LEGO Ninjago: Nindroids (PSVita)

Ninjago van Lego is terug, en misschien wel in hun grootste avontuur tot nog toe. Lego Ninjago: Nindroids is gebaseerd op de Animatie serie Lego Ninjago Rebooted, maar gelukkig hoef je de serie niet gezien te hebben om dit spel te kunnen spelen. 

Het verhaal is eigenlijk vrij simpel, maar komt niet duidelijk naar voren in het spel. Op zich maakt het bij een game als Lego niet uit, omdat de gameplay al meer dan genoeg is voor een succesvolle game. Jij speelt met verschillende personages van de Ninja clan, die de stad Ninjago moeten redden van de ondergang. De kwade Overlord wil namelijk over de wereld heersen en neemt het robotleger van Nonjago over als een soort virus. Het is aan jouw team om Overlord te stoppen en de wereld te redden.  

Gameplay 

Lego Ninjago: Nindroids speelt als een echte Lego game, het verzamelen van steentjes is zeker weer leuk. Dit hebben ze ook verbeterd tegenover vorige Lego spellen, want steentjes die je verzameld door het slopen van items, krijg je meteen erbij geteld. Met die steentjes kun je zoals altijd weer skills en personages vrijkopen. De besturing zit prima in elkaar en voelt meteen vertrouwd aan. Er zit genoeg afwisseling in de levels en elk level is weer anders. Daar waarbij je in het ene level nog loopt, ben je in het andere aan het schieten vanuit een vliegtuig. Dood gaan is bijna onmogelijk, want als al je power op is, raak je “gewoon”wat steentjes kwijt en kom je weer terug tot leven. Elk level heeft 10 uitdagingen die je kunt behalen om zo een extra item vrij te spelen. Natuurlijk dien je elk level nog wel een keer of 2 over te spelen, dit omdat je voor bepaalde gebieden een speciaal poppetje nodig hebt  dat je pas later in het spel krijgt (of dan pas kunt vrij kopen). De story mode heb je in ongeveer 6 uurtjes uitgespeeld, dat is voor een handheld game best netjes.  

Grafisch 

Grafisch is Lego Ninjago: Nindroids echt een plaatje, op de PSVita ziet hij er oogstrelend uit. De filmpjes zijn een meesterwerk en het is gewoon mooi om naar te kijken. Het spel heeft een Nederlandse ondertiteling, dit is handig voor als je de Engelse taal niet goed begrijpt of misschien zonder geluid speelt. De lego- steentjes vallen weer even grappig uit elkaar en met de muziek is verder ook niks mis. De ingesproken teksten zijn erg vermakelijk, zoals je dat van een typische Lego game gewend mag zijn. 

Pluspunten
+ Goede Gameplay. 
+ Simpel maar duidelijk verhaal. 
+ Genoeg levels en afwisseling. 
+ Voor een handheld game lang genoeg. 

Minpunten
– Verhaal komt soms niet goed naar voren. 
– In de vrije loop- wereld is weinig aan extra’s te doen. 

Trailer

Ninjago van Lego is terug, en misschien wel in hun grootste avontuur tot nog toe. Lego Ninjago: Nindroids is gebaseerd op de Animatie serie Lego Ninjago Rebooted, maar gelukkig hoef je de serie niet…

LEGO blijft leuk

  • Gameplay 90 ★
  • Grafisch 80 ★
  • Verhaal 55 ★
  • Presentatie 70 ★
  • Replay waarde 70 ★
  • Overall rating 73 ★
Lego Ninjago: Nindroids is kortom een leuke en verslavende game. Ik heb helaas nog nooit een Lego game van de Ninjago serie gespeeld, maar dat maakt in principe helemaal niets uit. Alles wat je moet weten, word netjes verteld. Het spel is simpel en grappig, en daarom een goede game voor jong en oud. Ik heb me in ieder geval kostelijk vermaakt met deze game, zo goed zelfs dat ik hem in 1x heb uitgespeeld. Ik wil Media Tornado en Warner Bros Entertainment erg bedanken voor dit Review exemplaar.
73 ★
73.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.