Luigi’s Mansion 3

Luigi is terug met zijn nieuwste Mansion game, in Luigi’s Mansion 3 gaat Luigi samen met Princess Peach, zijn broer Mario en 3 Toads op vakantie in een luxe hotel. Maar hoe luxe is het hotel? Kom er achter in deze Review. 

Luigi’s Mansion 3 is een waardige opvolger waar ik zeer lang op heb gewacht, het brengt het klassieke gevoel goed met zich mee, maar weet ook voor genoeg vernieuwingen te zorgen. Het complot is niet veel anders dan in de vorige games, en het is weer aan Luigi om alle spoken te vangen en zijn vrienden te redden. In dit deel moet je 18 verdiepingen door lopen om alle spoken te vangen, elke verdieping heeft zijn eigen thema wat natuurlijk voor genoeg afwisseling zorgt. Het verhaal is vrij simpel, maar nog altijd even leuk om door te spelen. Elk spook heeft een verhaal en is gebaseerd op het thema van de verdieping, en dat maakt het spel extra leuk. 

Gameplay 

De gameplay is prima in orde, maar de besturing is net als de vorige games best stroef. Vooral het camera werk wil niet altijd mee werken, waardoor je soms moeite hebt met mikken. Je hebt echt even nodig om hier aan te wennen, maar de game is zo afgesteld dat het goed te doen is. Ook de puzzels en het uitzoeken wat je precies moet doen is niet altijd even makkelijk, maar dit is niet direct een min punt. Soms helpt de processor je met een hint, maar soms als je het echt nodig hebt dan krijg je dit niet. Zoals ik al eerder zij, er zitten genoeg vernieuwingen in, dat het spelen van het spel zeker leuker en makkelijker maakt, zoals het teleporteren naar het laboratorium.  

De toevoeging van Gooigi is zeker een leuke vernieuwing, het is iets dat we voor het eerst in de remake van deel 1 zijn tegengekomen. Deze toevoeging aan de main game zorgt voor unieke puzzels en vang technieken. Over vang technieken gesproken, tijdens het opzuigen de spoken alle hoeken van de kamer te laten zien vind ik erg leuk gedaan. Zo kun je tijdens het vangen andere spoken een klap verkopen en ze sneller opzuigen, dit zorgt tevens ook voor intensere gevechten. 

Grafisch 

Het is een typische kleurrijke Nintendo game, straks en spookachtig. Op grafisch gebied, nog de muziek, kan ik niks slechts vermelden. De muziek past zicht goed aan de omgeving aan, elk thema komt goed naar voren, en de filmpjes zijn erg leuk gemaakt. Wel had er meer variatie in de filmpjes van de lift mogen zitten, deze zijn telkens het zelfde. 

Co-Op 

Het is zelfs mogelijk om samen met een vriend of familie lid het hele spel samen te door lopen. Hierbij neemt 1 persoon de leiding als Luigi en kan de andere speler gebruik maken van Gooigi. Deze functie hebben we ook eerder gezien in de remake van deel 1 en is zeker iets dat ik mooi vind dat het erin zit als een extra mode. 

Online 

Er zit nu ook een online mode in, waarin je met 8 man unieke uitdagingen kunt doen. Het is een leuke toevoeging die het spel nog leuker maakt dan het is. Je kunt kiezen uit een competitieve mode, deze heet ScreamPark, of uit de coöperatieve ScareScraper, waarin binnen een bepaalde tijd gezamenlijke doelen moeten worden behaald. Persoonlijk vind ik deze functies goed uitgewerkt en kan ik er niks verkeerds over zeggen. 

Pluspunten 

 • Genoeg afwisseling 
 • Spookachtige sfeer 
 • Multiplayer is grappig 
 • Ziet er grafisch erg leuk uit 

Minpunten 

 • Besturing kon beter 

Trailer

Luigi is terug met zijn nieuwste Mansion game, in Luigi’s Mansion 3 gaat Luigi samen met Princess Peach, zijn broer Mario en 3 Toads op vakantie in een luxe hotel. Maar hoe…

Spookachtig goed vervolg.

 • Afwisseling 100 ★
 • Gameplay 75 ★
 • Grafisch 90 ★
 • Sfeer 100 ★
 • Co-Op / Online 95 ★
 • Overall rating 92 ★
Luigi’s Mansion 3 is een game waar ik lang op heb moeten wachten en wat zeker de moeite waard is, de game is helaas niet perfect, maar dat is misschien nog met een update te verbeteren. Het grootste min punt is misschien het camera werk, dat soms voor wat ergernis zorgt, zoals in het laatste gevecht. In het laatste gevecht had ik vaak het probleem met mikken. Door de wat stroeve besturing is de game soms wat lastig, maar daar staat de serie ook weer bekend om. Zeer leuke game en zeker een aanrader.
92 ★
92.0

2 Replies to “Luigi’s Mansion 3”

 1. Ja was echt wennen de besturing, elke keer weer zoeken hoe je ook alweer moet springen. Niet al te uitdagend en heel veel te zoeken. Maar wel echt een eigen Luigi stijl.

  Wat een mooie site heb je gemaakt. Echt te zien dat je hier heel veel tijd in hebt gestoken, well done!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.