Mario Party 10

Het gezelligste digitale bordspel is terug in zijn nieuwste game, is het nog altijd even leuk of is het na zo veel delen dan toch een keer uitgeteld? 

Als je de naam “Mario Party” hoort, dan moet je toch aan het bord spel van Nintendo denken. Mario Party gaat al mee vanaf de Nintendo 64, en staat bekend als een party game voor jong en oud. Zo proberen ze in ieder deel iets nieuws te bedenken, en dat is in Mario Party 10 niet veel anders. Ondanks dat je zou denken dat Mario Party 10 ook daadwerkelijk het 10de spel is, dan heb je het toch mis. Inmiddels is dit al het 13de spel uit de serie, die nummers gaan namelijk over de console versies, terwijl de 3 handheld versies een bijnaam hebben gekregen. Of je nu een ervaren speler bent, of voor het eerst mee speelt. Mario Party is een titel die makkelijk op te pakken is, maar buiten dat, gewoon een super gezellig bordspel is. 

Gameplay 

In Mario Party 10 draait het natuurlijk weer om het krijgen van de meeste sterren. Net als in deel 9 zit je hier met alle 4 de spelers samen in 1 voertuig, en moet je samen een parkoers afleggen. Je kunt net als in de andere delen kiezen uit verschillende levels, die allemaal hun eigen thema en regels hebben. Helaas is er net als in deel 9, ook in dit deel geen echte single player mode aanwezig, wat ik persoonlijk wel jammer vind. Maar het gaat in Mario Party zo wie zo om de mini spelletjes, dat blijft voor mij natuurlijk het leukste. Minispelletjes zijn er in verschillende vormen, van simpel goed gokken tot super snel reageren. Van elkaar helpen tot elkaar dwars zitten, er zit genoeg afwisseling in, en dat maakt die game gewoon zo leuk. De tablet controller heeft buiten het lezen van de Amiibo, geen echte functie. Het enige wat je voornamelijk ziet is wanneer Bowser ontsnapt. Je ziet er namelijk een gevangenis en de cijfers 1 t/m 6 in, als alle cijfers een keer gegooid zijn, dan heb komt Bowser vrij en dan heb je pas echt pret. Bowser is altijd al een stoute jongen geweest, en dat is hij hier niet anders. 

Naast de Party mode, bied het spel nog 2 andere modes. Deze zijn Bowser Party en Amiibo Party. Bowser Party is iets wat ik voor het eerst in een Mario Party heb gezien.  Waarbij je in de Party Mode voor je zelf speelt, moet je in de bowser mode toch echt samen werken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om bowser zelf te zijn, en dan komt de tablet controller een beetje tot zijn recht.  Het doel van deze mode is om voor Bowser te blijven, of als jij Bowser bent je tegenstanders te pakken te krijgen.  

Over de Amiibo mode ben ik persoonlijk wat minder te spreken. Het is een leuke extra, maar veel extra’s zitten verborgen achter Amiibo poppetjes, en als je die wilt, dan heb je die poppetjes echt nodig. De poppetjes zijn al niet goedkoop, maar ook nog eens moeilijk te krijgen. Wil je dus echt alles vrijspelen, dan begin je beurs maar te trekken en ga maar op zoek naar al die poppetjes die Mario Party 10 ondersteund. 

Grafisch 

Mario Party 10 is de eerste Mario Party in HD, en dat zie je ook goed terug. Ondanks de cartoon stijl, zie je toch duidelijk het verschil met deel 9. De levels zijn stuk voor stuk mooi in elkaar gezet, en ook de personages zijn erg mooi gemaakt. De muziek en geluidseffecten zijn prima in orde en passen goed bij deze gezellige party game. Ik kan er verder niks over vertellen dan dat het vertrouwd uitziet en aanvoelt. 

Pluspunten
+ Mario Party eindelijk in HD. 
+ Bowser Party. 
+ Leuke minispelletjes. 
+ Mooie levels. 
+ Van te voren zien hoe lang een level ongeveer duurt. 
+ Genoeg vernieuwingen. 

Minpunten
– Alleen maar levels in een karretje. 
– Amiibo Party zorgt toch voor beperkingen zonder de figuurtjes. 
– Nog steeds geen online mode. 

Trailer

Het gezelligste digitale bordspel is terug in zijn nieuwste game, is het nog altijd even leuk of is het na zo veel delen dan toch een keer uitgeteld?  Als je…

Leuk voor jong en oud!!!

  • Gameplay 80 ★
  • Grafisch 90 ★
  • Presentatie 65 ★
  • Replay waarde 85 ★
  • Vernieuwend 75 ★
  • Overall rating 79 ★
Mario Party 10 is zeker een leuke party game, vooral omdat het de eerste in HD is en de eerste voor de Nintendo Wii U. Wel vind ik jammer dat je weer telkens met elkaar in een voertuig zit, en niet een keer ook apart kunt spelen, zoals dat bij Mario Party 1 t/m 8 was. Mocht er ooit een deel 11 uitkomen, dan hoop ik dat ze dit combineren. Verder mis ik een online mode, zodat je ook met vrienden online kunt spelen. Nu is Mario Party een hele goeie game die je gewoon samen moet spelen, maar de optie erbij was zeker leuk geweest. Grootste min punt vind ik toch de Amiibo, ondanks dat ik er redelijk wat heb, zijn er toch poppetjes die ik nog nodig heb om alles te kunnen gebruiken. Iets wat ik persoonlijk jammer vind, maar deze game niet op afreken, is dat minispelletjes random verschijnen, en niet na dat iedereen een keer aan de beurt geweest is.
79 ★
79.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.