Microsoft Xbox One X – Cyberpunk 2077 Limited Edition

Een tijdje geleden kreeg ik van mijn goede vriend Fisher007 zijn oude Xbox One, ik had er zelf geen meer en hij vond dat ik er een moest hebben. Toen ik aan het zoeken was naar een Accu voor de controller, kwam ik toevallig de Xbox One X Cyberpunk 2077 Edition tegen voor een geweldige prijs van €299,-. Deze moest ik gewoon hebben en in deze review kijk ik met jullie naar deze Xbox One X. 

De Xbox One X is het 3de model in de Xbox One familie, waar de S voornamelijk een kleiner model was, is de Xbox One X een zeer sterkere console, over de verschillen kom ik later in de review nog op terug. De Xbox One X moet concurreren tegen de populaire Playstation 4 Pro, en dat doet de Xbox One X in mijn ogen goed, hij is niet alleen kleiner, maar ook nog eens krachtiger. Maar kracht is niet altijd alles, dus het komt een beetje op een smaak aan. 

Xbox One in het algemeen 

De Xbox One is in november 2013 op de markt gekomen, hij was pas enkele maanden later in Nederland te krijgen, wel kwam hij gewoon in Duitsland en Engeland uit, dus veel mensen importeerde hem die hem echt graag wilde hebben. Je kunt zeggen dat het niet een hele slimme keuze was, want veel gamers die ik persoonlijk ken zijn hierdoor overgestapt naar de Playstation 4. Ook bepaalde keuzes als altijd online en geen games mogen uitlenen, wat ze alle 2 hebben teruggetrokken, viel bij veel mensen niet in goede aart. Desondanks is het geen verkeerde console en heeft Microsoft er alles aan gedaan om de console naar wens van de gamers te maken. Dit hebben ze gedaan door flink wat dingen aan te passen, en door uit eindelijk te komen met 2 nieuwere modellen, zoals de Xbox One S in augustus 2016 en in juni 2017 de Xbox One X.  

Xbox One Dashboard 

Het dasboard is iets waar we sinds de laatste 2 generaties echt gebruik van maken. Je zou kunnen zeggen dat het net als een pc gewoon een OS is, maar dan voor een console. En dat is precies wat het ook is, want het Dashboard van de Xbox One X draait namelijk sinds 12 november 2015 op een aangepaste versie van Windows 10. Als je goed kijkt, dan haal je typische Windows 8 stijl, wat de voorganger was, er ook goed uit.  

Hoewel het een goed Dashboard is, vind hem persoonlijk niet al te makkelijk, je moet af en toe even zoeken waar iets verstopt zit. Als je geen andere console hebt, dan zal het geen probleem zijn, maar ik zelf vind persoonlijk die van Playstation makkelijker, maar ook sneller werken, en met dat sneller werken, daar kom ik op een ander punt. Zolang je de console op slaapstand hebt, is hij supersnel met opstarten, maar als de console opnieuw moet opstarten of gewoon vanaf het begin moet opstarten, dan kan dat wel even duren. Zie hieronder een video van de opstarttijd. 

Apps 

Geloof het of niet, maar de Xbox One heeft ook gewoon apps, niet zo uitgebreid als bijvoorbeeld op je smartphone, maar ze zijn er wel. Denk hierbij aan de YouTube, Twitch en Edge browser app. Maar ook speciale Apps alleen voor de Xbox, zoals de Halo Channel. Sommige functies vind ik ook niet helemaal prettig werken, en dat komt ook een deel door het latere dashboard. Streamen via bijvoorbeeld Twitch ging al niet altijd supermakkelijk, maar het werkte wel prima. Nu is ook de App geüpdatet en dan blijft er telkens een irritante balk in beeld, deze kun je wel plaatsen waar je wilt, maar je krijgt hem niet weg. Best jammer, maar het is helaas niet anders.  

Controller 

De Xbox One controller is zeer comfortabel, stevig en ligt heerlijk in de handen. De knoppen en pookjes vind ik perfect liggen en zijn goed te bedienen. Ik heb urenlang gespeeld zonder enige kramp te krijgen. De controller heeft speciale ribbels op de analoge sticks zodat deze nooit onder je duimen wegglijden. De hoeken van de controller hebben een licht gestippelde reliëf, hierdoor glijd deze niet snel uit je handen. Ook de D-pad is aardig te gebruiken bij games als Streets of Rage of vecht spellen, en ook de Triggers en schouder knoppen werken helemaal top. Het enige wat deze controller niet heeft is een ingebouwde accu, wat ik persoonlijk wel jammer vind.  

