Lost Sphear (PS4)

Lost Sphear is een Japanse RPG gemaakt door een nog jonge studio genaamd “Tokyo RPG Factory”, dit is hun 2de game en in deze review gaan we kijken hoe deze JRPG nu precies is.  

In het algemeen speel ik zelden een JRPG, meestal komt dat omdat die games erg lang zien. Toch vond ik altijd de stijl en manier waarop het gepresenteerd werd erg mooi. Toen ik de kans kreeg om Lost Sphear te spelen heb ik deze dan ook met beide handen aangegrepen en dat bleek een slimme keuze, ik heb enorm genoten van deze game. Ondanks dat bepaalde stukken wat langdradig zijn was het, al bij al, een geslaagde game. 

Verhaal 

Het verhaal draait erom dat de wereld aan het verdwijnen is, dit word in het spel als “Lost” genoemd. Jij speelt met Kanata en zijn vrienden, maar het verhaal draait om de krachten van Kanata. Hij komt er via een droom achter dat hij de kracht bezit om dingen die verdwenen zijn terug te halen. Dit doet hij door monsters te verslaan en hun herinneringen te gebruiken. Maar ook door met mensen te praten en documenten te lezen, kun je herinneringen verzamelen, dit doe je door bepaalde woorden uit de tekst te absorberen en deze als een herinnering te bewaren. Hoe verder je in het spel komt hoe meer mensen je ontmoet, je krijgt zelfs een soort van robot pak, ook wel bekend als “Vulcosuits”. Met deze pakken aan kun je bepaalde routes vrij maken en de gevechten nog intenser maken. Ik wil niet te veel spoilen en leg daarom wat van de basis uit, maar het verhaal komt erop neer dat de wereld in groot gevaar is en jij de wereld van een kwade professor, die de kracht van maan gebruikt om de wereld te veranderen, moet tegen zien te houden.  

Gameplay 

Ondanks dat het een vrij uitgebreide gameplay heeft, is de besturing vrij eenvoudig. Mensen die veel RPG of JRPG hebben gespeeld, komt de speelstijl niet onbekend voor. Mensen die hier niet bekend mee zijn, zullen even moeten wennen, maar de besturing is zo gemaakt dat je het heel snel oppakt. Tijdens het aanvallen kun je alleen voor je aanval je personage bewegen, als je niet aan de beurt bent, dan blijft je personage op de plaats staan waar hij staat. Je kunt slag aanvallen in combinatie met speciale combo’s en Magic doen. Ieder personage heeft zijn eigen sterke en zwakke punt, dus het is belangrijk die goed te gebruiken. Buiten dat kun je heel veel aanpassen en upgraden om nog sterker te worden. Kort samen gevat, de gameplay zit prima in elkaar.  

Grafisch 

Grafisch lijkt het misschien een simpele 16-bit game, maar dat is hij zeer zeker niet. Grafisch is het erg kleurrijk en mooi afgewerkt, met een twist van moderne elementen. Als je door de grote wereld loopt, dan kun je gewoon lopen, en op het moment dat je een stad of gebied in gaat, dan zoomt hij in en kom je meer in de speel wereld uit. Gevechten zijn duidelijk te herkennen omdat je de vijand al op afstand kunt zien, dus het is niet zo als bijvoorbeeld een Pokémon game waar vijanden opeens opduiken. Veel van het verhaal wordt in de tekst weer gegeven, maar soms word er ook in het Japans gesproken, wat een mooie combinatie is. In het algemeen word duidelijk verteld wat je moet doen en waar je heen moet, maar dan noemen ze een gebied en die moet je dan weer gaan zoeken. Nu is het zoeken niet erg, maar de kaart is zo onduidelijk dat je er eigenlijk niks aan hebt.  

Pluspunten
+ Verhaal komt goed naar voren. 
+ Uitgebreid vecht mode. 
+ Oude stijl met een moderne twist. 
+ Genoeg aan te passen. 

Minpunten
– Gesprekken soms langdradig en te vaak. 
– Kaart is onduidelijk. 
– Balance tussen makkelijk en moeilijk soms extreem.  

Trailer

Lost Sphear is een Japanse RPG gemaakt door een nog jonge studio genaamd “Tokyo RPG Factory”, dit is hun 2de game en in deze review gaan we kijken hoe deze JRPG nu precies is.  …

Leuk verhaal met een mooie Japanse Charme

  • Gameplay 80 ★
  • Grafisch 80 ★
  • Verhaal 85 ★
  • Presentatie 75 ★
  • Replay waarde 70 ★
  • Overall rating 78 ★
Lost Sphear is een geweldige Japanse RPG, dat een leuk verhaal heeft in combinatie met een vloeiende gameplay. Wel zijn soms te vaak extreem lange gesprekken, die ook nog eens vlak achter elkaar komen, dit had voor mij wel minder gemogen. Je kunt door de optie toets ingedrukt te houden snel vooruit spoelen, maar ik ben dan altijd bang dat ik iets belangrijks mis. Soms is de Balance tussen makkelijke en moeilijke gevechten wel extreem, maar in het algemeen is dat goed te doen. Het kunnen saven wanneer je wilt is ook een mooie toevoeging.
78 ★
78.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.