second Son. Maar die game was zo wie zo al perfect en moeilijk te overtreffen. Een review ervan kun je hier op Linksquest.nl lezen. Ik kan niks anders zeggen dan, heb je een PS4, probeer deze games dan eens.
88 ★
88.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.