Mocht je meer over de Xbox One controller willen weten, klik dan hier voor mijn review van de controller. 

Specificaties van de Xbox One X 

Verschil tussen de modellen 

Tussen het release model en de S zit buiten de grote, niet veel verschil. Maar tussen bijvoorbeeld de S en de X zit behoorlijk wat verschil, zie hieronder de verschillen. 

Exclusieve titels 

Exclusieve titels is meestal een van de doorslagen waarvoor je een console koopt, helaas is bij Xbox One de exclusieve titels mager. Tenzij je net als mij van Gears of War en Halo houdt, dan zit je bij Microsoft goed, maar als je die titels niks vindt, dan weet ik niet of je per se een Xbox moet pakken.  

Xbox Live 

Xbox Live is de onlineservice van Microsoft die gebruikt wordt om online te game. Met Xbox Live Gold, de betaalde versie, is het mogelijk om online met andere spelers uit alle werelddelen te spelen, en kun je elke maand gratis games claimen. Met Xbox Game pass kun je meer dan 100+ games spelen wanneer je wilt. Mocht je niet willen betalen, dan krijg je gewoon Xbox Live Silver, hiermee kun je zien wat je vrienden doen en updates downloaden. 

Backwards Compatible 

Voor de mensen die ook nog Xbox 360 of Xbox Classic games hebben liggen, een grote kans dat je deze gewoon kunt spelen op de Xbox One. Heel veel games werken gewoon op de console, en dat is zeker een groot pluspunt. De games worden wel niet van de Disk afgespeeld, maar word via de Xbox store gratis gedownload. Het kost wel even wat tijd, maar soms heb je net een mooiere versie, wat het wachten weer waard maakt. Je hebt de disk wel nodig om de game op te starten, maar voor de rest is hij gewoon digitaal. 

Cyberpunk 2077 Edition 

De Cyberpunk 2077 Editie is niet meer dan een hele mooie skin wat ze over de console hebben gemaakt, iets wat ik zeer mooi gedaan vind. Naast dat hebben ze ook de standaard geluiden aangepast, wat erg cool klinkt. Naast dat de console apart uitziet, krijg je ook een volledige digitale versie van de game erbij, dat maakt het alleen maar mooier. 

Pluspunten 
+ Cyberpunk 2077 Edition is prachtig. 
+ Xbox Live werkt gewoon perfect. 
+ Games in 4K en HDR spelen. 
+ Backwards Compatible. 
+ Geweldige controller. 

Minpunten 
– Traag met opstarten als hij helemaal uit staat. 
– Geen SSD harde schijf. 
– Dashboard is soms even zoeken.  

Trailer

Een tijdje geleden kreeg ik van mijn goede vriend Fisher007 zijn oude Xbox One, ik had er zelf geen meer en hij vond dat ik…

Krachtigste console van deze generatie

  • Uiterlijk 95 ★
  • Software 70 ★
  • Controller 100 ★
  • Prijs 95 ★
  • Prestatie 85 ★
  • Overall rating 89 ★
Microsoft heeft geprobeerd met de Xbox One X de console markt nog wat terug te veroveren, helaas door de populariteit van de Playstation 4 niet gelukt. Maar dat wil niet zeggen dat de Xbox One X geen goede console is, sterker nog, hij is sterker dan de Playstation 4 Pro, dus van PS4 VS Xbox One generatie die sterkste console die je kunt kopen. Voor de stuntprijs van €299,- heb ik geen slechte koop gedaan, als je nagaat dat de console gemiddeld kaal voor €400,- gaat (prijs gebaseerd op zomer 2020). Tevens krijg ik ook nog eens een exemplaar van Cyberpunk 2077 erbij. Oude spellen, zoals die van de Xbox 360, te kunnen spelen op 1 console vind ik alleen maar geweldig en is tegenover de Playstation 4 zeker een mooie meevaller.
89 ★
89.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.