Microsoft Xbox One draadloze controller (V2) Grijs, Groen

Persoonlijk vind ik dat Microsoft zijn Xbox controller erg goed heeft weten te maken, over de Duke controller op de classic Xbox was ik zeker niet te spreken, maar vanaf de Xbox 360 ben ik het een hele fijne controller gaan vinden. Met de Xbox One maakte Microsoft de controller nog een hele stap beter en nu is er inmiddels een versie 2 versie uit. Vorige keer had ik van Cyberpunk Editie een review gedaan, maar hoe goed is een gewone Grijs / Groene controller? Kom er achter in deze review. 

Zoals eerder aangegeven vind ik de controller van de Xbox One een hele fijne controller, persoonlijk vind ik dit wel een van de beste controllers die je op dit moment kunt krijgen. Ook in de PC wereld denk men daar zo over, want heel veel PC games hebben standaard al de icoontjes van de Xbox controller geprogrammeerd op het moment dat jij voor spelen met de controller kiest.  

Xbox One controller Algemeen. 

De Xbox One controller is zeer comfortabel, stevig en ligt heerlijk in de handen. De knoppen en pookjes vind ik perfect liggen en zijn goed te bedienen. Ik heb op zowel de PC als de Xbox One urenlang gespeeld zonder enige kramp te krijgen. De controller heeft speciale ribbels op de analoge sticks zodat deze nooit onder je duimen wegglijden. De hoeken van de controller hebben een licht gestippelde reliëf, hierdoor glijd deze niet snel uit je handen. Ook de D-pad is aardig te gebruiken bij games als Killer Insticnt of oude klassieke 2D games, en ook de Triggers en schouder knoppen werken helemaal top. 

Het enige wat ook deze controller niet heeft is een ingebouwde accu, wat ik persoonlijk wel jammer vind. Hierdoor moet je deze los kopen waardoor de controller meteen weer een stuk duurder word dan hij al is. Het zou mooi zijn als je deze er gewoon bij kreeg en hem alsnog kon vervangen, dat zou helemaal perfect zijn geweest. 

V2 uitvoering 

Het grootste verschil van de V2 controllers zit hem in de audio aansluiting. De V1 controller heeft namelijk alleen een aansluiting voor de bijbehorende headset. Het is dus niet mogelijk om je eigen headset aan te sluiten. Deze vernieuwde versie van de Xbox One controller, komt met zowel een aansluiting voor Xbox One headsets als 3,5mm jack aansluiting zodat alle soorten headsets aan kunt sluiten! Ook had je voor de V1 een kabel of speciale ontvanger nodig om deze op de PC te kunnen gebruiken, dit is gelukkig bij de V2 niet meer van toepassing. 

Pluspunten
+ Mooi uiterlijk 
+ Stevig 
+ Zeer degelijk 
+ Batterijen gaan lang mee 
+ Bluetooth voor PC en Telefoon 

Minpunten
– Geen ingebouwde Accu 

Persoonlijk vind ik dat Microsoft zijn Xbox controller erg goed heeft weten te maken, over de Duke controller op de classic Xbox was ik zeker…

Prima controller

  • Conform 100 ★
  • Degelijkheid 100 ★
  • Functies 90 ★
  • Gebruiksgemak 90 ★
  • Prijs 90 ★
  • Overall rating 94 ★
De Xbox One controller was al perfect en de V2 maakt de controller net nog wat beter dan hij al was, het enige dat ik graag erbij had gezien was een ingebouwde accu, of tenminste er eentje bij geleverd. De Grijs / Groene kleur is mooie en degelijke controller die ik op zowel de PC, Smartphone en Xbox One zonder problemen heb gebruikt, maar voornamelijk voor de PC gebruik. Voor PC gamers die een controller zoeken raad ik deze controller dan ook zeer aan.
94 ★
94.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.