Mafia, een serie die ik laat pas heb leren kennen

Soms heb je wel eens een Game serie, die je pas na een paar delen leert kennen, en je dan zoiets hebt van, dam, wat heb ik een goede serie gemist. Mafia is z’n serie en in deze blog wil daar iets over vertellen. 

Mijn beste vriend iseeital al had Mafia 1 al gespeeld, toen deze in 2002 voor de PC was uitgekomen. Hij vertelde me toen al dat het een geweldige game was, maar in die periode was de Nintendo Gamecube mijn main systeem, dus heb die game doordat ik toen alleen Nintendo had, niet gespeeld. Ik las veel over deel 2 en ook deel 3, maar nog altijd had ik niet meteen zoiets van, deze game moet ik hebben.  

Vorig jaar zag ik een trailer voorbijkomen van de remake van deel 1, en die sprak me wel aan. Maar omdat ik nog veel andere games had liggen, had ik besloten hem op mijn verlanglijstje te zetten, zodat ik deze ooit wel een keer zou aanschaffen. Nu vond mijn beste vriend iseeitall het hoog tijd dat ik deze game toch echt ging spelen, en kocht hij me voor de verjaardag de remasterde trilogie box van Mafia voor de Playstation 4. 

Ik moet zeggen, hij had groot gelijk, wat een toffe game was Mafia 1, ik heb er zo van genoten, dat als ik de kans had gehad, ik hem in 1x door had gespeeld. Vooral het verhaal had me wel verrast, maar ook de sfeer van de stad, de klassieke auto’s en auto’s hadden me toch wel weten te raken. Ook deel 2 was op zijn manier erg goed, deze had wel wat bugs, waardoor de game me soms afsloeg, en ook het verhaal was minder dan deel 1, maar toch vond ik het een hele toffe game, en ook deze wist me heel goed te raken. Bepaalde stukken deden met ook wel denken aan The Godfather films, zoals waar je zus naar je toe komt voor hulp omdat haar man vreemdgaat en haar slaan doet, en jij dat probleem gaat oplossen.  

Inmiddels heb ik deel 1 en deel 2 uitgespeeld, en moet ik alleen nog deel 3 spelen. Van wat ik gelezen heb moet deze ook heel goed score, en zeggen sommige mensen dat deze tussen deel 1 en 2 zit. Aangezien ik die 2 games erg goed vond, verwacht ik ook wel dat deel 3 me ook gaat bevallen. Ik denk zelf dat ik hier binnenkort aan ga beginnen.  

Voor ik deze blog afsluit, wil ik mijn goede vriend iseeitall bedanken dat hij me heeft laten kennis maken aan een serie, waarvan ik nooit gedacht had dat die zo goed was, super bedankt man. Hoop dat jullie deze Blog weer leuk vonden om te lezen, ik vond het zeker leuk om hem weer te schrijven. Laat me gerust weten wat jullie van deze games vinden en welk deel jullie uit deze serie de beste vinden. Dan bedank ik jullie voor het lezen van mijn blog en graag tot een volgende keer. 

One Reply to “Mafia, een serie die ik laat pas heb leren kennen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.