Miitomo

Miitomo is helaas niet meer online, maar de beleving was zeker leuk. Ik heb ooit een review erover geschreven, maar deze is helaas niet meer online. Toch wil ik graag via deze Blog mijn ervaring / herinnering wat ik heb met deze dienst met jullie delen.

Laten we bij het begin beginnen. Wat is nu precies Miitomo? Miitomo is de aller eerste App van Nintendo, deze app is voor je smartphone of tablet en werkt op zowel iOS als op Android. De app is helemaal gratis en bevat geen reclame, Nintendo verdient door middel van Micro transacties geld. Voor mensen die niet weten wat een Micro Transactie is, hier een korte omschrijving. Een Micro Transactie is een in-game aankoop die meestal maar een paar cent kost, denk hierbij aan een extra kleding stuk of een ander item.

Nu is nog steeds de vraag, wat is Miitomo nu? Het is een soort van digitale wereld die om communicatie draait. Het begint met het maken van een Mii personage, deze heb je nodig om de App te kunnen gebruiken. Een Mii is een digitaal figuurtje die op jou moet lijken, met behulp van allerlei gezichtskenmerken kun je deze aankleden. Maar dit kun je ook doen door middel van een foto die automatisch bewerkt word.

Zodra je een Mii gemaakt hebt, gaat deze voor je aan het werk. Dit doet hij door middel van praten met andere Mii poppetjes. Het doel is om vragen te lezen en te beantwoorden van al je vrieneden. Via een Nintendo ID, Twitter of Facebook kun je vrienden toevoegen, en met deze kun je dan communiceren. Je kunt je Mii personage van aparte kleding voorzien en je kamer naar wens aanpassen. Verder kun je mini spelletjes doen waarmee je extra kleding kunt vrijspelen. Buiten deze dingen valt er helaas niks anders te doen. Je kunt wel vrienden een persoonlijk bericht sturen, net als een soort SMS.

Het is zoals ik al eerder zij een communicatie app en geen spel. In het begin is het erg verslavend en gebruik je de app vaak, maar daarna word het steeds minder en minder. Ik gebruik de app zelf nog altijd, maar kijk er niet meer dagelijks op, wat ik in het begin wel deed.

Wat misschien wel jammer is, is dat de app behoorlijk wat van je batterij vraagt. Inmiddels is het door verschillende updates behoorlijk naar beneden gebracht worden, maar toch door alle animaties verbruikt hij bij mij ongeveer per 3 minuten 1% van mijn accu. Ik heb het hier dan over als je de app ook gebruikt, als je hem afgesloten hebt dan verbruikt hij eigenlijk helemaal niks.

Mijn mening kort samen gevat

Miitomo was een leuke app voor met vrienden te communiceren, je moest hem meer als een fun app zien en niet als een vervanger voor bijvoorbeeld een WhatsApp. In het begin was het erg grappig, maar werd op een gegeven moment wel eentonig. De app was helemaal gratis en er zat geen reclame in. De app maakte gebruik van micro transacties, maar die heb ik nooit nodig gehad en het kwam gelukkig ook niet veel naar voren.

Wie van jullie heeft ook deze app van Nintendo ooit geprobeerd en wat vonden jullie ervan? Deel je mening gerust hier met mij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.