Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Metal Gear Solid is een serie die erg bekend is voor zijn wat aparte gameplay. Een sluipgame met veel actie en een dosis humor kan in theorie niet verkeerd gaan. 

De Metal Gear Solid serie word wel het kindje van Hideo Kojima genoemd, en dat merk je ook als je deze game speelt. Alles wat hij graag erin wilde hebben, zit er ook in. Het verhaal speelt zich 5 jaar na deel 2 af. En net als in deel 1 en 2, speel je ook in dit deel met Solid Snake. Alleen is Solid Snake hier grijs en stukken ouder geworden. Snake word namelijk door zijn gene sneller ouder dan hij zou moeten. In het begin van het spel geven ze hem nog een jaartje, maar dat weerhoud hem niet om toch achter zijn aartsvijand Liquid Ocelot aan te gaan. Liquid wil namelijk de wereld beheersen door het systeem over te nemen die de nanomachines beheren. Bijna iedere soldaat heeft die dingen in zijn lichaam zitten, en daar nanomachines te beïnvloeden, beïnvloed je ook de soldaten. Het is een race tegen de klok om uit te vinden wat Liquid precies wilt en alle vijanden uit te schakelen, terwijl je zelf ook nog eens met je gezondheid zit.  

Gameplay 

De gameplay zit opzicht heel goed in elkaar, tegenover andere delen, heb je in dit deel meer vrijheid met het bedienen van de Camera. Het bewegen, wisselen van wapens en items, is even wennen, maar na een paar minuten spelen heb je het wel door. Omdat het voornamelijk sneaken is, moet je zorgen dat je ook niet betrapt word, dit doe je door verschillende items te gebruiken. Dit doe je door je te verstoppen in een doos, of door het afleiden van een soldaat met een Playboy. Je kunt tijdens het spelen wapens vrij kopen, en extra munitie aanschaffen, waardoor je bijna nooit zonder komt te zitten. Ondanks dat het spel voor 65% uit filmpjes bestaat, is het zeker een uitdaging om de missies zo goed mogelijk op te lossen. Er zit genoeg humor en afwisseling in, en dat maakt de game best goed. 

Grafisch 

Grafisch gezien is Metal Gear Solid 4 echt een plaatje. Alles, maar ook echt alles is mooi afgewerkt. Alle personages zijn zo goed afgewerkt, dat deze game die in 2005 al in ontwikkeling was, zich nog kan meten met playstation 3 games uit 2014. De gesprekken en filmpjes zijn soms een beetje lang dradig, maar wel mooi afgewerkt dat het wel leuk is om naar te kijken. Soms is het een beetje erg overdreven ingezoomd om de geslachts delen, maar dat mag de pret niet bederven. Naast dat alles, is er ook hele mooie muziek in de game, in combinatie van oude en nieuwe liedjes, maakt het deze game een geweldige game. 

Pluspunten
+ Super verhaal 
+ Grafisch super mooi. 
+ Mooie muziek. 
+ Goeie besturing. 
+ Terug blikken naar vorige delen. 

Minpunten
– Filmpjes soms langdradig.  
– Je moet kennis hebben van vorige delen om het goed te snappen. 

Trailer

Metal Gear Solid is een serie die erg bekend is voor zijn wat aparte gameplay. Een sluipgame met veel actie en een dosis humor kan in…

Bijna net een film

  • Gameplay 85 ★
  • Grafisch 95 ★
  • Verhaal 90 ★
  • Presentatie 90 ★
  • Replay waarde 80 ★
  • Overall rating 88 ★
Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots is misschien wel de beste game uit de Metal Gear Solid serie. Ik vond het een genot om te spelen, sommige filmpjes waren iets aan de lange kant, en kwam soms best vaak achter elkaar, maar dat maakt de game er niet minder op. Toen de game op release uitkwam, moest hij vaak enorm lang laden en na elk hoofdstuk weer installeren, dit hebben ze gelukkig met een update verholpen. Er zitten soms momenten in de game waarbij ik zoiets heb van, WTF, maar voor de rest een geweldige game.
88 ★
88.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.