Masters X Masters (MXM)

MXM, ook wel bekend als Master X Master, is de nieuwste MOBA van NCsoft. Maar zijn MOBA games nog wel altijd leuk en weet NCsoft deze game goed neer te zetten? 

Voor de mensen die niet zo bekend zijn met afkortingen, MOBA staat voor Multiplayer Online Battle Arena. Voor NCsoft is dit geen onbekend gebied, want ze zijn al erg bekend met dit soort games. Niet perse alleen MOBA, maar ook met MMORPG, wat er toch wel wat van wegheeft. MMORPG staat voor Massively multiplayer online role-playing game. Met Games als Wildstar, Lineage 2 en Aion: The Tower of Eternity heeft NCsoft genoeg ervaring in het gebied van MOBA en MMORPG. Maar dat wil nog niet zeggen dat je altijd geweldige games maakt, dus is mijn vraag, weet Master X Master mij te verrassen?  

Ik moet heel eerlijk zijn, ik ben niet zo bekend met dit soort spellen, mede ook omdat ik weinig met PC games heb gedaan in de laatste jaren. Ik heb wel redelijk wat World of Warcraft, StarCraft 2 en Age of Empires gespeeld op de PC. Toen ik de vraag kreeg om Master X Master te reviewen, heb ik die vraag natuurlijk aangenomen. De game is gratis te spelen, maar heeft wel Micro transacties, ik heb zelf een Review exemplaar gekregen, hierin zitten al wat bepaalde extra’s, die je normaal via Micro transacties moet kopen. Nu ga ik niet deze extra’s reviewen maar wel de game zelf.  

Ondanks dat MXM een story mode heeft, komt deze niet echt naar voren, dat komt mede ook omdat je, tenzij je betalen doet, de levels door elkaar speelt via random mode. Nu is het niet heel erg, want de manier waarop het verhaal word uitgelegd, kan het in principe. Het spel gaat erom dat de aarde bezet is en jij het moet zien terug te veroveren, en dat terug veroveren doe je door Story mode missies te spelen. Zo ver ik kon zien bestaat het spel uit 12 levels, die allemaal extra doelen hebben. Om te zien of je alle doelen van het level hebt gehaald, laten ze een procenten meter zien. Verder heeft het spel multiplayer gevechten, daar waar het spel natuurlijk in uitblinkt. Je kunt zowel alleen spelen, als met andere spelers. Je kunt er voor kiezen tegen andere spelers te spelen of tegen bots, het is allemaal mogelijk. De Battlemodes bestaan uit Combat Arena en Titan Ruins. Waarbij je bij Combat Arena een soort van Deathmatch speelt, moet je bij Titan Ruins  gebieden veroveren en de basis van je tegenstander uitschakelen. Hoe je het spel ook speelt, het spel heeft voor iedereen wel een passende mode. Door te spelen krijg je XP punten, waarmee je levels omhoog gaat. Elk personage heeft zijn eigen kracht en wapens, maar belangrijk is natuurlijk zijn klasse. Je hebt namelijk 3 verschillende klassen die alle 3 op hun manier goed zijn. De 3 klassen zijn: Vuur, Water en Plant. Plant is sterk tegen water en zwak tegen vuur. Vuur is weer sterk tegen planten, maar zwak tegen water. En water is sterk tegen vuur en zwak tegen planten. Dus slim te werk gaan is zeker een must. Bij elk gevecht kun je kiezen uit 2 personages, dus kiezen uit 2 verschillende klassen kan ik dan ook sterk aanbevelen. Tussendoor krijg je extra missies, waarmee je nieuwe dingen kunt vrijspelen. Extra personages kun je verdienen of vrij kopen mocht dat je voorkeur hebben. 

Gameplay 

De gameplay bestaat uit een combinatie van de muis en toetsenbord. Hoewel je ook met de muis alleen kunt lopen, word het toetsenbord toch aanbevolen. Buiten dat heb je het toetsenbord nodig om aanvallen uit te voeren. In principe gebruik je de linker muisknop om te schieten, de rechter muis knop om te ontwijken, de scroller om van personage te verwisselen en de muis zelf om te mikken. Lopen en andere aanvallen uitvoeren doe je met het toetsenbord. Je gebruikt W A S D toetsen om te lopen, en de Q E R toetsen voor aanvallen. Tevens gebruik je ook de spatiebalk, deze heb je nodig om te kunnen springen. Het klinkt misschien, voor mensen die niet bekend zijn met dit soort games, best ingewikkeld maar dat is het absoluut niet. Het spel speelt soepel en makkelijk weg. 

Grafisch 

Nu heb ik geen dure game PC, maar een simpele All-in One PC, dus ik kon de game niet op de High Specs zetten. Ik heb de game op Medium kunnen spelen, en dat zag er aardig uit. Ik heb wel wat video’s opgezocht van gamers die hem wel op High gespeeld hebben, en ik vond dat de game er goed uit zag. Nu zijn er natuurlijk gamers die zeggen, het kan altijd beter uitzien, en dat kan opzicht wel kloppen, maar voor een game dat free to play is, ziet de game er perfect uit. En ik persoonlijk vond hem op Medium al goed uit zien. De muziek is geweldig en daar kan ik niks negatiefs over zeggen, wel vind ik het een beetje irritant dat in het menu verschillende poppetjes dezelfde zin snel en vaak blijven herhalen,  maar buiten dat kan ik hier niks negatiefs over zeggen. 

Multiplayer  

Nu bestaat het spel voornamelijk uit de Multiplayer, en heb ik hierboven al heel veel omschreven, maar toch wil ik nog even wat over de Multiplayer zelf kwijt. Ik heb meerdere online gevechten over meerdere dagen gespeeld, en ik heb nergens vertragingen kunnen ontdekken. Ook heb ik niet gehad dat het spel een keer onderbroken werd, of dat ik lang heb moeten wachten voor een wedstrijd kon beginnen. Er zijn genoeg spelers online en het loopt allemaal vloeiend, ook hier scoort de game weer erg top. 

Pluspunten
+ Goede besturing. 
+ Gratis. 
+ Genoeg te doen. 
+ Online mode werkt perfect. 
+ Genoeg personages.  
+ Strategie. 

Minpunten
– Story mode komt niet helemaal naar voren. 
– Tekst die te snel en te vaak in het menu herhaald word.  

Trailer

MXM, ook wel bekend als Master X Master, is de nieuwste MOBA van NCsoft. Maar zijn MOBA games nog wel altijd leuk en weet NCsoft deze game goed neer…

Gratis, leuk en verslavend.

  • Gameplay 95 ★
  • Grafisch 90 ★
  • Verhaal 60 ★
  • Multiplayer 95 ★
  • Prijs microtransacties 80 ★
  • Overall rating 84 ★
Het is een free to play game, en dat haal je er misschien ook wel uit. Maar dat wil niet zeggen dat het een mindere game is. Dat er microtransacties aanwezig zijn, is natuurlijk te begrijpen, er moet natuurlijk ook wat verdient worden op een game. Soms koop je een game, en dan zitten er nog micro transacties in verborgen, dat is hier niet het geval. Het spel speelt goed weg, en persoonlijk heb ik er erg van genoten en kan ik hem elke PC gamer wel aanraden eens te spelen. Mocht je dit spel ook willen spelen, ga dan naar www.playmxm.com om hem gratis te downloaden. Mocht je de game in actie zien, dan kun je mijn livestream van MXM bekijken.
84 ★
84.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.