Mike Tyson’s Punch-Out!!

Maak kennis met Little Mac, de kleine boxer met een grote droom.  

In “Mike Tyson’s Punch Out” ga je het opnemen tegen niemand minder dan Mike Tyson, maar voordat je daar bent, heb je een lange weg te gaan. Aan de naam te horen zou je eerder denken dat je met Mike Tyson zou spelen, maar in plaats daarvan speel je met een nieuwkomer genaamd “Little Mac”. Zijn droom is de jongste box-kampioen ooit te worden, en met hulp van training Doc moet je dit mogelijk maken. Hij heeft de naam “Little Mac” gekregen omdat hij vrij klein is, en dat merk je ook terug in de game zelf.  

Gameplay 

Ondanks dat de besturing vrij eenvoudig is, is het een uitdagende en pittige game. Hij is pittig als je de game niet kent, maar omdat bij Punch Out iedere boxer volgens een bepaald patroon vecht, is het de kunst om daar achter te komen. Als je een keer achter het patroon bent gekomen, dan is het prima en goed te doen. Tijdens het boxen merk je meteen dat Mac altijd het springen is, je gebruikt de A en B knoppen om te slaan, B slaat met de linker arm, en A slaat hij met rechts. Door naar boven te drukken op de D-pad voor slaat, laat je Mac een gezicht aanval doen. Door alleen te slaan, slaat hij in de buik. Druk je met de D-pad naar de zijkant, dan ontwijkt Mac, en door naar beneden te drukken zorg je voor je verdediging.  

Grafisch 

Grafisch gezien is Punch Out op het eerste gezicht vrij eenvoudig gemaakt. Maar voor die tijd was het toch al heel wat. De personages zien er voor een 8-bit game erg goed uit, ze zijn duidelijk en perfect getekend. De box ring heeft verschillende kleuren waardoor er toch iets van variatie in zit. Het mooiste in deze game is toch wel de muziek, vooral de trainingsmuziek is een van de mooiste 8-bit deuntjes, die zelfs op de dag van vandaag nog super klinkt.  

Pluspunten
+ Goede gameplay. 
+ Uitdagend. 
+ Zeer goede muziek. 
+ Makkelijke besturing. 
+ Grafisch prima in orde, vooral de personages. 

Minpunten
– Niet met Mike Tyson zelf kunnen spelen. 

Trailer

Maak kennis met Little Mac, de kleine boxer met een grote droom.   In “Mike Tyson’s Punch Out” ga je het opnemen tegen niemand minder dan Mike Tyson, maar voordat je daar…

Little Mac is een held!!!!

  • Gameplay 95 ★
  • Grafisch 95 ★
  • Presentatie 100 ★
  • Replay waarde 95 ★
  • Overall rating 96.2 ★
Mike Tyson’s Punch Out is gewoon een must have titel voor op je “Nintendo Entertaiment System”. Het speelt goed weg, is uitdagend genoeg en bevat zelfs passwoorden waardoor je gevechten kunt overslaan, of daar verder kunt gaan waar je gebleven bent. Het spel begint makkelijk en wordt met de gevechten lastiger. De naam Mike Tyson’s Punch Out is misschien een beetje misleidend, want je speelt tenslotte niet met Mike Tyson’s, maar toch is het een geweldige game en Little Mac is gewoon vet.
96.2 ★
96.3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.