Metal Gear Solid V: Ground Zeroes (PS4)

“Kept you waiting, huh?”  De bekende openingszin van “Snake”. In Metal Gear Solid V: Ground Zeroes kruipen we opnieuw in de huid van Snake “Big Boss”. 

Voor de mensen die Snake Eater en Peace Walker gespeeld hebben, komen de personages misschien wel bekend voor, maar mocht je die games niet gespeeld hebben, dan word het gelukkig wel voor een klein deel uitgelegd. Het verhaal van Ground Zeroes speelt zich af na Snake Eater en Peace Walker. Het privéleger van Big Boss is hierin al opgericht, en de eerste missie is dan ook meteen een red missie. Want Chico en Pez, personages uit Peace Walker, zijn ontvoerd geworden. En omdat Pez verdacht word van een dubbele agent te zijn, is het aan Big Boss om deze 2 mensen uit de militaire basis in Cube te bevrijden. Dit is een beetje het verhaal kort samengevat, de rest is meer een soort van Teaser van wat we kunnen verwachten in het volledige spel “The Phantom Pain”. Ja, je leest het goed,  Ground Zeroes is namelijk een prijzige Demo op Disk. Je speelt 1 missie en ziet 1 filmpje en dan krijg je de aftiteling met nog wat Teasers. De prologue, zoals ze het noemen,  is als je heel goed bent in 45 minuten uit te spelen. 

Gameplay 

De gameplay heeft gelukkig net als in deel 4 veel vrijheid, en dat is meteen al een pluspunt. Het wisselen van wapens en items is ook een flink stuk verbeterd. Alleen heeft men de pauze knop op een aparte manier verstopt in de het Touch gedeelte. Druk je links onder, dan gaat de game op pauze. Druk je rechts of op de opties knop, dan krijg je het item menu, beetje verwarrend. Zoals je misschien wel gewend bent in spionage games, is sluipen hier ook een must om er goed door heen te komen. Maar ben jij meer iemand van dikke actie, dan kun je er ook schietend door heen komen. Hou er dan wel rekening mee dat je in een militaire basis zit, en de soldaten blijven komen. Als het alarm is afgegaan, zorg dan maar dat je erg goed verstopt zit en dat ook echt niemand je nog ziet, want de versterking die komt aanrennen, weten meestal wel waar je zit. Dit is soms wel verwarrend, maar veel stukken van de missie zijn open, dus ze kunnen je al van een afstand zien. De wapens zijn super sterk, maar het is ook niet bedoeld om veel te schieten. Vooral je slaappijl is iets dat best verbeterd had kunnen worden, mede omdat het bijna 30 seconden vertraging heeft.  

Grafisch 

Om meteen met de deur binnen te vallen, Grafisch is Metal Gear Solid V een “BOM”. Dit is een van de eerste games waarbij ik zeg, dit is nu Next Gen. Je ziet echt dat deze game gemaakt is geworden voor de nieuwe console. Alles, maar ook echt alles ziet er gelikt uit, zoals je ook gewend bent van een Metal Gear Solid game. Snake ziet er echt vet uit, en het licht brengt de schaduw echt goed naar voren. En de regen maakt het nog eens helemaal af waardoor het echt goed voelt. Veel muziek is niet echt naar voren gekomen, maar dat wat ik heb gehoord, klonk niet verkeerd.  

Pluspunten
+ Grafisch een “BOM”. 
+ Zelf bepalen hoe je wilt spelen.  
+ Goeie besturing.  
+ Aansluiting op “The Phantom Pain”. 

Minpunten
– Veel te duur voor een  prologue. 
– Veel te kort voor iets dat op disk staat. 

Trailer

“Kept you waiting, huh?”  De bekende openingszin van “Snake”. In Metal Gear Solid V: Ground Zeroes kruipen we opnieuw in de huid van Snake “Big Boss”.  Voor de…

Lijkt meer op een Demo dan een game

  • Gameplay 90 ★
  • Grafisch 95 ★
  • Verhaal 60 ★
  • Presentatie 25 ★
  • Replay waarde 25 ★
  • Overall rating 59 ★
Metal Gear Solid V: Ground Zeroes is slechts een prijzige Demo van “Metal Gear Solid V: The Phantom Pain” die op disk is uitgekomen. In eerste instantie had deze Demo een release adviesprijs van €40,00 voor de PS4 versie, die ze na veel klachten met €10,00 verlaagd hebben. Dan nog is een adviesprijs van €30,00 veel voor een game die bij normaal spelen al in 1 uur uitgespeeld kan worden. Ground Zeroes laat wel zien wat we kunnen gaan verwachten in de uiteindelijke game, mensen die deze versie gekocht hebben, zouden ook extra’s krijgen bij de volledige game. En natuurlijk kun je deze versie meerdere keren overspelen om hem op 100% alles gevonden te krijgen, het houd je even bezig.
59 ★
59.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.