Kingdom Hearts 2.8 Final Chapter Prologue (PS4)

Ondanks dat Square Enix ons nog steeds op Kingdom Hearts 3 laat wachten, kregen we als zoethouder “Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue”. In deze HD remake zaten 2 games en een film..Wat ik daar van vond lees je in deze review. 

“Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue” is inderdaad een remake, maar bied ook nieuwe elementen. Deze keer hebben we een Remake van de Nintendo 3DS versie “Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance”, deze is nog niet eerder op een Playstation console uitgekomen. Verder krijgen we “Kingdom Hearts X Back Cover”, wat feitelijk een animatie film van ongeveer 1 uur lang is. Deze is nog niet eerder uitgekomen en legt het verhaal van “Kingom Hearts X” uit. Je kunt het zien als een soort van beginning. Naast de film krijgen we ook een soort van vervolg op Dream Drop Distance, genaamd “Kingdom Hearts 0.2: Birth by Sleep – A Fragmentary Passage”, dit is een remake van de PSP versie. Het speelt zich na het verhaal van Dream Drop Distance af, en ook dit is zeker een hele mooie toevoeging. Ik zal alle 3 de onderdelen van deze game apart behandelen.  

Dream Drop Distance HD 

Zoals ik al eerder heb vermeld, is Dream Drop Distance HD de HD remake van “Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance”. Aan deze game is toch behoorlijk gesleuteld, omdat het oorspronkelijk gemaakt was voor de handheld met Touchscreen. Het verhaal begint waar deel 2 stopt, dus voor diegenen die de vorige delen gespeelt hebben, voelt het meteen vertrouwd aan. Net als in voorgaande delen nemen we in dit deel weer deel uit van Sora en Riku, alleen heb je dit keer geen hulp van Donald of Goofy, maar van Dream Eaters die je zelf maakt. Je reist weer verschillende werelden door die bekend staan uit de filmpjes van Disney, zoals uit “Tron” of “De klokkenluider van de Notre Dame”. Maar ook oude bekende plaatsen uit voorgaande Kingdom Hearts komen terug en dat is wel mooi. Tijdens het spelen wissel je van personages en dat gebeurd meestal na een bepaalde periode. Ondanks dat je met elk personage dezelfde wereld bezoekt, speel je niet samen of heb je eenzelfde missie. Dat komt omdat je met een soort van andere dimensie werkt. Dezelfde wereld heeft, zeg maar, meerdere versies. Zo zit Sora in de ene vast en Riku in de andere. Tijdens het spelen kunnen je Dream Eaters XP, waardoor ze nieuwe skills kunnen leren.  

Kingdom Hearts 0.2: Birth by Sleep – A Fragmentary Passage 

Birth by Sleep – A Fragmentary Passage gaat verder waar Dream Drop Distance stopt. In dit deel speel je met Aqua, een personage dat voor mij nieuw was. Het spel is eerder op de PSP in 2010 uitgekomen. Aqua zit vast in de “Dark World”en is op zoek naar antwoorden. Tijdens het spelen maak je kennis met Aqua en haar vrienden Terra en Ventus, die haar erg na aan haar hart liggen. Zij weet vervolgens niet wat er met hen gebeurd is. Tijdens je avontuur zie je terugblikken en schemeringen van hen. Op een gegeven moment, als Aqua het erg zwaar krijgt, schiet Mickey Mouse te hulp, die verteld dat hij al 10 jaar niks meer van jou gehoord heeft. Hij is in de Dark World om een deur naar de Licht World te sluiten. Jij besluit om hem uiteindelijk te helpen. Deze game is een flink stuk korter dan Dream Drop Distance, maar wel erg mooi gemaakt. Ook in deze game zie je dat de makers de game flink aangepast hebben en dat voelt ook erg goed aan.  

Kingdom Hearts X Back Cover 

Kingdom Hearts X Back Cover is een animatie film van ongeveer 1 uur lang. Hierin word het bestaan van de Keyblade Masters uitgelegd. Het is, zeg maar, een beginning van “Kingdom Hearts X”. De film is opzich erg leuk gemaakt, maar had op sommige punten iets anders gemaakt mogen worden. Ik wil in de review niet te veel verraden over de film, maar het is zeker leuk om hem eens op je gemak te bekijken. En als je na het zien van de film denkt dat was het, dan kun je daarna nog ( op je gemak) van alles nalezen over bepaalde personages. Dit is zeker erg handig! 

Gameplay 

Ondanks dat ze alle 2 flink op de schop zijn genomen, omdat ze alle 2 afkomstig zijn van een handheld game, hebben ze het perfect aangepakt zodat het toch vertrouwd aanvoelt. Alle 2 de games spelen iets anders weg van elkaar, maar dat maakt helemaal niets uit. Het speelt vloeiend en speelt heel gemakkelijk weg. Voor een remake naar een Next Gen systeem had de laadtijd wel iets aangepakt mogen worden en soms krijg je iets te vaak, en te veel, informatie van wat je allemaal kunt doen. Buiten die kleine dingen is het spel heel gemakkelijk op te pakken en te spelen. Ik mag zeggen, ik heb er van genoten. 

Grafisch 

Ook grafisch gezien zijn de games behoorlijk opgepoetst geworden, wat je hier ziet is niet simpel een HD poort, maar hebben ze ook flink wat moeten aanpakken. Vooral Birth by Sleep – A Fragmentary Passage vond ik zelf wel erg indrukwekkend afgewerkt. De muziek is top en de stem- acteurs hebben prima werk geleverd. Het voelt en oogt precies als een Kingdom Hearts Game. 

Pluspunten
+ Mooie handheld poorts. 
+ Veel extra informatie. 
+ Speelt vloeiend weg. 

Minpunten
– Soms wat lastig te volgen. 
– Veel laden voor een Next Gen Game.  

Trailer

Ondanks dat Square Enix ons nog steeds op Kingdom Hearts 3 laat wachten, kregen we als zoethouder “Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue”. In deze HD remake zaten 2 games en een film..Wat ik daar van vond lees…

Mooie collectie van Kingdom Hearts Games

  • Gameplay 75 ★
  • Grafisch 80 ★
  • Verhaal 80 ★
  • Collectie keuze 90 ★
  • Presentatie 95 ★
  • Overall rating 84 ★
Square Enix weet mij opnieuw te verrassen met een Kingdom Hearts game. Wel hoop ik persoonlijk dat dit even de laatste Remake is en dat we binnenkort eindelijk aan de slag kunnen met deel 3. Birth by Sleep – A Fragmentary Passage had ik zelf nog niet eerder gespeeld en dat was voor mij ook zeer verrassend. De film kon ik zelf even niet helemaal plaatsen, maar het kan zijn dat ik die game nog niet gespeeld heb. Buiten dat ben ik blij dat ik deze game namens “Triple P”, “Square Enix” en “Disney” mocht spelen en reviewen.
84 ★
84.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.