Infamous: Second Son

Maak gebruik van je krachten en van je keuzes. Dat zijn de hoofd-elementen in “InFamous: Second Son”, maar hoe goed is het spel en is deze game ook echt Next Gen? 

InFamous: Second Son is een van de best uitziende games die je op dit moment voor de Playstation 4 kunt kopen. Meteen vanaf het moment dat je begint te spelen zie je hoe mooi het spel is geworden, maar Sony moet het meteen verknallen door hem in het Nederlands uit te brengen. Het enige wat je kunt doen is je console op het Engels zetten om de spraak ook in het Engels te krijgen.  

Maar goed, buiten dat is het een geweldige game. Het verhaal begint met een personage genaamd “Delsin”, die door jou bestuurd word. Jij hebt net voor de zoveelste keer kattenkwaad uitgehaald door een billboard te bekliederen met je spuitbussen. Natuurlijk word je betrapt en jij probeert  er onderuit te komen.  Je broer “Reggie” is een politie agent en ergert zich enorm dat hij jouw opnieuw moet arresteren. Maar op dat moment veranderd jouw leven voor goed, want er vind een crash plaats en een geleider probeert te ontsnappen. Hij neemt jou als gijzelaar, wat hij beter niet had kunnen doen. Jij bent namelijk een bijzondere geleider die krachten kan overnemen, en vanaf dat moment begint de ellende. Een van jouw kennissen raakt gewond door een geleider van de D.U.P., de enige manier om haar te redden is door haar betonkracht te absorberen, en vanaf dat moment begint je zoektocht naar haar.  

Gameplay 

De gameplay is echt het einde, de hele besturing zit gewoon prima in elkaar. Ook het gebruik maken van de touch pad komt hier heel goed naar voren, maar werkt ook nog naar behoren. Het maken van keuzes en het krijgen van krachten is gewoon super leuk. Door dat je zelf de vrijheid hebt om de stad te verkennen en extra missies te doen, geeft het spel je een vrij gevoel om zelf te bepalen wat je als eerste wilt doen. Je word vanaf het begin van het spel gedwongen keuzes te maken, van grote keuzes waarbij je echt moet kiezen, tot het uitschakelen van een D.U.P. soldaat. Er zit bij elke kracht ook nog eens een special kracht, die het spel gewoon helemaal afmaakt. Kort samen gevat, het zit gewoon perfect in elkaar.  

Internet Missie 

Er is zelfs een missie in InFamous: Second Son waarbij je werkelijk je PC nodig hebt om verder te spelen. Zo moet je voor een missie naar een speciale website gaan om je aan te melden, eerder kun je die niet spelen. Daarna begin je aan de missie waarna je op een gegeven moment de melding krijgt onderzoek te doen op de PC, dingen die je dan behaald hebt komt daarin naar voren en dan begint het puzzelen pas echt. Zoiets heb ik nog niet eerder gezien en vond het best een leuk idee om dit als extra sub missie erbij te doen. Je bent dus niet verplicht om het te doen. 

Grafisch 

Grafisch gezien is InFamous: Second Son een van de beste games op dit moment. Er zit genoeg humor in de game, en het loopt allemaal ook lekker vloeiend. Op de muziek in het spel is ook niks aan te merken, vooral de combinatie van geluids- effecten vanuit de controller en tv geluid is gewoon perfect. De omgeving, de stad en alles eromheen ziet er goed uit, er zit genoeg diepgang in en alles is duidelijk te herkennen en te vinden.  

Pluspunten

 • Grote stad die je zelf kunt verkennen. 
 • Krachten krijgen, upgrades verdienen. 
 • Hele goeie gameplay, touch pad goed benut. 
 • Missie waarbij je echt je pc erbij moet gebruiken. 
 • Keuzes maken. 
 • Aparte krachten. 

Minpunten

 • Verhaal komt weinig naar voren. 
 • Nederlandse taal die je in het spel zelf niet kan omzetten. 
 • Kleine schoonheids foutjes. 

Trailer

Maak gebruik van je krachten en van je keuzes. Dat zijn de hoofd-elementen in “InFamous: Second Son”, maar hoe goed is het spel en is deze game…

Geweldig

 • Verhaal 75 ★
 • Gameplay 95 ★
 • Grafisch 95 ★
 • Presentatie 95 ★
 • Replay waarde 85 ★
 • Overall rating 89 ★
Ik heb enorm genoten van InFamous: Second Son, dit is een game die zijn Euro’s echt waard is. Er zitten genoeg sub missies in en de krachten van Delsin zitten gewoon vet in elkaar. De aparte internet missie is iets dat ik nog niet eerder gezien had en wat natuurlijk voor verandering in het spelen zorgt. Ik denk dat ik het meeste al in de review zelf vermeld heb, maar deze game kan ik zeker aanraden. Vooral om hem nog eens een 2de keer te spelen en dan andere keuzes te maken.
89 ★
89.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.