Mijn Backlock eens wegwerken

Ken je dat probleem, dat je soms meer koopt dan je daad werkelijk speelt. Met de tijd sluipt dat erin en voor je het weet, heb je nog zo veel games liggen die je nog niet gespeeld hebt, en toch blijven we kijken naar nieuwe titels. Dit is iets dat mij over de jaren ook gebeurd is, en in deze blog vertel ik hier wat over hoe het mij gebeurd is, maar ook hoe ik ga proberen mijn stapel games weg te spelen.  

Om te beginnen ga ik deze blog opsplitsen in 3 delen. Hoe is het gebeurd? Hoe ga ik dat oplossen en wat ik uit eindelijk ga doen met al deze games. Deze 3 dingen leken mij wel belangrijk om over te schrijven, misschien dat ik iemand met hetzelfde probleem kan helpen met dit artikel, of misschien heb jij nog wel een gouden tip. Kort om, laat ik beginnen. 

Het extreem, en ja ik noem het extreem, hamsteren van games is bij mij begonnen in 2008, ik had toen een eigen webshop en kon zo goedkoper aan de games komen. Omdat ik vaker titels tegenkwam die me interessant leken, kocht ik deze vaker in. Omdat ik naast mijn webwinkel gewoon fulltime werkte, kocht ik ook vaker mijn rest voorraad voor mij zelf op, om zo mijn webshop draaiend te houden. Dit heb ik een jaar zo vol gehouden, maar in 2009 daar mee gestopt met mijn webwinkel. In 2010 wilde ik graag een eigen YouTube show hebben en ben daarom een Entertainment website begonnen. Tijdens de shows kreeg ik vaker mooie donaties, maar bleef ik ook van alles kopen om maar content te hebben voor leuke video items. Deze hobby liep voor mijn gevoel een beetje uit tot een verslaving, en heb in 2017 met de release van de Nintendo Switch voor me zelf een halt moeten toeroepen. Het gevoel met het willen doorbreken op YouTube bleef. In 2019 heb ik toen ook besloten te stoppen met mijn YouTube show en Entertainment website. Ik heb toen niet alleen 60% van collectie verkocht, ik heb toen ook mijn website en YouTube kanaal verwijderd. In de collectie die ik verkocht zat onder andere mijn SEGA, Atari, Xbox 360 consoles en games, maar ook andere onbekende systemen. Games die ik toch nooit meer deed spelen, begon ik ook te verkopen. Van dat geld heb ik me toen een mooie nieuwe Game Room gemaakt, iets waar ik nu nog altijd trots op ben. 

Ik heb zeker tot begin dit jaar nodig gehad om hier een goede balans in te vinden tussen mijn beide hobby’s. Hier bedoel ik dus het gamen zelf mee, maar er ook wat over te vertellen. Ik zelf denk dat ik door af en toe een review te doen en door te bloggen een goede balans heb weten te vinden. Ik merk ook dat ik de laatste tijd weer meer plezier heb gekregen in het gamen, iets wat ik de laatste jaren, verloren was. Ik was toen tijdens het gamen meer bezig met een deadline en notities dan met het genieten van de games.  

Op het moment van schrijven heb ik nog extreem veel games liggen, en wat ik nu voor me zelf even heb gezegd is om eerst wat games te gaan uitspelen en even niks meer te kopen. Ik heb op moment van schrijven alleen de nieuwe The Legend of Zelda games en de DLC van Hyrule Warrios in de reservering staan, maar wil voor de rest dit jaar zo min mogelijk kopen en eerst een lekker uit te spelen. Games die mij leuk lijken schrijf ik voor me zelf op in een Word bestand, als een soort van reminder dat ik een bepaalde game interessant vind. Of ik deze lijst veel ga gebruiken weet ik nog niet, maar het is altijd handig eentje te hebben. Ik moet zeggen het uitspelen lukt me aardig, heb soms wat meer tijd en zin om te spelen dan een andere keer, maar dat is natuurlijk ook normaal, vooral als je een gezin hebt en fulltime werkt. Over wat ik uitgespeeld heb schrijf ik over in mijn Game On blog serie, ook misschien wel leuk om eens te lezen. 

Dan nog tenslotte wat ik doe met al deze games, ook dat is natuurlijk iets dat sommige mensen zich afvragen. Games die ik echt tof vind en ik zeker nog een keer ga spelen, houd ik ook gewoon. Maar games die niks vindt, heb gespeeld en niet nog een keer ga spelen, of games die ik op meerdere systemen heb, doe ik verkopen. Ik kan wel alles bewaren en zeggen dat ik het heb, maar uit eindelijk staat het ook maar stof te vangen en plaats in te nemen. Ook zie ik de meerwaarde er niet meer van in om games die ik niks vind toch te bewaren, en dat is ook een van de redenen waarom ik iets verkoop.  

Dit was het eentje voor deze blog, dit is in het kort de uitleg hoe ik aan een grote aantal games ben gekomen die ik nog niet gespeeld heb, maar ook hoe ik dit wil gaan aanpakken. Hopelijk hebben jullie iets aan deze informatie, laat het me gerust weten. Mocht je nog een verbeter tip hebben, laat me dat ook gerust weten. Dan bedank ik jullie voor het lezen van mijn blog. 

One Reply to “Mijn Backlock eens wegwerken”

  1. Kan me dit heel goed voorstellen, zelf begin ik tot ook te merken. Jouw oplossing is zeker een goede tip, moet ik ook maar eens naar toe gaan werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.