Mijn liefde voor Pokemon neemt af

Pokémon, een serie die dit jaar 25 jaar bestond en nog steeds erg populair is. Maar ondanks dat er nog altijd een hele grote fan basis is en de serie jaarlijks games uitbrengt, begint mijn liefde voor Pokémon af te nemen. In deze blog wil ik daar een beetje over vertellen. 

In de laatste jaren heb ik veel Pokémon games gespeeld en had er ook genoeg in de collectie. Ik noem extra had, want op moment van schrijven heb ik 90% van de Pokémon games te koop staan. Nu zou je misschien denken, waarom in vredesnaam in 1x zo veel, dat komt omdat ik de meeste games 1x door speel en daarna niet meer aanraak. Dat is zonde en neemt ook alleen maar plaats in beslag. Momenteel zijn er veel verzamelaars die proberen de collectie compleet te krijgen, en op deze manier kan ik hun helpen met de collectie compleet te maken. 

Maar goed, zoals ik al zij, neemt voor mij de liefde van Pokémon de laatste jaren af. Misschien heeft dat te maken dat ik toch wat ouder word, of dat het toch telkens hetzelfde is. Pokémon Go bijvoorbeeld speel ik soms, en dat meer voor samen met mijn dochter te doen, dan voor mij zelf. Van Pokémon Sword vond ik de main game goed, maar de uitbreidingen vond ik weer niks. En als ik naar de nieuwe games kijk, dan spreekt me daar ook niks van aan. Het recept is meestal hetzelfde, maar gelukkig met veel vernieuwingen, en men weet nog altijd nieuwe Pokémons te verzinnen, waar ik ook nog van sta te kijken. Maar er zijn er op dit moment zo extreem verschillende soorten en maten, dat ik ze niet meer echt uit elkaar kan houden. Laat ik dat laatste even toelichten. Bij de eerste serie was bijna elke Pokémon een soort, en dan wist je gewoon wat de sterke en zwake punten van waren. Maar nu heb je soms Pokémon, zoals Sandshrew, die een grond of een ijs versie kan zijn, en dat vind ik erg verwarrend.  

Lees ook mijn review van Pokémon Sword

Als ik al een Pokémon game wil spelen, dan is dat de klassieke Geel, Blauw of Rood voor de Gameboy. XD of Colosseum voor de Game Cube of Y voor de 3DS. Buiten de Switch versie van Swords heb ik verder geen her speelbare drang naar oude games. Velen zeggen dat Gold en Silver ook erg goed zijn, en ook die was leuk, maar de drang om die nog een keer te spelen heb ik niet. Als ik kijk naar de serie zelf, dan zal deze zeker de komende jaren erg sterk blijven, en er zal vast wel weer een nieuwe serie uitkomen die ik ooit ga spelen, maar persoonlijk is mijn interesse in deze serie erg afgenomen, en daarom dat ik ook 90% van mijn Pokémon game collectie verkoop.  

Ik weet niet hoe jullie erover denken, is jullie liefde voor Pokémon nog altijd even sterk, of misschien zelfs sterker geworden? Of hebben jullie hetzelfde als mij en zijn jullie er langzaam klaar mee? Laat het me gerust weten in de reacties. Hoop dat jullie deze blog interessant vonden, laat het me gerust in de reacties weten, en anders bedank ik jullie voor het lezen van deze blog.  

One Reply to “Mijn liefde voor Pokemon neemt af”

  1. Ik vind moeilijk om terug te gaan naar de Pokémon games die geen XP share hebben

    Ook is het Pokémon hier pokemon daar. Pokémon mag wel even 2 jaar de koelkast in om met echt iets groots te komen. Al zou ik toekomstige spelen nog wel halen maar niet meer op release

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.